Zoekwoordonderzoek voor een nieuwe affiliate niche

Zoekwoordonderzoek en zoekwoordanalyse

Dit artikel is onderdeel van deze gratis cursus affiliate marketing, waar je stap voor stap leert hoe je een affiliatewebsite maakt.

In het vorige artikel heb ik beschreven hoe je diverse onderwerpen kan verzinnen voor een nieuwe affiliate website. Uit mijn brainstorm zijn er 10 onderwerpen gekomen. Bij deze onderwerpen heb ik diverse producten bedacht. Nu is het tijd om te gaan kijken of een van deze onderwerpen geschikt is als nieuwe affiliate website. Een belangrijke stap. Ik geef in dit artikel gedetailleerd uitleg hoe ik dit aanpak. Het leuke is: Je kan dit gratis stap-voor-stap mee doen. De tool die ik gebruik is namelijk de eerste 10 dagen gratis te gebruiken. Maak er in die 10 dagen dus goed gebruik van! 😉

De onderwerpen die ik ga onderzoeken

De onderwerpen die ik in het vorige artikel heb bedacht bestaan uit vijf passies/hobby’s en vijf problemen waar ik tegenaan loop of ben gelopen. De onderwerpen zijn:

Bij elk onderwerp heb ik producten bedacht die er bij zouden kunnen passen.

Zoekwoordonderzoek

Ik ga voor één passie/hobby en één probleem een uitgebreid zoekwoordenonderzoek en analyse maken. Hieruit moet blijken of het onderwerp geschikt is voor de website. Ik kijk in dit artikel vooral naar het zoekwoord en zoekvolume. In het volgende artikel bekijken we het financiële gedeelte; levert het wel genoeg op als ik een website er over ga maken?

Twee onderwerpen uitgekozen

Voor een nieuwe website maak ik steevast een lijst met passies en problemen. Soms schrijf ik het op, maar meestal doe ik het uit m’n hoofd. Het is er de afgelopen jaren gewoon ingesleten. Ik doe dan voor elk onderwerp uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Voor dit artikel doe ik dat voor twee zoekwoorden. Ik heb gekozen voor één hobby en één probleem. Voor de hobby ga ik uitzoeken of wandelschoenen een goede optie is. Voor het probleem bekijk ik GPS trackers.

Zoekwoordanalyse en zoekvolume

Ik kijk vooral naar de zoekwoorden en maak een zoekwoordanalyse. Daarbij is het zoekvolume van groot belang. Een korte uitleg over de twee begrippen:

Zoekwoordanalyse in affiliate marketing is het uitzoeken welke zoekwoorden je publiek gebruikt om producten of diensten te vinden die jij wilt verkopen via je affiliate website. Dit betekent dat je kijkt naar welke zoekwoorden mensen gebruiken als ze op zoek zijn naar producten of diensten in jouw niche. Op deze manier kun je beter begrijpen waar mensen naar zoeken en hier beter op inspelen door bijvoorbeeld deze zoekwoorden te gebruiken in de content op de website

Zoekvolume is het aantal zoekopdrachten voor een bepaald zoekwoord op zoekmachines zoals Google. Het geeft aan hoe vaak mensen op zoek zijn naar informatie over een bepaald onderwerp of product via zoekmachines. Als je bijvoorbeeld in de affiliate marketing bezig bent, dan wil je weten hoe vaak mensen op zoek zijn naar producten of diensten in jouw niche, zodat je kunt bepalen hoeveel potentiële verkoopkansen er zijn. Hoe hoger het zoekvolume is voor een bepaald zoekwoord, hoe meer mensen op zoek zijn naar producten of diensten in jouw toekomstige niche.

De tool die ik hiervoor gebruik

In het verleden heb ik veel andere affiliate en SEO tools gebruikt, maar ik ben nu al een aantal jaar blijven hangen bij de diverse tools van het bedrijf Mangools. Wij nemen hier voor ons bedrijf een abonnement af. Gelukkig kan je zelf de tool 10 dagen gratis uitproberen, zonder dat je ergens aan vast zit. Handig als je voor één keer wilt kijken hoe het zoekwoordonderzoek werkt. Wil je dit stappenplan verder volgen? Meld je dan aan voor een gratis 10 dagen trial account.

Onze favoriete SEO-tool
Mangools SEO

Mangools

Zoekwoordenonderzoek

Rank tracking

SERP analyse

Backlink analyse

SEO metrics bekijken

In de volgende blog analyseer ik het eerste zoekwoord: wandelschoenen

Huiswerkopdracht

Maak een gratis trial account bij Mangools. Navigeer in het dashboard langs alle opties en raak vertrouwd met het interface van Mangools. In de volgende lessen gaan we er direct mee aan de slag. Je kan – mocht je deze tool niet willen gebruiken – ook een andere tool gebruiken voor zoekwoordenonderzoek. Voor de voorbeelden in de cursus affiliate marketing gebruiken we echter vooral de tools van Mangools, omdat wij dit zelf ook voor al ons werk gebruiken.

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.