Wat is Citation Flow? Uitleg + voorbeeld!

Citation Flow, ook wel CF genoemd, is een belangrijke SEO metric in de wereld van zoekmachineoptimalisatie. Het meet het aantal verwijzingen naar een website en is ontworpen om de reputatie en kwaliteit van een website te bepalen. In dit kennisbankartikel zullen we dieper ingaan op wat Citation Flow is, hoe het werkt en hoe het kan worden verbeterd.

Wat is Citation Flow precies?

Citation Flow (CF) is een metric die wordt gebruikt door zoekmachineoptimalisatie-experts om de kwaliteit en kracht van een website te bepalen. CF wordt berekend door het bedrijf Majestic . Het is bedoeld om de reputatie van een website te meten en de mate waarin deze verband houdt met de kwaliteit van de inhoud op die website.

Hoe werkt het?

Citation Flow het aantal verwijzingen naar een website, zowel van andere websites als van sociale media. Hoe meer verwijzingen naar een website, hoe hoger het CF-score. Dit betekent echter niet altijd dat de website van hoge kwaliteit is. Het is ook belangrijk om te bekijken hoeveel verwijzingen van hoogwaardige websites naar de website verwijzen. Hier komt de Trust Flow bij kijken.

CF en Trust Flow

Trust Flow is een andere metric die door Majestic SEO wordt geleverd en die de kwaliteit van de backlinks meet. CF en Trust Flow moeten samen worden bekeken om een ​​volledig beeld te krijgen van de kwaliteit en reputatie van een website. Een hoog CF-score zonder een hoge Trust Flow-score suggereert bijvoorbeeld dat de verwijzingen naar de website van lage kwaliteit zijn en dus minder waardevol zijn.

Hoe kan CF worden verbeterd?

Er zijn verschillende manieren om de CF-score van een website te verbeteren, waaronder:

  • Het creëren van kwalitatieve inhoud die waardevol is voor het publiek
  • Het opbouwen van verwijzingsverbindingen met hoogwaardige websites
  • Het verbeteren van de online reputatie door bijvoorbeeld actieve deelname aan sociale media
  • Het verbeteren van de technische aspecten van de website, zoals de laadtijd en de navigatiestructuur.

Goed om te weten: Hoewel veel mensen op zoek zijn naar hoe ze de CF kunnen verbeteren, is dit eigenlijk niet geheel belangrijk. Belangrijker is de Domain Authority en Trust Flow én dat deze in balans zijn met de CF.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.