GeneratePress review (waarom wij voor dit thema kiezen)

GeneratePress review WordPress thema

Dit artikel is onderdeel van deze gratis cursus affiliate marketing, waar je stap voor stap leert hoe je een affiliatewebsite maakt.

Na jarenlang zoeken en veel thema’s versleten te hebben, ben ik uitgekomen bij GeneratePress. Hiervoor heb ik o.a. Astra, Neve, Newspaper, Zeen, Rehub, 15zine, JNews, The Voux, The7, Travelog en Newsmag gebruikt. Allemaal betaalde premium thema’s. Toch ben ik nu uitgekomen bij GeneratePress voor alle websites binnen ons bedrijf. Ook deze website draait op dit thema. In deze uitgebreide GeneratePress review lees je precies waarom ik deze keuze heb gemaakt.

Het lichtgewicht WordPress-thema dat wij gebruiken 
Generatepress WordPress theme tool

GeneratePress

Snel thema

geschikt voor vrijwel alle projecten

Gratis versie beschikbaar

Wij gebruiken de Premium versie van GeneratePress voor al onze grote websites

MijnOnlineInkomen is ook gebouwd in GeneratePress

Bekijk mijn uitgebreide GeneratePress review

Waarom zijn we overgestapt?

Voor mijn werk als affiliate marketeer ben ik altijd op zoek naar manieren om onze websites te verbeteren. Vaak gaat dit om SEO, content en andere optimalisaties. Natuurlijk kijk ik ook altijd naar het thema wat op de website staat. Ik ben zelf van mening dat je niet lang stil moet zitten als een thema niet bevalt. Vaak hebben wij de keuze gemaakt om over te stappen, omdat dit gewoon de beste keuze was. Ooit begonnen we met 15zine. Een uitstekend thema voor een magazine-website, maar naar verloop van tijd voelde dit verouderd aan. De overstap was snel gemaakt.

Ik vond het ooit een goed idee om voor verschillende websites binnen ons netwerk verschillende thema’s te gebruiken. In ons Themeforest account staan nog 17 ongebruikte premium thema’s. Deze gebruiken we helemaal niet meer. Op gegeven moment hebben we vrijwel alle websites omgebouwd naar één thema: Neve. Dit thema staat hoog aangeschreven en zie je ook direct staan bij WordPress.org als je naar een thema zoekt. Een uitstekend thema van een actieve ontwikkelaar.

De snelheid was op het begin (lees 5 jaar geleden) top, maar dit werd steeds minder. Ik moest ook steeds meer extra plugins installeren om het thema volledig te kunnen gebruiken. Vervelend, want plugins vertragen de boek ook flink. Na een lange zoektocht, vragen op diverse fora gesteld te hebben en collega affilaite marketeers gesproken te hebben, ben ik uitgekomen bij GeneratePress. Hier maken we nu een aantal jaar naar volle tevredenheid gebruik van. Hieronder lees je precies waarom!

Over GeneratePress

GeneratePress is een WordPress-thema ontworpen door Tom Usborne en het werd voor het eerst uitgebracht als een gratis thema in 2014 op de WordPress org-directory. GeneratePress is een veelzijdig, lichtgewicht en aanpasbaar WordPress thema dat is ontworpen om snel te laden en gemakkelijk te gebruiken te zijn. Het is beschikbaar als gratis thema en in een premium variant.

Free vs. Premium

In de onderstaande tabel heb ik een overzicht gemaakt van de belangrijkste dingen die je wel in de premium versie van GeneratePress krijgt, maar niet in de gratis versie.

FunctiesGratis versiePremium versie
Starter-sites (demo-inhoud)Niet inbegrepenInbegrepen (80+)
Thema bouwerNiet inbegrepenInbegrepen
Mobiele header editorNiet inbegrepenInbegrepen
Sticky header-navigatieNiet inbegrepenInbegrepen
Masonry (grid-layout voor berichten)Niet inbegrepenInbegrepen
Infinite scroll (laad terwijl je scrolt)Niet inbegrepenInbegrepen
Geavanceerd hook-systeem (aanpassing functionaliteit)Niet inbegrepenInbegrepen
Verwijdering van copyright-berichtNiet inbegrepenInbegrepen
Geavanceerde typografie editorNiet inbegrepenInbegrepen

Tip: Weet je niet zeker of je de premium-versie de moeite waard vind? Installeer dan eerst de gratis versie om zo vertrouwd te raken met dit thema! Dan kan je alsnog beslissen

Waarom wij kiezen voor GeneratePress voor ál onze websites

In het vorige hoofdstuk van deze gratis affiliate marketing cursus heb ik diverse punten genoemd waar ik op let als ik een nieuw WordPress thema zoek. Hieronder zie je deze punten weer, maar dan bekijk ik hoe GeneratePress het voor mij op deze punten doet.

