Waarom ik voor Cloud86 hosting kies (uitgebreide review)

Cloud86 review webhosting host ervaring

Dit artikel is onderdeel van deze gratis cursus affiliate marketing, waar je stap voor stap leert hoe je een affiliatewebsite maakt.

Op veel andere affiliate websites die hosting vergelijken zie je bij elke hosting een zwaar positief stukje tekst staan. Ik vraag me dan echt af of zij alle hosts uitgebreid hebben uitgetest. In de afgelopen 10 jaar als affiliate marketeer heb ik zeven hosts uitgetest. Dit zijn zowel Nederlandse bedrijven als buitenlandse hosts. Uiteindelijk heb ik al 90% van onze websites ondergebracht bij één host: Cloud86. Ik kan helaas niet over elke host die we hebben gehad een positief stukje schrijven. Over Cloud86 kan ik dat wel. Daarom raden we in de gratis cursus affiliate marketing en bij de beste affiliate tools deze host ook van harte aan. In dit artikel lees je waarom.

Wat is Cloud86?

Cloud86 is een webhostingbedrijf dat sinds 2003 actief is en zich richt op het leveren van hoogwaardige hostingdiensten tegen eerlijke prijzen. Het bedrijf heeft een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en snelle hostingprovider, wat bijdraagt aan het online succes van haar klanten. Cloud86 stelt de technologie centraal in haar dienstverlening en investeert daarom voortdurend in hardware en software om de snelheid en betrouwbaarheid van haar diensten te waarborgen. De infrastructuur wordt 24/7 bewaakt en bijgesteld waar nodig, en het bedrijf onderzoekt voortdurend nieuwe technologieën om de prestaties van websites en applicaties te verbeteren. Cloud86 wordt hoog beoordeeld door haar klanten en staat bekend als een van de snelste webhosters in Nederland.

Onze favoriete hosting
Hosting

Cloud86

Hier hosten wij vrijwel al onze websites

Geweldige klantenservice

Uitstekende snelheid

Goede prijs/kwaliteit

Lees mijn Cloud86 review

De beloftes van Cloud86

Cloud86 staat garant voor vijf speerpunten:

 1. De uptime en snelheid van hun servers gegarandeerd zijn, zodat bezoekers niet afhaken en webshops geen omzet verliezen.
 2. Ze gebruik maken van bewezen technologie zoals HP Enterprise Proliant servers, HP Enterprise 3PAR SSD arrays en VMware virtualisatie voor optimale performance.
 3. Hun klantenservice telefonisch bereikbaar is naast e-mail en ticketsystemen.
 4. Het aantal klanten per server beperkt wordt gehouden om overbelasting te voorkomen en performance problemen te vermijden.
 5. Hun hardware in Europese datacenters geplaatst wordt zodat alle data in Europa blijft en problemen snel kunnen worden opgelost.

De soorten hosting

Cloud86 biedt verschillende vormen van hosting aan. Zowel voor kleine particulieren die één website willen hosten of een eigen e-mailadres willen (bijvoorbeeld edwin@leukedomeinnaam.nl), als voor grote bedrijven met meer eisen. Wij nemen deze hosting af, maar voor jouw – nog te lanceren – affiliatewebsite, kun je ook een andere vorm kiezen, omdat jouw eisen waarschijnlijk (nog) niet zo hoog zijn. Lang verhaal kort: Voor jou raad ik deze hosting aan. Goedkoop en volledig ingericht op WordPress!

Cloud86
Het logo van de host

Webhosting (shared)

Dit is de normale vorm van hosting die veel mensen afnemen. Zo ben ik ook begonnen. Toch raad ik het niet helemaal aan, maar ook niet volledig af. Het voordeel is dat je voor de hosting helemaal niet zoveel geld hoeft te betalen. Webhosting Unlimited kost minder dan 6 euro per maand. Je krijgt dan onbeperkt dataverkeer, e-mailadressen en websites die je op de hosting kan zetten. Een mediumpakket kost minder dan 3 euro peer maand, maar is niet geoptimaliseerd qua snelheid.

