Plugin: Affiliate Egg: Wat kan je er mee?

Affiliate egg review informatie plugin

Dit artikel is onderdeel van deze gratis cursus affiliate marketing, waar je stap voor stap leert hoe je een affiliatewebsite maakt.

Affiliate Egg is een plugin van dezelfde maker als Content Egg. Deze worden beiden onderhouden door Keywordrush. In de zeer uitgebreide Content Egg review heb je al kunnen lezen waarom ik zo fan ben van deze plugin. In dit artikel bekijk ik Affiliate egg. Dit is niet zozeer een review, maar meer een uitleg en stappenplan over wat je allemaal met deze plugin kan. Aan het einde van dit artikel kun je voor jezelf bepalen of jouw nieuwe affiliate niche website deze plugin wel of niet nodig heeft. Ik gebruik Affiliate Egg op meerdere websites binnen ons bedrijf, maar zeker niet op allemaal.

Wat is Affiliate Egg?

Affiliate Egg is een plugin waarmee je je producten van webwinkels kan tonen op je eigen website. Het is een plugin speciaal gemaakt voor het CMS WordPress. De plugin werkt als volgt:

 • Je koopt een licentie op Affiliate Egg via Envato of KeywordRush
 • Download en installeer de plugin op de website (Dashboard>Plugins>nieuwe toevoegen)
 • Voer de licentiecode in van de plugin in het WordPress Dashboard
 • Meld je aan bij een geschikte affiliatepartner (bijvoorbeeld Coolblue.nl)
 • Je kan nu producten eenvoudig toevoegen aan je website.

Voorbeelden van een Affiliate Egg widget op een website

In de onderstaande plaatjes zie je goed hoe je een widget kan plaatsen. Ik heb voor dit voorbeeld in de instellingen van de plugin een shop aangemaakt met de naam Test winkel voor MijnOnlineInkomen. Daarin heb ik drie url’s geplaatst van drie sporthorloges die bij Coolblue verkocht worden. Ik heb daarna de shortcode:

[affegg id=1]

geplaatst op de website. Hieronder zie je de voorbeelden van diverse templates die beschikbaar zijn.

Test affiliate egg review
Winkel aanmaken in de plugin zelf
Grid Affiliate Egg
Een grid layout met de producten. Bezoekers kunnen hierop klikken. Dan gaan ze naar Coolblue.nl toe. In de link zit dan automatisch (één keer instellen in Affliate Egg settings) jouw unieke affiliate id, zodat je betaalt krijgt als een bezoeker iets koopt.
Slider
Een slider. Hier ben ik zelf niet fan van, omdat je hier geen gegevens zoals prijs, aanbieding e.d. ziet
Grid shortcode affiliate egg voorbeeld review
Deze shortcode geeft de producten weer met daarbij de productbeschrijving en de huidige prijs

Geschikte webwinkels om mee samen te werken

Hieronder zie je een lijst met webwinkels die werken met Affiliate Egg. Ik gebruik hier eigenlijk alleen maar Coolblue.nl. Het partnerprogramma van bol.com en het programma van Kamera-Express werken namelijk ook gewoon bij Content Egg. Hieronder zie je alle winkels:

Voordelen en kenmerken van Affiliate Egg

Het gebruik van deze plugin heeft een aantal voordelen, waaronder:

 • Compatibiliteit: Je kan Affiliate Egg gebruiken met elk WordPress thema dat er is. Ik heb deze plugin zelf bij meer dan 20 thema’s ooit uitgeprobeerd. Geen enkele keer ben ik tegen problemen aangelopen.
 • Product data: De plugin haalt gegevens direct uit de webwinkel. Het Affiliate Egg systeem is slim genoeg om hier zoveel mogelijk uit te halen. Zo kun je op jouw website de actuele prijs, omschrijvingen, beoordelingen en specificaties tonen.
 • Prijsupdates: De plugin haalt (zelf in te stellen, ik adviseer dagelijks) de actuele prijzen op uit de webwinkels waar jij producten van toont op de website. Zo ziet jouw bezoeker altijd de beste en laatste prijzen voor het product. Een extra service naar je bezoeker toe!
 • Autoblog en auto-update: Het systeem haalt automatisch de nieuwste producten op van de website en maakt hier automatisch een bericht van op je website. Ik raad het absoluut af om deze feature van Affiliate Egg te gebruiken. Je wilt namelijk geen duplicatie content op je website hebben, maar gaat echt voor unieke zelfgeschreven content!
 • Geen productfeeds: De gegevens worden direct van de website van de webwinkel afgehaald. Je hoeft niet te stoeien met ingewikkelde productfeeds of API toegang.
 • Custom parser: Er zijn een aantal webwinkels in Nederland (en natuurlijk ook over de grens) die niet aangesloten zijn bij een groot affiliatenetwerk, zoals TradeTracker en DaisyCon). Ze hebben soms wel een affiliateprogramma. Deze kan je dan wel toevoegen (of laten toevoegen door Keywordrush voor een kleine vergoeding) via affiliate egg.

