Plugin: Content Egg review + stappenplan CE instellen

Content Egg review

Dit artikel is onderdeel van deze gratis cursus affiliate marketing, waar je stap voor stap leert hoe je een affiliatewebsite maakt.

Content Egg is voor mij een onmisbare plugin op een affiliatewebsite. Het staat op vrijwel alle websites binnen ons netwerk geïnstalleerd. Content Egg is een krachtige WordPress-plug-in waarmee je affiliatelinks kunt toevoegen aan jouw website op een mooie manier. Je koppelt eenvoudig meerdere affiliateprogramma’s en netwerken aan de plugin, zodat je eenvoudig producten kan promoten van de webwinkels waar je bent aangesloten. In dit artikel geef ik een korte Content Egg review, leg ik uit wat de opties zijn (gratis / premium) en neem ik je mee met het installeren van de plugin op jouw website.

Beste tool voor een affiliate marketing website
Content Egg affiliate

Content Egg

Werkt met grote aanbieders zoals bol.com, Amazon, Tradedoubler, Tradetracker, Awin en Daisycon

Prachtige weergave van affiliate producten

Snelle klantenservice

Dit gebruiken wij inmiddels al 6 (!!) jaar op élke affiliatewebsite

Wat is Content Egg (CE) precies?

Content Egg is een WordPress-plug-in die een aantal handige functies biedt voor verschillende soorten websites. Met de plug-in kun je bijvoorbeeld productblokken in elke post of pagina invoegen, waardoor je producten op aantrekkelijke wijze kunt weergeven op alle thema’s en apparaten. Je koppelt de plugin aan aanbieders zoals bol.com, Coolblue, TradeTracker, Daisycon en Awin. Daarna kan je de gehele productcatalogus van deze aanbieders doorzoeken en producten uit selecteren. Deze plaats je middels een shortcode op je website. De prijzen worden automatisch opgehaald. In de onderstaande afbeelding zie je een goed voorbeeld:

Een voorbeeld van een vergelijker van meerdere aanbieders van één product via een Content Egg widget. De prijzen worden automatisch elke nacht opgehaald. De laagste prijs staat altijd bovenaan!

Leuk om te weten: Bij het partnerprogramma van bol.com is (gemiddeld over de afgelopen 12 maanden) 63% van onze goedgekeurde commissies afkomstig van mensen die op een Content Egg widget hebben geklikt. Bizar.

Enorm veel toepassingen:

Daarnaast is Content Egg ook geschikt voor prijsvergelijkingssites. Je kunt namelijk aanbiedingen van verschillende netwerken combineren in één prijsvergelijkingsblok, waarvan de prijzen automatisch worden bijgewerkt volgens de planning die je hebt ingesteld.

Voor websites gericht op dagelijkse deals, biedt Content Egg de mogelijkheid om kortingsbonnen en aanbiedingen te vinden en deze aan te vullen met prijshistorie, prijsdaling waarschuwingen, widgets met de beste kortingen en andere waardevolle informatie voor jouw bezoekers.

Content Egg is ook handig voor WooCommerce directories. Je kunt eenvoudig aanbiedingen importeren voor WooCommerce-producten en specificaties naar WooCommerce-attributen importeren. De plug-in werkt bovendien met alle WooCommerce-thema’s.

Tot slot biedt Content Egg ook de mogelijkheid om sites op autopilot te laten draaien. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Autoblog, waarmee je jouw site automatisch kunt vullen met verschillende soorten content, zoals tekst, video’s en afbeeldingen.

In een video bekijken

In de onderstaande video zie je kort hoe de plugin werkt en wat je er mee kan. Het zou goed kunnen dat je dit nog niet (volledig) begrijpt. Dat komt goed uit. In de latere module Content Egg leer je er alles over!

 Voor wat voor websites is deze plugin geschikt?

Wij gebruiken deze plugins steevast op al onze affiliatewebsite. Je kan deze plugin ook voor andere doeleinden gebruiken, zoals:

 • Productrecensies en nicheblog
 • Prijsvergelijkingssite
 • Dagelijkse aanbiedingen website
 • WooCommerce-directories
 • Websites op automatische piloot

Pro vs. gratis versie

Er zijn twee versies van deze plugin te vinden. Er is een gratis versie in de WordPress directory (hier te vinden, of via WordPress Dashboard>plugins>nieuwe toevoegen). Daarnaast is er ook een betaalde versie (hier te vinden) beschikbaar, die veel meer opties heeft. Gezien de lage prijs voor een licentie op Content Egg Pro, was het voor mij een no-brainer. Je haalt het geld er echt héél snel weer uit als je de affiliatewebsite goed op zet. Dat moet via deze gratis cursus affiliate website maken geen probleem zijn!

