Page Authority (PA) uitleg en voorbeeld

Page Authority (PA) is een bekend en veelgebruikt begrip in de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het is een metric die de kwaliteit van een bepaalde webpagina weergeeft en de kans op een hoge rang in zoekresultaten aangeeft. Dit is belangrijk voor zowel website-eigenaren als zoekmachinegebruikers, omdat het hen helpt om de waarde van een webpagina te bepalen en te beoordelen.

Wat is Page Authority?

Page Authority is een score die aangeeft hoe waarschijnlijk het is dat een bepaalde webpagina hoog scoort in zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google. De score wordt berekend op basis van veel verschillende factoren, waaronder de kwaliteit en relevantie van de inhoud, de kwaliteit en relevantie van inkomende links, de geschiedenis en prestaties van de webpagina en de website waar deze op staat, en de autoriteit van de website in het algemeen.

Hoe kan je dit gegeven checken?

Vaste lezers van deze website weten dat wij graag de tools van Mangools gebruiken. Zij hebben een goede Site Profiler tool. Hier kan je van een domein of losse url de metrics zien. Hier valt ook de PA onder. Om dit te checken ga je naar de siteprofiler optie in het dashboard. Ook beschikbaar in het proefaccount!

Onze favoriete SEO-tool
Mangools SEO

Mangools

Zoekwoordenonderzoek

Rank tracking

SERP analyse

Backlink analyse

SEO metrics bekijken

Hoe wordt Page Authority berekend?

Page Authority wordt berekend door middel van een complex algoritme, ontwikkeld door Moz, een toonaangevende aanbieder van SEO-software en -diensten. Het algoritme maakt gebruik van enorm veel verschillende factoren, waaronder de kwaliteit en relevantie van de inhoud, de kwaliteit en relevantie van inkomende links, de geschiedenis en prestaties van de webpagina en de website waar deze op staat, en de autoriteit van de website in het algoritme.

Hoe kun je Page Authority verbeteren?

Er zijn een aantal manieren om de Page Authority van een webpagina te verbeteren, waaronder:

  • Verbeteren van de inhoud: Zorg voor kwalitatief hoogstaande en relevante inhoud op de webpagina, die aansluit bij de zoekbehoeften van je doelgroep.
  • Verbeteren van de interne structuur: Zorg voor een heldere en logische structuur van de webpagina en de website als geheel, waardoor zoekmachines en bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en vinden wat ze zoeken.
  • Verkrijgen van inkomende links van hoge kwaliteit: Probeer inkomende links te verkrijgen van andere hoogwaardige websites die relevant zijn voor de inhoud van je webpagina. Dit versterkt niet alleen de Page Authority, maar ook de autoriteit en relevantie van de website als geheel.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.