Domeinnaam registreren bij Cloud86: stap voor stap

Domeinnaam registreren stappenplan

Dit artikel is onderdeel van deze gratis cursus affiliate marketing, waar je stap voor stap leert hoe je een affiliatewebsite maakt.

Wij registreren sinds een aantal jaar al onze domeinnaam bij Cloud86. Dit is wellicht niet de goedkoopste plek om domeinnamen te registreren, maar voor ons wel de meest fijne. Wij nemen hier ook managed hosting of. Zo hebben wij alles in één pakket zitten. In de cursus affiliate marketing raden wij dan ook aan om dit ook te doen. Dit doen we niet omdat we hier zelf de hoogste commissie krijgen als we iemand doorverwijzen (verre van zelfs, er zijn hosts die véél meer commissie geven), maar omdat wij hier ook daadwerkelijk al onze websites en domeinnamen hebben staan. In dit artikel lees je hoe je een domeinnaam kan registeren bij deze host.

Nog even over de domeinnaam

In een vorige les heb je gekeken naar de domeinnaam. Toch wil ik daar – voordat je deze echt gaat registreren – nog wat meer over vertellen. Als ik zelf een domeinnaam registreer heb ik daar wat eisen aan. Dit zijn:

 • Het moet een .nl zijn als ik een Nederlandstalige website opricht
 • Als ik een Engelse website maak, moet het een .com zijn.
 • Er mogen geen koppelstreepjes in het domein voorkomen. Dus e-reader-kopen.nl vind ik niet geschikt
 • De domeinnaam moet niet te lang worden (tenzij het zoekwoord zelf al lang is, bijvoorbeeld metaaldetectorkopen.nl).
 • Tenzij het niet anders kan vermijd ik ook nummers in de domeinnaam.

Grappig: Aan het laatste punt heb ik mij niet altijd gehouden. Wij hebben zelf een heel netwerk met websites die eindigen op 365. Dit is een soort merk geworden. Toch adviseer ik om dit niet te doen.

Onze favoriete domain registrar
Hosting

Cloud86

Betrouwbare partij

.nl vanaf € 10,95 per jaar

.com vanaf €16,95 per jaar

Hier hebben wij de meeste domeinnamen geregistreerd zijn, waaronder mijnonlineinkomen.nl

Hoe een domeinnaam bij Cloud86 registeren?

Heb je in de cursus affiliate marketing een niche bepaalt met daarbij een domeinnaam? Dan kun je deze gaan registeren. Dit werkt bij Cloud86 als volgt:

 1. Ga naar de website van Cloud86
 2. Zoek in de menubalk naar Hosting > domeinnaam of ga er direct naar toe via deze link
 3. Check of de domeinnaam nog vrij is
  • Dit doe je door de domeinnaam in te toetsen in de zoekbalk. Is de domeinnaam bezet, dan zie je dit direct op het beeld verschijnen (zie afbeelding)
 4. Is de naam vrij? Voeg deze toe aan de winkelwagen en druk op Doorgaan
 5. (optioneel) voeg een hostingpakket toe. In een van de volgende lessen van de affiliate cursus nemen we het gehele stuk hosting nog door. Je kan – bij twijfel – nu ook alleen de losse domeinnaam bestellen. De hosting voeg je dan later toe. Dit is geen probleem.
 6. (optioneel): Wil je meteen alles koppelen? Dan kan je het beste de hosting meteen afnemen. Dit is eigenlijk een later hoofdstuk van de cursus, maar je kan dit alvast doornemen. Bekijk daarvoor het stappenplan hosting.
 7. Registreer de domeinnaam voor 1 jaar. Tenzij je anders aangeeft, wordt dit jaarlijks automatisch verlengd.
 8. Vul je gegevens in. Je maakt nu meteen een account.
 9. Reken de domeinnaam af
Domeinnaam registreren bij Cloud86 bezet
De naam Google.nl is natuurlijk al bezet!
Domeinnaam registreren bij Cloud86 vrij
Deze naam is al vrij, maar voldoet niet aan de voorwaarden die ik stel aan een nieuwe domeinnaam

Huiswerkopdracht

Registreer de domeinnaam naar keuze bij Cloud86 of een andere host. Wil je meteen heel veel domeinnamen registeren (bijvoorbeeld 5 of meer) dan raden we een andere partij aan, omdat je daar vaak goedkoper kan registeren. Wil je starten met affiliate marketing en één of twee websites beheren? Dan raden wij aan om zowel de domeinnaam als hosting bij Cloud86 af te nemen.

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.