Onze 5 favoriete affiliate-netwerken (en ervaring!)

Beste affiliatenetwerken

Op onze affiliate-websites promoten wij diverse adverteerders. Niet al deze adverteerders zijn aangesloten bij hetzelfde affiliate-netwerk (helaas!). Wil je een succesvolle website runnen waar je meerdere partners op promoot? Dan is het verstandig om je aan te melden bij meerdere netwerken. Wij hebben samengewerkt met tientallen netwerken en honderden adverteerders. Niet alle netwerken zijn ons even goed bevallen. In dit artikel lees je over onze favoriete affiliate-netwerken en waarom. We geven een overzichtelijke top 5 met daarbij een uitleg en onze ervaring met het netwerk. Ben je benieuwd naar alle tools en websites die wij gebruiken? Bekijk deze dan op de pagina met onze favoriete tools!

TradeTracker: een van de grootste van de Benelux

Eén van de grootste affiliate-netwerken van Nederland en België
Affiliate netwerk tool

Tradetracker

Snelle uitbetaling

Ruime keuze aan affiliatepartners om te promoten

Actieve accountmanagers die leuke samenwerkingen regelen tussen publishers en advertisers.

Een groot deel van ons inkomen komt voort uit Tradetracker

Wij melden vrijwel alle websites aan bij TradeTracker. Dit komt omdat er enorm veel leuke adverteerders zijn aangesloten bij dit bedrijf. Het promoten werkt eenvoudig, het aanmelden verloopt soepel en het werkt samen met onze affiliate-tool naar keuze: content egg. Wij hebben zeer positieve ervaring met dit bedrijf. Als we een nadeel zouden moeten noemen is dat de klantenservice niet altijd even snel reageert. Verder werkt alles zoals het moet werken. Een aanrader van onze kant. TradeTracker is geschikt voor de meest uiteenlopende projecten. Meld je maar eens aan en kijk rond binnen de honderden campagnes die je kan promoten!

Daisycon (vergelijkers maken!)

Beste optie voor beginnende affiliates

Daisycon

Snelle uitbetaling

Snel een vergelijkignswebsite opzetten

Fijne wordpress plugin

Groot aanbod van partners

Het fijne van dit netwerk is dat je er kant-en-klare vergelijkers kan maken. Deze kan je met een simpele code of plugin (aan te raden voor een WordPress website!) op de website plaatsen. Zo maak je binnen een paar tellen een prachtige vergelijker voor bezoeker. De commissies lopen erg hoog op. Verder is het netwerk vrij groot en zijn er veel bedrijven aangesloten die je kan promoten. Wij promoten er onder andere boekhoudprogramma’s, bedrijven in de sportniche en diverse beauty-partners. Een fijn netwerk voor beginners. Nieuw met affiliate marketing? Meld je dan sowieso aan bij Daisycon en TradeTracker. Dan heb je enorm veel keuze voor kleinere partners om te promoten.

Bol.com: voor veel geschikt

Het partnerprogramma van bol.com is een van de meest lucratieve en interessante voor de meeste publishers. De verdiensten kunnen hoog oplopen, omdat je een vergoeding krijgt over het bruto-aankoopbedrag (zie commissiemodel van bol). Bij websites waar er geen affiliate-producten echt goed bijpassen, kun je wel goed bol.com promoten. Wij behalen op sommige content websites, die niet echt geschikt zijn voor affiliate marketing, betere resultaten met het partnerprogramma van bol.com dan met bijvoorbeeld Adsense en/of Ezoic.

Coolblue

Coolblue is wellicht niet voor alle websites goed geschikt als affiliate-partner. Het bedrijf verkoopt eigenlijk alles met een stekker. Wij gebruiken dit bijvoorbeeld om e-readers te promoten of smart technologie. Het aanmelden en beheer is in handen van Partnerize. Een gespecialiseerd bedrijf voor het beheren van affiliate. De commissies zijn niet bijzonder hoog vergeleken met andere programma’s, maar wegens het aanbod en de uitstekende verhouding tussen kliks  en sales, is het toch een fijn programma om te promoten.

Amazon

Amazon is in opkomst in Nederland. Hoewel het wat minder hard gaat dan wij zelf in eerste instantie hadden verwacht. Toch beginnen de verdiensten bij Amazon voor ons wel goed op te tellen. Met name voor technologie-niches doet deze partner het goed. Het aanmelden is even wat lastig: voordat je bijvoorbeeld de API mag gebruiken (o.a. nodig voor Content Egg), moet je 3 echte sales hebben. Het programma heeft wel enorm hoge commissies, waardoor het zeer aantrekkelijk is om Amazon te promoten. Ook omdat de prijzen er vaak lager liggen dan bij concurrenten. De verhouding kliks/sales is echter niet zo hoog als bij bijvoorbeeld de partnerprogramma’s van bol.com of Coolblue.

Overige programma’s

We hebben er bewust voor gekozen om een top 5 te maken, zodat het artikel ook weer niet te lang zou worden. Voor de meeste websites is het echter prima voldoende om je aan te melden bij enkele of max. 4 van deze netwerken. Dit hangt ook erg af van het onderwerp van de website. Zo meld je een website waar je schrijft over bijvoorbeeld tablets aan bij bol.com, Coolblue en Amazon om mee te starten. Een website over telecomabonnementen sluit je eerder aan bij Daisycon en bol.com. Er zijn een aantal programma’s die we niet hebben kunnen opnemen in deze toplijst. Dit kan zijn omdat ze niche-specifiek zijn (zoals Bitvavo voor een cryptocurrency / Bitcoin website) of omdat wij ze niet fijn vinden werken.

Plaats een reactie

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.