Pagespeed van GeneratePress thema review
Google kan de snelheid van GeneratePress ook erg waarderen.

Goed om te weten: Wegens de vele extra functionaliteiten heb ik gekozen voor de premium versie van GeneratePress. Deze betaal ik jaarlijks, maar ik twijfel om bij een goede aanbieding over te gaan op lifetime. Voor nu voldoet jaarlijks prima.

  • Responsiviteit:  GeneratePress is volledig responsief. Dat betekent dat de website goed schaalt op desktop, tablet en mobiel. Ook op schermen met grote resolutie zien websites gebouwd in GeneratePress er goed uit. Probeer het maar eens uit met deze website! MijnOnlineInkomen is namelijk met het WordPress thema GeneratePress gemaakt.
  • Snelheid: Je kan met GeneratePress een pagespeed score van 100% halen. In de praktijk streef ik hier zelf niet altijd naar. Ik kijk eerder naar de cijfers van echte gebruikers in Analytics en via PageSpeed van Google. Deze zijn erg goed. De websites laden snel en alle belangrijke punten scoren groen. Dit was bij vorige thema’s nog wel eens drama. Dit in combinatie met onze hosting zorgen voor een fijne ervaring voor de bezoeker.
  • Aanpasbaarheid: Een groot voordeel van GeneratePress is dat het één van de meest aanpasbare thema’s is die ik ooit heb gebruikt. Het maakt uitstekend gebruik van WordPress blokken en voegt daar eigen elementen aan toe (zie alinea verderop). Je kan eigenlijk alles aanpassen op de website met een paar klikken. Ook kun je gebruikmaken van meer dan 80 kant-en-klare demowebsites. Je kan deze demowebsites eenvoudig importeren. Alle demowebsites bekijk je hier.
  • Compatibiliteit: GeneratePress is een van de grootste en bekendste WordPress thema’s. Het is compatibel met de laatste versies van WordPress, Woocommerce, php en alle andere belangrijke zaken! Hier heb ik geen opmerkingen over verder.
  • Ondersteuning: De gratis variant heeft geen ondersteuning, maar gelukkig wel een actieve community. Je krijgt alsnog redelijk snel antwoord op je vragen. De premium ondersteuning (bij een premium abonnement van $59 per jaar) is uitstekend. Je krijgt enorm snel antwoord op al je vragen. Precies wat je verwacht van een premium service.
  • Stijl: De stijl van GeneratePress is lastig te omschrijven. Je kan er zoveel mee (zie stukje aanpasbaarheid). Het maakt niet uit of je een magazine wilt maken, een informatieve website of een affiliate-website. Het kan allemaal. Er zit tussen de demo content altijd wel een stijl die je aanspreekt.
  • SEO-vriendelijkheid: Ook al benoem ik dit punt als laatste, dit is echt een van de belangrijkste dingen waar ik een thema op beoordeel. Bij GeneratePress is dit dik in orde. Het is snel, responsief en werkt uitstekend samen met Rankmath en andere SEO plugins. Ik heb geen problemen om SEO optimalisaties uit te voeren met dit thema.
GeneratePress review demo content
Er zijn meer dan 80 demo-websites beschikbaar die je binnen een paar klikken kan importeren (premium functie)

Huiswerkopdracht

Bepaal voor jezelf of jij dit thema ook geschikt vind voor jouw nieuwe website. Ik kan het natuurlijk van harte aanraden. Ik gebruik dit niet voor niets voor vrijwel al onze websites. Ook MijnOnlineInkomen.nl draait op dit thema. In de vorige les heb ik ook alternatieven bekeken, zoals Neve en Newspaper. GeneratePress en Neve bieden beiden een gratis versie aan, zodat je alvast kennis kan maken met het thema. Al raad ik het zelf wel aan om een premium versie af te sluiten. Maak nu als huiswerkopdracht de keuze: welk thema ga jij gebruiken? In het volgende hoofdstuk laat ik stap-voor-stap zien hoe ik GeneratePress heb geïnstalleerd op mijn nieuwe website.

Het lichtgewicht WordPress-thema dat wij gebruiken 
Generatepress WordPress theme tool

GeneratePress

Snel thema

geschikt voor vrijwel alle projecten

Gratis versie beschikbaar

Wij gebruiken de Premium versie van GeneratePress voor al onze grote websites

MijnOnlineInkomen is ook gebouwd in GeneratePress

Bekijk mijn uitgebreide GeneratePress review

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.