GeneratePress installeren: een stappenplan

GeneratePress installeren

Dit artikel is onderdeel van deze gratis cursus affiliate marketing, waar je stap voor stap leert hoe je een affiliatewebsite maakt.

In de GeneratePress review heb je kunnen lezen waarom ik op het moment 100% kies voor dit thema. Ik installeer deze natuurlijk ook op mijn nieuwe website, gpstrackerreview.nl. Deze nieuwe niche heb ik aan de hand van uitgebreide zoekwoordanalyse en een financiële analyse gevonden. In dit hoofdstuk neem ik je stap-voor-stap mee met het installeren van dit thema. Heb je uiteindelijk gekozen voor een ander thema? Dan kan je dit op vrijwel dezelfde manier installeren als hieronder. Alleen is de installatie van het premium gedeelte natuurlijk niet hetzelfde.

Hoe installeer je dit thema?

Je kan GeneratePress op meerdere manieren installeren. Ik kies er zelf voor om dit via de officiële manier via WordPress zelf te doen. Zo ben ik altijd verzekerd van de meest recente versie van het thema. Ook voorkom je op deze manier dat je niet officiële rommel installeert op je nieuwe website. Daarnaast is het ook een goede optie om het thema en de premium versie te downloaden van de officiële website van Generatepress, te vinden via de onderstaande button.

Het lichtgewicht WordPress-thema dat wij gebruiken 
Generatepress WordPress theme tool

GeneratePress

Snel thema

geschikt voor vrijwel alle projecten

Gratis versie beschikbaar

Wij gebruiken de Premium versie van GeneratePress voor al onze grote websites

MijnOnlineInkomen is ook gebouwd in GeneratePress

Bekijk mijn uitgebreide GeneratePress review

Optie 1) Via het dashboard van de website zelf

Dit is de meest logische optie wat mij betreft. Je installeert in eerste instantie de normale versie van het thema. Heb je ook de premium versie gekocht? Dan doe je dit later pas. Je volgt eerst het volgende stappenplan voor het installeren van de gratis versie:

 1. Log in op je website via www.[websitenaam].nl/wp-admin. Je komt nu uit op het dashboard van je website
 2. Ga naar Weergave>Thema’s in de zijbalk
 3. Druk op de knop “nieuwe toevoegen” bovenaan. Je ziet nu een overzicht van alle WordPress thema’s die je kan installeren. Hier gaan we natuurlijk niet doorheen scrollen om het juiste thema te vinden.
 4. Toets rechtsboven in het vak Thema’s doorzoeken… naar GeneratePress
 5. Druk op installeren en daarna op activeren
Generatepress installeren WordPress affiliate
Er zijn tienduizenden thema’s waar je uit kan kiezen!

Je hebt nu de gratis versie geïnstalleerd.

Optie 2: Via het themabestand

Je kan op de website van GeneratePress zelf altijd de meest recente versie van het gratis thema vinden. Dit is ook een prima manier om het thema te installeren. Je installeert op deze manier ook het gratis thema.

 1. Ga naar de website van Generatepress (hier te vinden) en scrol iets naar beneden totdat je de grote knop met Download ziet.
 2. Download nu de meest recente versie van het thema. Deze komt in de downloadmap terecht van jouw browser (of de map die jij zelf als voorkeur hebt aangegeven)
 3. Log in op je website via www.[websitenaam].nl/wp-admin. Je komt nu uit op het dashboard van je website
 4. Ga naar Weergave>Thema’s in de zijbalk
 5. Druk op de knop “nieuwe toevoegen” bovenaan.
 6. Druk op  de knop “Thema uploaden” bovenaan
 7. Navigeer naar de map waar het downloadbestand staat en druk op “Nu installeren”
 8. Druk vervolgens op Activeren
Generatepress toevoegen thema
Het toevoegen van het thema is erg makkelijk als je dit via het dashboard doet!

Je hebt nu de gratis versie geïnstalleerd.

Reden waarom je voor premium zou moeten gaan

Ik heb op mijn nieuwe affiliatewebsite, die ik speciaal voor deze cursus affiliate marketing tips heb opgezet, de premium versie geïnstalleerd. Dit doe ik op alle websites binnen ons bedrijf. Het voordeel is dat dit een goedkoop thema is om aan te kopen. Jaarlijks betaal je er slechts 59 dollar voor. Dit is omgerekend (op het moment dat ik het kocht) ongeveer 55 euro. Dit haal je er echt zo weer uit.