De gratis versie is beperkt in de webwinkels die je kan inladen op de website. Het heeft alleen maar CSV Feed, CJ Links, Coupon, GdeSlon, GoogleImages, Offer, Pixabay, Related Keywords, RSS Fetcher, Skimlinks Coupons, Viglink, Youtube. Voor Nederlanders dus niet heel erg interessant dus! Je wilt dan echt wel bol.com, Amazon.nl, Tradetracker, Daisycon, Awin e.d. kunnen inladen.

Een license voor 1 website voor 1 jaar kost $49.99. Na het eerste jaar kan je de plugin update periode verlengen voor een bedrag tussen de 18 en 36 dollar. Aangezien wij meerdere websites beheren, hebben wij gekozen voor een licentie voor 10 websites tegelijk. Je betaalt dan slechts 99 dollar voor drie jaar (!!). Dit is 80% korting.

Tip: Wil je ook producten van Coolblue.nl promoten op je website? Dan heb je ook de Affiliate Egg plugin nodig. Bekijk hiervoor de goedkope bundels op de website.

Je kan er ook geavanceerde widgets mee maken, met meerdere groepen, zoals Dames en Heren.

Downloaden en instellen van Content Egg

Het downloaden is erg simpel als je een licentie hebt aangeschaft. Dit doe je via de officiële website van KeywordRush (de maker van deze plugin). Daarna ga je naar je account op de website en download je de plugin. Daarna volg je het volgende stappenplan:

 1. Log in op je WordPress website via jouwdomeinnaam.nl/wp-admin
 2. Ga naar Plugins>nieuwe toevoegen
 3. Druk bovenin op plugin uploaden
 4. Selecteer het Content Egg bestand op je pc en druk op ok.
 5. Na het installeren druk je op activeren.

De eerste instellingen van de plugin goedzetten

In de linkerzijbalk van het WordPress dashboard is nu een tab gekomen voor Content Egg Pro. Klik hier op en ga naar Settings. Hier stel je het volgende in:

 • General settings: Vink post en page aan. Heb je Woocommerce geïnstalleerd? Vink dan ook product aan.
 • Frontend:
  • Vink nofollow aan.
  • Selecteer – voor nu – de Button color zwart en Price color zwart
  • Buy now button text: Bekijk
  • Vertaal de Frontend Texts naar het Nederlands (zie afbeelding onder dit stappenplan)
  • De rest van de instellingen kan je laten staan. Hier gaan we – als je de gratis cursus affiliate website maken volgt – later mee aan de slag.
Vertalingen content egg plugin
Zo heb ik de vertalingen staan.

Content Egg review

Ik ben erg lang op zoek geweest naar een goede plugin waarbij ik eenvoudig meerdere aanbieders met elkaar kan vergelijken. Er is hier geen simpele oplossing voor. Eerder heb ik gestoeid met handmatig productfeeds inladen van diverse partnerprogramma’s via dure plugins zoals WP All Import en Import Any. Dit was geen succes.

Natuurlijk kan je ook gewoon handmatig links aanmaken en deze als hyperlink aan de tekst toevoegen. Je kan er ook een mooie vergelijker van maken met je top 3 in een mooie tabel. Dit gebruik ik ook nog steeds, maar dan met daarbij mooie Content Egg widgets. De twee grootste voordelen zijn voor mij dat de prijzen er automatisch bij worden gezet en dat dit automatisch wordt geüpdatet. Daarnaast is het geweldig dat vrijwel alle affiliatenetwerken die belangrijk zijn voor Nederlandse affiliate marketeers worden ondersteunt. De plugin is eenvoudig in te stellen, wordt actief onderhouden en heeft supersnelle support.

Je kan eenvoudig door de productfeeds van alle aangesloten aanbieders zoeken (als je zelf bent aangemeld) en hier vergelijkers van maken. De kleuren van de widgets kan je in het backend makkelijk aanpassen, zodat dit ook goed op jouw website past. Kortom: Een onmisbare plugin voor elke affiliatewebsite.