Het nadeel is dat het gaat om shared hosting. Je deelt de servercapaciteit met andere mensen die ook webhosting afnemen. Hoewel Cloud86 hun best doen om alles zo goed mogelijk in te stellen, kan je hier natuurlijk altijd iets hinder van ondervinden. Al met al is dit een oké optie, maar ik ben zelf meer fan van de komende twee oplossingen. De eerstvolgende is niet eens zoveel duurder!

Groot voordeel: Alle hosting – ook de shared webhosting – is voorzien van het Plesk Control Panel, de nieuwste PHP versies, QUIC.cloud CDN en LiteSpeed Cache. Zo is de website pijlsnel.

Managed WordPress hosting (aanrader)

Dit ook een vorm van shared hosting en webhosting, zoals het vorige pakket. Het grote verschil is dat deze vorm van hosting volledig is ingericht om er WordPress website(s) op te draaien. Daarnaast kan je – als je de Managed WordPress afneemt – altijd contact opnemen met een gespecialiseerde servicemedewerker van Cloud86 op het gebied van WordPress. Erg handig, omdat we in deze cursus ook gaan werken deze CMS. Daarnaast is het ook geweldig dat Cloud86 er voor zorgt dat jouw server, thema’s en plugins allemaal up-to-date blijven. Je hebt er dus veel minder technische kennis voor nodig dan bij andere vormen van hosting. Voor deze affiliatecursus heeft dit de voorkeur.  Je hebt de keuze tussen vier pakketten

 • WordPress Start
 • WordPress Medium
 • WordPress Power

Voor deze cursus en je eerste eigen affiliatewebsite raad ik de WordPress Medium aan.

Onze favoriete hosting
Hosting

Cloud86

Hier hosten wij vrijwel al onze websites

Geweldige klantenservice

Uitstekende snelheid

Goede prijs/kwaliteit

Lees mijn Cloud86 review

Wist je dat: Cloud86 is een van de weinige hosts in Nederland en omstreken die je ook gewoon telefonisch kan bereiken. Uit mijn ervaring blijkt echter dat het via de mail ook enorm snel gaat. Problemen worden vaak – onder werktijden – binnen het uur opgelost. Zelfs buiten werktijd en op zondagen is er hulp mogelijk. Waar zie je dat nog?

Cloud VPS

Een VPS is een Virtual Private Server. Deze server wordt op maat samengesteld voor je. Het nadeel is dat deze niet Managed is. Je moet zelf dus wat technische kennis hebben om er gebruik van te kunnen maken. Deze raad ik dus niet aan voor de mensen die dit niet hebben. Heb je deze kennis wel en zijn de termen vCPU core, GB RAM, GB SSD, VMware vCloud Director, Ubuntu, CentOS of Windows Server je zeker niet onbekend? Dan zou je dit kunnen overwegen. Je krijgt echter wel een kale installatie en moet zelf de rest doen én onderhouden.

Managed VPS (dit nemen wij af)

Dit is een duurdere optie, maar uiteindelijk (hopelijk) de optie waar je ook heen gaat. Dat komt dan omdat jouw affiliate website(s) zo enorm goed lopen, dat je het geld er dan ook echt voor over hebt. Je neemt dan een eigen server af (Cloud VPS), maar dan wordt deze volledig onderhouden door Cloud86. Bij problemen staan ze binnen een mum van tijd voor je klaar. Hoewel wij dit afnemen, raad ik het niet aan voor mensen die één affiliatewebsite nog moeten oprichten. Dan is de Managed WordPress hosting zeker voldoende. Wil je meteen het beste van het beste? Dan is Managed VPS Start een perfecte optie.

Twijfel je alsnog: Neem dan zeker contact op met deze host. Ze helpen je graag en denken op een eerlijke manier met je mee.