Twijfel je nog? Hieronder zie je vier redenen waarom het handig is om voor jouw nieuwe website ook de premium variant te gebruiken:

 • Aanpasbaarheid: GeneratePress Premium biedt meer aanpasbaarheid en functionaliteit dan de gratis versie, zoals het aanpassen van kleuren, lettertypen en lay-outs. Dit betekent dat je meer controle hebt over hoe jouw affiliatewebsite eruitziet en hoe het presteert.
 • Demo-websites: Je hebt de keuze uit meer dan 80 kant-en-klare starter-sites die je kunt gebruiken om snel en gemakkelijk een professioneel ogende website op te zetten. Dit is handig voor affiliate websites omdat je dan minder tijd hoeft te besteden aan het ontwerpen van de website en meer tijd kunt besteden aan het schrijven van content en het promoten van de producten en services waar je een commissie op verdient.
 • Snelheid: Dit thema is ontworpen om snel te laden en biedt verschillende functies om de snelheid van jouw website te optimaliseren. Dit is belangrijk voor affiliate websites, omdat snelle laadtijden ervoor zorgen dat gebruikers langer op jouw website blijven en beter presteren in zoekmachines.
 • Flexibiliteit: GeneratePress Premium biedt meer flexibiliteit dan de gratis versie, waardoor je meer controle hebt over de plaatsing van elementen op de pagina en de weergave van de website op verschillende apparaten. Dit is handig voor affiliate websites, omdat je meer mogelijkheden hebt om jouw producten en services op een effectieve manier te presenteren.
 • Elementen en hooks: Je krijgt de optie om op elke plek van je website een element te plaatsen. Wil je bijvoorbeeld een banner tonen aan bezoekers op alle pagina’s van je website? Dan kan je dat via premium elementen goed doen.
Het lichtgewicht WordPress-thema dat wij gebruiken 
Generatepress WordPress theme tool

GeneratePress

Snel thema

geschikt voor vrijwel alle projecten

Gratis versie beschikbaar

Wij gebruiken de Premium versie van GeneratePress voor al onze grote websites

MijnOnlineInkomen is ook gebouwd in GeneratePress

Bekijk mijn uitgebreide GeneratePress review

Goed om te weten: Je kan natuurlijk ook altijd met de gratis versie beginnen en deze later uitbreiden naar de betaalde premium variant.

Installeren van Generatepress premium: stappenplan

Mocht je besluiten om voor premium te gaan (goede keuze!), volg dan het onderstaande stappenplan om deze versie te installeren. Je installeert in alle gevallen eerst gewoon het gratis thema. De premium variant installeer je er namelijk gewoon bij en niet in plaats van.

 1. Sluit een premium abonnement af (dit kan jaarlijks of voor lifetime/eenmalig bedrag) op de website van GeneratePress (hier te vinden)
 2. Log in op je account bij Generatepress
 3. Je ziet nu het meest recente versie van het thema (deze heb je als het goed is al geïnstalleerd). Daaronder zie je GP Premium staan. Dit staat voor GeneratePress Premium.
 4. Druk op Download
 5. Ga naar je website en log in
 6. Ga in je dashboard naar Plugins>Nieuwe plugin
 7. Druk bovenin op Plugin uploaden
 8. Zoek naar de GP Premium plugin die je van de website hebt gedownload en selecteer deze
 9. Druk op installeren
 10. Ga naar Weergave>GeneratePress en vul bovenaan de licentiecode in. Deze staat in je GeneratePress account (op de plek van de groene balk in de afbeelding hieronder).
GeneratePress licentie premium dashboard
Wij hebben gekozen om het abonnement jaarlijks te verlengen. In 2023 gaan wij dit abonnement omzetten naar Lifetime, omdat het thema eenmaal erg goed bevalt. Dit doen wij tijdens Black Friday, in de hoop een mooie deal te scoren!

Gefeliciteerd. Je hebt nu premium geactiveerd en het thema geïnstalleerd!

Huiswerkopdracht

Installeer het thema waar je voor hebt gekozen. Heb je voor GeneratePress gekozen? Volg dan het stappenplan uit dit hoofdstuk. Na deze opdracht heb je dus op jouw nieuwe affiliatewebsite een thema staan met de standaardinstellingen waar je zelf nog niets aan hebt aangepast.  

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.