Hosting afsluiten: een stappenplan

Hosting registreren stappenplan

Dit artikel is onderdeel van deze gratis cursus affiliate marketing, waar je stap voor stap leert hoe je een affiliatewebsite maakt.

In de vorige hoofdstukken ben je vertrouwd geraakt met de begrippen rondom hosting. Je bent er nu klaar voor om de hosting af te sluiten. Heb je dit al gedaan tegelijkertijd met de domeinnaamregistratie of het registeren van een verlopen domeinnaam? Dan kun je dit hoofdstuk overslaan. Het is handig om de domeinnaam en hosting tegelijk te registreren, maar zeker geen vereiste. Dit kan je namelijk nog eenvoudig later koppelen aan elkaar. In dit artikel lees je een stappenplan van het aanschaffen van de hosting. Ook geef ik nog een korte uitleg over de soort hosting die ik aanraad en de reden waarom.

Welke hosting moet je nemen?

Ik ga er in dit voorbeeld vanuit dat je nog geen andere hosting ergens hebt en dat je nog vrij nieuw bent op het gebied van websites en affiliate marketing. Het is dan handig om niet meteen de duurste hosting af te sluiten en het allergrootste pakket af te nemen. Sterker nog: dit zie ik als erg onverstandig. De hosting die op dit moment het beste bij je past is naar mijn mening een Managed WordPress hosting. Dit type hosting is speciaal ingericht voor het hosten van WordPress websites. Ook wordt het CMS, het thema en de plugins die je gebruikt door de host up-to-date gehouden. Zo kan je zelf focussen op content en zoekmachineoptimalisatie.

Tip: Lees ook mijn zeer uitgebreide Cloud86 review.

De drie pakketten die ik aan kan raden:

Hieronder zie je drie pakketten die ik aan kan raden. De eerste twee zijn de beste keuze als je net begint en nog geen website hebt of slechts een handjevol websites. De ervaren affiliate marketeer kiest voor het derde pakket. Deze nemen wij voor ons bedrijf af, maar dit is alleen echt geschikt voor als je véél websites hebt of een grote webshop lanceert. Anders kun je met de eerste twee pakketten prima uit de voeten voor een eerste affiliate website.

Goedkoopste

Webhosting
Vanaf €2,95 per maand

Geschikt voor affiliate marketing

50 GB SSD opslag

Onbeperkt data

10 websites

50 e-mailadressen

15 MySQL databases

Favoriet

Managed WordPress
Vanaf €15,95 per maand

Geschikt voor affiliate marketing

Managed hosting (!!)

QUIC.Cloud CDN

50 GB SSD opslag

Onbeperkt mail

15 MySQL databases

Beste

Managed VPS
Vanaf €144,95 per maand

Geschikt voor affiliate marketing

Managed Hosting

4 vCPU cores

6 GB RAM

Onbeperkt websites

Onbeperkt mail

Goed om te beseffen: Je kan de hosting altijd opschalen of weer afschalen. Dit is binnen een paar muisklikken / of een mailtje naar de host gebeurt. Begin gewoon lekker met een goedkoop pakket!

Stappenplan hosting afsluiten bij Cloud86

In dit voorbeeld neem ik je stap-voor-stap mee met het afsluiten van een hostingpakket. Voor dit voorbeeld heb ik gekozen voor de Managed WordPress hosting (goedkoopste pakket). Dit stappenplan werkt natuurlijk ook voor andere type hosting.

Stap 1: Ga naar de website van Cloud86 (hier te vinden)

Stap 2: Kies voor Hosting> Managed WordPress hosting in de menubalk. Je kan ook klikken op Managed WordPress hosting op de homepagina.

Stap 3: Maak een keuze tussen Start, Medium of Power. Ik raad zelf Medium het meeste aan, omdat dit een perfecte combinatie biedt tussen snelheid en prijs.

Stap 4: Druk op de selecteren knop

Stap 5: Heb je al een domeinnaam die je wilt gebruiken? Kies dan voor Gebruik je eigen domein en vul deze in. Heb je nog geen domeinnaam en heb je er een gevonden die je wilt gebruiken? Registreer dan een nieuwe domeinnaam en controleer of deze vrij is.

Hosting afsluiten

Stap 6: Je kan nu het geheel gaan betalen. Je zou het eerst een maand kunnen uitproberen, maar dan betaal je wel de hoofdprijs. Het beste kies je direct voor een jaar of langer hosting. Je bent dan onder de streep het goedkoopste uit. Vind je Medium nu te duur worden? Neem dan gerust het lagere pakket of de normale webhosting (goedkoopste optie, bekijk hier) af. Uiteindelijk kun je toch nog upgraden als je geld begint te verdienen met je website!

Stap 7: Betaal en wacht het bevestigingsmailtje af dat je hosting klaar staat. Gefeliciteerd! Je hebt nu een hosting met een domeinnaam.

Andere hosts?

Ik heb meerdere malen te horen gekregen dat het niet zo fijn was dat ik maar één host aanraad en niet een vergelijker heb met meerdere hosts. Dit is echter een bewuste keuze. Het heeft twee redenen: 1) Voor de volledige cursus affiliate marketing ga ik gebruik maken van Cloud86 als voorbeeld. 2) Ik gebruik deze host zelf al een aantal jaar voor 90% van de websites voor ons bedrijf. Ik kan het uit eigen ervaring aanraden. Dat kan ik niet met elke willekeurige hosting.

Huiswerkopdracht

Sluit een hosting naar keuze af! Je hebt daarna – als het goed is – een eigen nieuwe domeinnaam geschikt voor een affiliatewebsite en daarbij een hosting. Het werken aan je website kan snel beginnen!

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.