Stand van zaken en plugins installeren

Homepage nieuwe website cursus affiliate

Dit artikel is onderdeel van deze gratis cursus affiliate marketing, waar je stap voor stap leert hoe je een affiliatewebsite maakt.

In de vorige hoofdstukken van deze gratis cursus affiliate marketing heb je samen met mij een begin gemaakt voor je website. Zo heb je een onderwerp bedacht, bekeken of dit financieel interessant is, een domeinnaam geregistreerd en de website opgezet. Daarna heb je WordPress geïnstalleerd en een thema uitgekozen en ingesteld. Natuurlijk ben je niet vergeten om een child theme te gebruiken. Nu is het hoog tijd om de website verder op te zetten. Dit doen we eerst door te kijken naar de huidige stand van zaken en daarna de nodige plugins te installeren. Dit zijn plugins waarvan ik vind dat je op een affiliate marketing website echt niet zonder kan. In de komende hoofdstukken zal ik deze plugins één voor één bespreken en uitleggen hoe je deze instelt.

De stand van zaken

Als je deze cursus vanaf het begin af aan hebt gevolgd, dan heb je nu al een flinke opzet gemaakt voor een eigen affiliate marketing website. Het gaat natuurlijk nog wel even duren voordat je er geld mee gaat verdienen. Je moet er nog veel stappen voor zetten. Ik zal daarom ook nooit zeggen dat dit een snel-rijk methode is. Het is een methode waar je echt moet volhouden en doorzettingsvermogen moet tonen. Als je dit hoofdstuk hebt bereikt, heb je al zeker het nodige doorzettingsvermogen getoond. Ga zo door!

Jouw website en mijn website

Ik doe voor deze cursus affiliate marketing stap-voor-stap mee door een eigen website op te zetten. Deze website ga ik ook daadwerkelijk onderhouden en gebruiken. Dit is een website geworden omtrent GPS trackers. De voorpagina van de website ziet er nu als volgt uit:

Nog volledig leeg, maar de basis staat wel. Zo heb ik het thema GeneratePress Premium gekozen en geïnstalleerd, een demo-website geïmporteerd (Info uit de Site Library, hier te vinden) en de eerste pagina’s gevuld, zoals een eigen gemaakt privacybeleid. Nu is het zaak om de website verder op te zetten. Dit doen we middels het installeren van de nodige plugins.

Het lichtgewicht WordPress-thema dat wij gebruiken 
Generatepress WordPress theme tool

GeneratePress

Snel thema

geschikt voor vrijwel alle projecten

Gratis versie beschikbaar

Wij gebruiken de Premium versie van GeneratePress voor al onze grote websites

MijnOnlineInkomen is ook gebouwd in GeneratePress

Bekijk mijn uitgebreide GeneratePress review

Deze plugins mogen op een affiliatewebsite niet ontbreken

In de afgelopen 10 jaar heb ik énorm veel soorten plugins gebruikt. Sommige plugins zijn al die jaren blijven hangen, maar de meeste heb ik gaandeweg vervangen door andere – betere – plugins. Straks volgt er een lijst met de essentiële plugins voor op een affiliatewebsite. Je hoeft hier op het moment nog niets mee te doen. Dit doen we in de komende hoofdstukken. Op een affiliatewebsite zoals mijn nieuwe GPS tracker website mogen de volgende plugins niet ontbreken:

  • Content Egg
  • Affiliate Egg
  • CookieYes
  • Easy table of Contents
  • Generateblocks
  • GP Premium
  • Just writing Statistics
  • LiteSpeed Cache
  • Rank Math SEO
  • Site Kit

Huiswerkopdracht

Ga na of je nu alle hoofdstukken van de cursus hebt voltooid. Je hebt een domeinnaam, hosting en WordPress geïnstalleerd. Verder moet je nieuwe website een thema geïnstalleerd hebben met daarbij een child theme en een eerste layout. Je bent nu klaar voor de volgende hoofdstukken, waar we de plugins één voor één gaan downloaden en installeren. Dit hoef je voor deze opdracht nog niet te doen.

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.