GP Premium – de betaalde versie van Generatepress: review en installatie

GP Premium plugin

Dit artikel is onderdeel van deze gratis cursus affiliate marketing, waar je stap voor stap leert hoe je een affiliatewebsite maakt.

Eerder heb ik al een uitgebreide review geschreven over het thema GeneratePress. Daarin heb ik ook al het een en ander benoemd over de verschillen tussen gratis en premium van dit WordPress thema. Heb je gekozen voor het betaalde thema? Dan moet je de plugin GP Premium installeren. Veel mensen denken dat je bij installatie van GP Premium een thema moet installeren. Dit is echter niet zo. Je installeert een plugin om alle features  te kunnen gebruiken van GeneratePress Premium. In dit artikel bekijk ik kort de

Vooraf: Heb je het thema GeneratePress nog niet geïnstalleerd op je website? Dan moet je dat installeren voordat je aan de slag gaat met de plugin GP Premium.

Wat is GP Premium?

GP Premium is de betaalde premium versie van het GeneratePress WordPress thema. Het biedt extra functies en voordelen ten opzichte van de gratis versie. Je kan dit zien als een uitgebreidere versie van het GeneratePress WordPress thema. Je krijgt hier veel extra’s voor, zoals geavanceerde ontwerp- en bouwtools, meer stijlcontroles en betere prestaties. Met GP Premium krijg je toegang tot functies zoals de Theme Builder, Site Library, Woocommerce-integratie en geavanceerde lay-outsystemen. Natuurlijk kost de premium versie wel geld. Dit verdien je echter met een goede affiliatewebsite zo weer terug. Er is zelfs een One Time Payment plan beschikbaar, waarna je GP Premium de rest van je leven kan gebruiken op maximaal 500 websites tegelijk.

Het lichtgewicht WordPress-thema dat wij gebruiken 
Generatepress WordPress theme tool

GeneratePress

Snel thema

geschikt voor vrijwel alle projecten

Gratis versie beschikbaar

Wij gebruiken de Premium versie van GeneratePress voor al onze grote websites

MijnOnlineInkomen is ook gebouwd in GeneratePress

Bekijk mijn uitgebreide GeneratePress review

De verschillen tussen de gratis en betaalde versies

In de onderstaande tabel zie je de belangrijkste verschillen tussen de gratis en premium versie. Ik heb zelf voor al onze websites gekozen voor de premium variant. Deze voegt naar mijn mening wel heel veel toe aan je website(s) voor weinig geld. Na de tabel bekijk ik de features die ik echt de moeite waard vind in GP Premium?

FunctiesGratis versiePremium versie
Starter-sites (demo-inhoud)Niet inbegrepenInbegrepen (80+)
Thema bouwerNiet inbegrepenInbegrepen
Mobiele header editorNiet inbegrepenInbegrepen
Sticky header-navigatieNiet inbegrepenInbegrepen
Masonry (grid-layout voor berichten)Niet inbegrepenInbegrepen
Infinite scroll (laad terwijl je scrolt)Niet inbegrepenInbegrepen
Geavanceerd hook-systeem (aanpassing functionaliteit)Niet inbegrepenInbegrepen
Verwijdering van copyright-berichtNiet inbegrepenInbegrepen
Geavanceerde typografie editorNiet inbegrepenInbegrepen

Installeren van GP Premium

Mocht je besluiten om voor premium te gaan (goede keuze!), volg dan het onderstaande stappenplan om deze versie te installeren. Je installeert in alle gevallen eerst gewoon het gratis thema. De premium variant installeer je er namelijk gewoon bij en niet in plaats van.

  1. Sluit een premium abonnement af (dit kan jaarlijks of voor lifetime/eenmalig bedrag) op de website van GeneratePress (hier te vinden)
  2. Log in op je account bij Generatepress
  3. Je ziet nu het meest recente versie van het thema (deze heb je als het goed is al geïnstalleerd). Daaronder zie je GP Premium staan. Dit staat voor GeneratePress Premium.
  4. Druk op Download
  5. Ga naar je website en log in
  6. Ga in je dashboard naar Plugins>Nieuwe plugin
  7. Druk bovenin op Plugin uploaden
  8. Zoek naar de GP Premium plugin die je van de website hebt gedownload en selecteer deze
  9. Druk op installeren
  10. Ga naar Weergave>GeneratePress en vul bovenaan de licentiecode in. Deze staat in je GeneratePress account (op de plek van de groene balk in de afbeelding hieronder).

Wat vind ik van GP Premium? Een korte review

In een eerder hoofdstuk van deze cursus heb je al kunnen lezen dat ik erg fan ben van het WordPress thema GeneratePress zelf. De betaalde versie biedt net wat meer aan, waardoor je nog meer uit je website kan halen. Ik gebruik nog steeds bij het maken van een website regelmatig de premium Site library en dagelijks de extra stijlopties in het thema. Hoewel je ook zonder GP Premium kan, zou ik dat niet aanraden. Je kan het zelfs kort even uittesten. Bevalt het binnen 30 dagen niet?

Kortom, GP Premium is een fantastische uitbreiding op het GeneratePress WordPress thema en heeft mijn website-ontwikkelingsproces aanzienlijk verbeterd. De Site Library en de uitgebreide stylingopties zijn voor mij de grootste pluspunten.

Huiswerkopdracht

Installeer de plugin GP Premium en activeer deze met de licentiecode uit je account. Neem je geen premium af (ook niet het 30 dagen gratis probeer-abonnement, die je hier kan krijgen), dan mag je deze opdracht overslaan.

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.