Mijn ervaring met deze host: Cloud86 review

10 jaar geleden begon ik met een enkele website. Op aanraden van een vriend was ik terecht gekomen bij een host die begint met de letter N en eindigt met de letter A. Deze host was op het begin dan ook erg goed. Ze dachten met me mee, waren beschikbaar voor vragen via een livechat en de websites waren snel. Op gegeven moment werden ze overgenomen door een grote maatschappij. De service holde achteruit, de server werd er niet beter op en enkele van mijn websites waren zelfs een tijdje onbereikbaar. De livechat was plots ook niet meer beschikbaar vanwege aanhoudende drukte. Enorm vervelend. Ik ben op diverse fora, Facebookgroepen, appgroepen en Slack groepen gaan vragen naar betrouwbare hosts. Hier kwamen drie namen veel naar voren. Cloud86 was er één van.

Belafspraak, klantenservice en contact

Ik heb een belafspraak gemaakt met alle drie de hosts. Er moesten namelijk enorm veel websites, domeinnamen e.d. overgezet worden. Door Cloud86 werd ik direct geholpen. Ze stelden een uitgebreid plan op en ik kon gebruikmaken van de gratis verhuisservice. Ook dachten ze met me mee qua server en de beste opties. Ik wilde eigenlijk een duurder pakket afnemen, maar dit vonden zij nog niet nodig. Ze konden altijd opschalen als het nodig was. Dit werd gemonitord door hun. Ook de back-ups werden direct geregeld. Vanaf moment één heb ik mij geen zorgen hoeven te maken voor al de websites van ons bedrijf.

De snelheid en bereikbaarheid

De snelheid van de websites zijn top. Al vragen we soms wel veel, omdat we veel aan het experimenten zijn met thema’s, zware plugins e.d. Ook hier helpt Cloud86 graag mee met optimaliseren. Ik ben echt dik tevreden bij deze host. Ze nemen veel werk uit handen, zijn altijd bereikbaar en beschikbaar en je betaalt er zeker niet teveel. Een verademing met andere hosts die we hebben gehad (een stuk of 7, waarvan de laatste helemaal drama was). Het is dan niet dat ik deze host aanraad omdat we hier megahoge commissies over krijgen of dat we er een deal mee hebben. Ik ben er ook echt dik tevreden over.

Wij nemen af:

 • Managed VPS Start (uitgebreid met diverse extra’s)
 • 4 vCPU cores
 • 10 GB RAM geheugen
 • 165 GB SSD opslag
 • SLA managed
 • Software bundel

Veelgestelde vragen en antwoorden over de Cloud86 review

Wat is de uptime garantie van Cloud86?

Cloud86 biedt een 99,9% uptime garantie. Dat betekent dat we ervoor zorgen dat je website of applicatie vrijwel altijd online is en beschikbaar voor je bezoekers.

Biedt Cloud86 SSL-certificaten aan?

Ja, bij alle webhosting pakketten van Cloud86 krijg je gratis SSL-certificaten. Zo zorgen we ervoor dat je website veilig en betrouwbaar is voor je bezoekers

Kan ik bij Cloud86 mijn domeinnaam registreren?

Ja, Cloud86 biedt domeinregistratie aan voor meer dan 500 verschillende extensies. Je kunt eenvoudig een domeinnaam registreren bij je webhosting pakket.

Hoe kan ik contact opnemen met de support van Cloud86?

Bij Cloud86 kun je 24/7 terecht bij onze supportafdeling. Je kunt contact opnemen via de live chat op onze website, e-mail, of telefonisch. Uit mijn ervaring is gebleken dat de meeste problemen (binnen werktijd) binnen een uur, max 2 worden opgelost. Buiten werktijd is er ook support en wordt er ook snel gereageerd. Ook toen ik op zondagochtend een keer een probleem had.

Huiswerkopdracht

Wil jij ook hosting afnemen bij Cloud86? Dan is het handig dat je je goed verdiept in de soort hosting die je wilt afsluiten. Je hoeft natuurlijk niet dezelfde host te nemen als wij hebben. Wil je een andere hosting? Zoek dan goed op internet naar een goede host voor jou. Afsluiten hoeft nog niet. Dit doen we in de volgende opdracht. Raak vertrouwd met de verschillende vormen van hosting.    

Heb jij nog vragen over mijn ervaring bij Cloud86? Laat het gerust hieronder weten!

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.