Home Geld online verdienen Tekstschrijven Schrijvers inhuren op Elance en gratis connects

Schrijvers inhuren op Elance en gratis connects

668
0
DELEN

Met enige regelmaat huur ik schrijvers, webdesigners en programmeurs in. Dit doe ik bewust niet op Nederlandstalige website, maar op Elance. Dit bedrijf heet vanaf 2016 Upwork. Voordat ik mijn geld overmaakte naar Elance om daar mijn ‘personeel’ van te kunnen betalen, heb ik goed research gedaan. Een aantal punten kwamen duidelijk naar boven op meerdere websites:

  • Het goedkoopste bod is vaak van lage kwaliteit
  • Mensen zonder rating op Elance moet je niet vertrouwen
  • Als mensen of bedrijven geen geldbedrag noemen in een bid, maar: “Proposal Amount Not Specified”, dan kun je er beter niet mee in zee gaan.

Ik ben behoorlijk eigenwijs geweest. En nog steeds. Ik negeer 9 van de 10 keer deze punten volledig.

Waarom zou ik iemand die nieuw is op Elance geen kans gunnen? Het is al lastig genoeg om aan de slag te gaan als freelancer. Als opdrachtgevers ook nog eens alle nieuwe mensen gaan negeren.. Mensen die nieuw zijn werken vaak tegen een laag tarief en in sommige gevallen hebben zij zelfs een opdracht voor de helft gratis gedaan, in ruil voor positieve feedback. Een enkele keer is de kwaliteit van het werk net aan voldoende en overleg ik met de bewuste freelancer hoe het beter kan. Tot nu toe werkt iedereen daar totdat het werk de hoogste rating waard is.

Gemiddeld betaal ik voor Engelstalig schrijfwerk door een native speaker tussen de 0,01 en 0,05 cent. Ik krijg positieve feedback op meerdere websites op dit werk. Ik huur over het algemeen het vaakste mensen in die voor mij schrijven. Een enkele keer een webdesigner en zelden een programmeur.

Een aantal tips voor opdrachtgevers bij Elance:

  • Gun nieuwe mensen een kans, ook al hebben ze nog geen rating ontvangen van een andere opdrachtgever.
  • Bekijk alle ‘bids’ op jouw opdracht. De ene keer is het goedkoopste bod van hoge kwaliteit, de andere keer is de duurste optie toch echt het beste voor jou.
  • Overleg nadat mensen een vast bod hebben gedaan op een opdracht toch nog even over de prijs. Kortingen worden snel gegeven door freelancers op Elance, helemaal als er een opdracht in het verschiet ligt van meerdere maanden.
  • Veel freelancers kopiëren bij iedere opdracht dezelfde tekst. Mijn voorkeur gaat uit naar mensen die de tijd nemen om mijn opdracht te lezen en daar inhoudelijk op reageren.

Aan de slag met Elance als schrijver of als opdrachtgever?

Je kunt je aanmelden bij Elance.com (vanaf eind 2015, begin 2016: Upwork), een account aanmaken en beginnen met bieden op opdrachten of opdrachten aanmaken.

Als je wilt gaan bieden op opdrachten heb je ‘connects’ nodig. Je krijgt normaal gesproken een x aantal connects gratis per maand. Je kunt ook een betaalde account nemen bij Elance, dan krijg je er soms wel 100 per maand. Als je wilt gaan schrijven voor Elance (wat zeker een leuk zakcentje op kan leveren), kun je via mijn link  aanmelden. Doe je dit dan krijg je dankzij mijn samenwerking met Elance gratis 10 connects bovenop je maandelijkse connects. Dit krijg je ook als je je aanmeldt als opdrachtgever.

Je bent natuurlijk niet verplicht om je aan te melden via mijn link. Doe je dit wel, krijg ik 10 connects gratis van Elance. Hier heb ik zelf als opdrachtgever niet heel veel aan, maar in de toekomst kan het zeker uitkomst bieden. Heel erg bedankt voor de hulp.

Als een opdrachtgever je uitnodigt voor een baan, kost dit jou geen connects. In de onderstaande tabel zie je hoeveel je kwijt bent aan connects voor bepaalde banen bij Elance.

   Connects  Job Type
0  Invited Jobs
1  All Hourly Jobs OR Fixed Price Jobs less than or equal to $500
2  Fixed Price Jobs greater than $500, including unspecified job values
3  Featured Jobs
+4  Sponsored Proposals

 

 

 

DELEN
Vorig artikelIncome Report: Januari 2015 – €520,22
Volgend artikelIncome Report: Februari 2015 – €563,15
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here