Een sub-ID toevoegen aan content egg shortcodes of affiliate URL’s via CE

Content Egg subid

Voorheen was het haast onmogelijk om een sub-ID toe te voegen aan een Content Egg shortcode. Erg jammer natuurlijk. Als affiliate marketeer wil je graag kunnen zien waar een klik vandaan komt. Sinds de Content Egg Pro update 9.4.0. is het mogelijk om gebruik te maken van add_query_arg. Hiermee kan je stukjes tekst toevoegen aan affiliate links. Een feature waar veel vraag naar is bij gebruikers van de betaalde Content Egg. Je kan nu op twee manieren een sub-ID toevoegen voor in de rapportage bij o.a. bol.com. In dit artikel geef ik je een uitleg over de drie opties, met daarbij makkelijk te volgen stappenplan.

Waarom je een sub-ID toe wilt voegen aan een affiliate link

 • Prestatie-analyse: Door sub-ID’s toe te voegen aan je affiliate links, kun je bijhouden welke van je links de beste prestaties leveren. Stel dat je meerdere links op verschillende pagina’s of verschillende posities op je website hebt, dan kun je voor elke link een unieke sub-ID maken. Zo kun je precies zien welke link de meeste clicks of conversies genereert.
 • Testen en optimalisatie: Sub-ID’s kunnen je helpen om te testen welke strategieën het beste werken. Bijvoorbeeld, je kunt verschillende teksten, banners of plaatsingen testen en elke variant een unieke sub-ID geven. Zo kun je makkelijk bijhouden welke variant het beste presteert en je strategie hierop aanpassen.
 • Conversie-attributie: Met sub-ID’s kun je ook beter begrijpen welke paden bezoekers volgen voordat ze een aankoop doen. Dit kan je inzicht geven in welke content of welke delen van je website het meest effectief zijn in het overtuigen van bezoekers om te converteren.

De add_query_arg functie

Wie de plugin Content Egg Pro of Affiliate Egg pro heeft, is vast bekend met de Keywordrush Documentation (hier te vinden). Hierin staat alles wat je moet weten om de plugins in te stellen. Er staat (sinds de update 9.4.0) ook informatie over de add_query_arg. Er staat het volgende in de documentatie:

Add_query_arg
You can rebuild affiliate URL and append query variables to the URL query by using this parameter.

[content-egg module=Amazon add_query_arg="tag=CUSTOM_TAG"]

In begrijpelijke taal:

add_query_arg() is een soort gereedschap in WordPress waarmee je extra informatie kunt toevoegen aan een webadres (URL). Deze extra informatie wordt toegevoegd in de vorm van een ‘querystringparameter’, wat niets meer is dan een stukje tekst aan het eind van een URL dat begint met een vraagteken (?). Bijvoorbeeld, je hebt een basis URL zoals “www.mijnwebsite.com”. Met add_query_arg() kun je extra informatie toevoegen aan die URL, zodat het eruit ziet als “www.mijnwebsite.com?extra_info=123”.

Handig: Dit kan je bij Content Egg Pro doen middels de shortcode! Zo hoef je zelf niet in de code te rommelen, al is dit natuurlijk wel een optie.

Optie 1: Sub-ID variabele veranderen in settings (makkelijk)

Content Egg post id subid

In plaats van de nieuwe add_query_arg functie kun je ook de SubID variabele aanpassen in de settings. Dit geeft weliswaar nog steeds wat uitzoekwerk in de rapportages, maar je kan wel zien waar de sale vandaan komt, omdat er een post-id nummer automatisch wordt toegevoegd aan het subID van de URL. Dit doe je als volgt:

 1. Ga naar Content Egg Pro
 2. Klik op Modules
 3. Zoek naar de module Bol.com (of een andere module waarbij je een subID wilt toevoegen) en klik hier op
 4. Vul bij SubID een algemene ID in (niet aan te raden, omdat je dan nog steeds niet in de rapportage goed ziet waar een klik of sale vandaan komt!) of een variabele.

De variabelen die je toe kan voegen:

 • {{post_id}}
 • {{item_unique_id}}
 • {{author_id}}
 • {{author_login}}

Hoe doe je dat?

Ik vul bijvoorbeeld voor onze websites in:

 {{post_id}}—{{author_login}}

Je ziet dan in de link duidelijk staan van welke blog de klik of sale komt en welke auteur deze heeft geschreven. In de rapportage zie je dan deze gegevens staan. Bijvoorbeeld 2131 – Edwin. De klik of sale komt dan uit het artikel met postID 2131 en de auteur Edwin heeft dit artikel geschreven. Vind je het irritant om constant de postID’s te zoeken? Dan kan je deze plugin gebruiken.

Optie 2: sub-ID veranderen in de rapportage (makkelijk)

Om een sub-ID toe te voegen aan de rapportage van bol.com (of andere geschikte affiliateprogramma’s waarbij het sub-iD toegevoegd wordt aan het einde van de URL) kun je de volgende shortcode gebruiken:

[content-egg-block template=offers_list add_query_arg="subid=eenvoorbeeldvaneensubid&name=boekmarketingvoordummies"]

Dit ziet er dan zo uit:

Optie 3: Naam van het product veranderen in rapportage (alternatief)

Als je de shortcode te lang vindt, kan je ook de naam aanpassen. Dit zie je in de rapportage van bol.com onder “naam” staan. Je past dan niet het sub-ID aan, maar je kan alsnog zien waar een sale vandaan komt. Je gebruikt dan de volgende shortcode:

[content-egg-block template=offers_list add_query_arg="name= eenvoorbeeldvaneensubid ]

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.