GeneratePress starter site importeren: stap voor stap

GeneratePress starter site installeren stappenplan

Dit artikel is onderdeel van deze gratis cursus affiliate marketing, waar je stap voor stap leert hoe je een affiliatewebsite maakt.

In het vorige hoofdstuk heb je nagedacht over de eerste opzet van je website. Als je nog niet echt een idee hebt, is dat ook niet erg. GeneratePress (en ook veel andere thema’s bieden de mogelijkheid om een basis-lay-out te importeren op de website. Dit wordt vaak een demowebsite genoemd, maar bij GeneratePress heet dit een startersite. In dit artikel neem ik je stap-voor-stap mee met het importeren van een startersite.

Goed om te weten: Dit is een Premium functie van dit thema. Heb je geen premium? Dan kun je ook prima starten met het basistemplate en dit op een later moment uitbouwen. Heb je wel GeneratePress Premium (bekijk hier)? Dan importeer je een starter site uit de site library om het gehele proces te versnellen.

Wat is een GeneratePress starter site?

GeneratePress Starter Site is een premium functie van het GeneratePress-thema voor je WordPress-website. Het biedt een aantal demo-sites die je kan importeren en aanpassen aan je eigen wensen en behoeften. Deze functie maakt het gemakkelijker om snel en eenvoudig een mooie en goed presterende website te bouwen. Je kan kiezen uit tientallen templates om een website om te zetten of om te bouwen. Na het importeren van een starter site is het aan te raden om deze nog wel aan te passen naar eigen smaak. In de cursus affiliate marketing doen we dit in de WordPress customizer en aan de hand van GeneratePress Elementen.

Starter sites GeneratePress

Starter site in meerdere categorieën

Op de officiële website van GeneratePress kan je in de Site Library alvast rondkijken. Je kan dit ook direct vanuit het WordPress Dashboard doen, mits je GP Premium hebt geïnstalleerd. Je vindt hier demowebsites / starter websites in verschillende categorieën:

 • Business
 • E-commerce
 • Blog

Tip: Laat je niet leiden door deze categorieën. Een template voor een e-commerce winkel kan ook heel goed werken voor een nieuwe affiliate website! Zo gebruik ik zelfs voor sommige websites binnen ons bedrijf een Blog template voor een bedrijfswebsite. Klik gewoon ALL aan en bekijk het aanbod van templates.

Een GeneratePress starter website installeren: stappenplan

Voor mijn nieuwe website omtrent GPS trackers heb ik gekozen voor een leuke starterwebsite. Het is een website geworden die aan mijn checklist voldoet uit het vorige hoofdstuk. Ik ben voor dit project gegaan voor het template genaamd Info. Dit is een blog-template, maar heeft een aantal elementen waar ik erg fan van ben, zoals de uitgelichte afbeeldingen bij blogs en de sidebar. Op een later moment zal ik dit vast nog veel gaan aanpassen, maar dat vind ik nu nog niet de moeite waard. Laten we de website eerst maar opzetten, plugins gaan installeren en daarna content gaan schrijven!

Starter site GeneratePress sitebibliotheek

Goed om te weten: Dit stappenplan werkt alleen als je GeneratePress Premium hebt aangeschaft.

Stap 1) Log in

Dit doe je op het WP dashboard van de website via www.[jewebsitenaam].nl/wp-admin. In het dashboard ga je naar Weergave > GeneratePress.

Stap 2: Activeer de mogelijkheid om een starter site te importeren

Op een nieuwe website staat er nog niets geactiveerd. Zie je hier geen opties staan? Dan heb je de GP Premium plugin nog niet geactiveerd (lees in dit stappenplan hoe dit moet). Activeer Sitebibliotheek, zoals op de onderstaande afbeelding.  Ververs de pagina of ga opnieuw naar Weergave> GeneratePress.

Sitebibliotheek activeren GeneratePress

Stap 3: Navigeer naar de sitebibliotheek

Nadat je de optie voor sitebibliotheek hebt aangevinkt en de pagina hebt ververst, zie je rechtsboven (zie afbeelding) de optie staan. Klik er op. Je ziet nu een overzicht van alle voorbeeldwebsites die je kan importeren.

Sitebibliotheek GeneratePress starter site importeren

Stap 4: Website importeren

Klik de demo aan die je wilt importeren. In het geval van mijn nieuwe affiliatewebsite is dat Info geworden. Klik op de starter site en druk rechtsboven op de button Nu beginnen. GeneratePress verzamelt nu kort alle informatie die nodig is. Eventueel extra plugins worden automatisch mee-geïnstalleerd. In het geval van Info is dit GenerateBlocks. Vink verder aan:

 • Importeer thema-instellingen
 • Importeer demo inhoud
 • Ik begrijp het

Druk vervolgens op de blauwe button met Begin importeren. De website is daarna geïmporteerd met de democontent er bij.

Stap 5: Verwijder de inhoud

Omdat we een aantal dingen van de demo-inhoud willen overnemen is het helaas essentieel om deze ook mee te installeren. Je kan daar nu een groot aantal dingen weer van weggooien. Doe het volgende:

 • Berichten>Alle berichten> verwijder alle aangemaakte demo-content
 • Pagina’s> Alle pagina’s > verwijder alle aangemaakte demo-pagina’s. Ook Home, blog, nieuws, privacy etc.
 • Instellingen>lezen> Een statische pagina kiezen aanvinken. Daarna de homepagina en berichtenpagina weer op de juiste pagina zetten.
 • Weergave>menu’s> verwijder het zojuist aangemaakte menu. Dit gaan we later zelf doen.

Welke starter sites vind ik persoonlijk goed?

Ik heb in de afgelopen jaren veel soorten starter websites gebruikt voor meerdere websites. Enkele favorieten zijn:

 • Info
 • Scribe
 • Marketer
 • Cloud
 • Vacation
 • Seller

Huiswerkopdracht

Installeer de starter site die je hebt gekozen en verwijder daarna de onnodige content die op de website is geïnstalleerd. Heb je geen GP Premium? Dan kan je deze stap overslaan.

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.