Goed om te weten: Om zelf een custom parser in de vorm van een webshop toe te voegen heb je kennis nodig van XPath (een programmeertaal) en PHP. Je kan dit ook laten doen door Keywordrush voor $25 per webwinkel die je toe wilt voegen die niet in de lijst bij Content Egg of Affiliate Egg staat al. Ik heb dit nog nooit hoeven te gebruiken. De meeste webwinkels met een affiliateprogramma zijn wel aangesloten bij Content Egg of bieden een productfeed. Deze kan je inladen op je website.

Nadelen van Affiliate Egg

Naast de bovenstaande voordelen, zie ik ook een aantal nadelen aan deze plugin:

 • Content Egg: Vrijwel alle belangrijke webwinkels werken met Content Egg prima. Ik gebruik Affiliate Egg eigenlijk alleen maar voor het toevoegen van Coolblue aan affiliate-websites. Er zijn maar weinig webwinkels die een eigen affiliateprogramma’s hebben en niet aangesloten bij een groot netwerk. Met Content Egg kun je sowieso Bol.com, TradeTracker, Daisycon en Awin toevoegen aan je website.
 • Prijs: Je betaalt relatief veel geld voor als je slecht één of een paar webwinkels toe wilt voegen aan je website.
 • Geen productfeeds: Hoewel productfeeds ingewikkeld klinken, hoeft dat niet zo te zijn. Al helemaal niet als je dit samen met Content Egg gebruikt. Affiliate Egg gebruikt dat niet. Die gaat uit van de website van de webwinkel. In sommige gevallen zeker handig, maar vaak ook niet,. Wordt de website aangepast (bijvoorbeeld als een winkel een categorie gezelschapsdieren aanpast naar losse categorieën met hond, kat e.d., dan heeft Affiliate Egg hier de grootste moeite mee.

Verschillen tussen Affiliate Egg en Content Egg

Niet alle winkels met affiliate programma’s waarmee jij wilt samenwerken hebben Product API. Vooral bij kleine winkels is dit vaak het geval. De enige manier om data te ontvangen is dan rechtstreeks vanaf de website. Dit is niet mogelijk met Content Egg, wel met Affiliate Egg. Beiden werken middels een shortcode in een blog (hier later meer over). Je kan een Affiliate Egg winkel wel integreren met Content Egg. Erg handig!

Hoe integreer je Affiliate Egg met Content Egg?

Ik vind het zelf 100x makkelijker om een shortcode toe te voegen via Content Egg. Dit kan je namelijk direct onder je bericht of pagina invullen en opzoeken. Het werkt ook velen malen sneller dan Affiliate Egg. Keywordrush heeft een mooie optie ingebouwd om AE (de afkorting van Affiliate Egg) te integreren met Content Egg. Dit doe je als volgt:

 1. Sluit een licentie af op Content Egg én Affiliate Egg
 2. Installeer de plugins en activeer deze met de licentiecode (Dashboard>Content Egg en Dashboard>Affiliate Egg)
Je ziet hier een screenshot van de instellingen van de plugin Content Egg. Ik heb voor deze website de aanbieder Coolblue toegevoegd, zoals je onder Affiliate Egg modules kan zien.

Huiswerkopdracht

Bedenk of je Affiliate Egg nodig hebt op jouw nieuwe website. Dit doe je door te kijken of de website aansluit bij de producten die op Coolblue (of andere webshops uit de lijst) worden verkocht. Zo niet? Dan mag je dit overslaan. Wil je wel een webshop geschikt voor Affiliate Egg gebruiken, dan is het handig om een licentie aan te schaffen.

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.