Beste tool voor een affiliate marketing website
Content Egg affiliate

Content Egg

Werkt met grote aanbieders zoals bol.com, Amazon, Tradedoubler, Tradetracker, Awin en Daisycon

Prachtige weergave van affiliate producten

Snelle klantenservice

Dit gebruiken wij inmiddels al 6 (!!) jaar op élke affiliatewebsite

Huiswerkopdracht

Installeer Content Egg (bij voorkeur de premiumversie) en stel deze in op jouw website. Op een nieuwe affiliatewebsite kun je nog niet zoveel met deze plugin. Je moet namelijk aangemeld zijn bij een partnerprogramma om deze te kunnen promoten. Aangezien je nu nog een lege website hebt, wordt je hier nog niet geaccepteerd. Hier gaan we natuurlijk wel snel verandering in aan brengen! Ik kom hier later in de uitgebreide module Content Egg op terug.

19 gedachten over “Plugin: Content Egg review + stappenplan CE instellen”

 1. Stel dat ik de product foto niet mooi vind die de content egg plugin laat zien.
  Is het mogelijk om de afbeelding dan te veranderen ?

 2. Hi!

  Is het gebruiken van Content Egg pas mogelijk als je daadwerkelijk staat ingeschreven bij deze affiliate programma’s? Dat is mijn website nog niet want hij is nog niet klaar. Dus dan heeft het denk ik geen zin om nu al Content Egg te downloaden?

  Groet,
  Tessa

  • Hoi Tessa,

   Dat klopt. Je moet ingeschreven staan bij een programma om het via Content Egg in te laden. Dus inderdaad handig om mee aan de slag te gaan als je al bij één of meerdere programma’s bent geaccepteerd.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 3. Hoe kan ik een subid toevoegen aan de producten die ik inlaad met Content egg pro. Het is namelijk nu niet goed te zien op welke links er geklikt is in de rapportages die ik download op affiliate.bol.com.

   • Hoi Edwin,

    Bedankt voor het schrijven van de blog, alle gegevens staan nu goed ingevuld en dit scheelt een hoop chaos in de rapportages.

    Is er een manier om andere vragen te stellen, of is deze manier de beste.

    Met vriendelijke groet,
    Rick

    • Top dat het is gelukt! Het is inderdaad fijn om een overzicht te hebben waar de kliks en sales vandaan komen. Vragen kan je het beste hier stellen. Ik probeer ze zo snel mogelijk te beantwoorden.

     Met vriendelijke groet,
     Edwin

     • Ik heb namelijk nog een vraag over affiliate tekstlinks toevoegen in blogs via wordpress. Het lukt mij niet om deze nofollow te maken. Bij het invoeren van tekstlinks moet ik volgens mij handmatig de rel=nofollow toevoegen. In de tekstbewerker geeft mijn plugin aan dat het nofollow is maar bij het publiceren/voorbeeld geeft mijn plugin niet aan dat de link nofollow is.

      Hoe kan ik mijn affiliate tekstlinks nofollow maken?

     • Hoi Rick,

      Gaat het om de textlink-module van Content Egg of gewoon de normale links via WordPress?

      Met vriendelijke groet,
      Edwin

 4. Hey, top dat je een stuk hierover hebt geschreven! Ik maak gebruik van deze plugins en vroeg me af hoe je coolblue moet instellen om de urls te meten. Ik heb me rotgezocht, maar die url via Performance Horizon ziet er net even anders uit. Alvast dank voor je antwoord!

  • Hoi Aralyn,

   Coolblue is inderdaad lastig qua affiliate url. Ik ben hier in het verleden ook even mee bezig geweest om het uit te zoeken. Je kan het volgende invoeren in de module Coolblue:

   https://prf.hn/click/camref:1011l4tTi/destination:{{url}}

   De camref verander je in jouw eigen referentie, tenzij je sales voor mij wilt genereren ;-).

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

   • Hahaha. Dank voor het sneller reageren (en je handige blogs). Appreciate and keep up the good work!

  • Hoi Robert-Jan,

   Mijn excuses. Ik heb je bericht over het hoofd gezien! Is het inmiddels al gelukt?

   Met vriendelijke groet,
   Edwin

 5. Hi Edwin, zoals je weet maken wij gebruik van de content Egg Pro. Echter lijken de titels van producten binnen de Egg bij Shortcode template “List” standaard te zijn ingesteld op H3. Deze titels willen wij echter een h4 tag geven of als p hebben, maar dit lijken we zelf niet te kunnen aanpassen. Deze styling lijkt namelijk vast te staan. Kunnen we deze headings wel aanpassen naar H4 of p en zo ja, hoe kunnen we dit instellen?

  • Hoi Rick,

   Welke shortcode gebruik je precies? Bij mij is de list-shortcode namelijk zonder h3 titels, als ik het snel even probeer. Gebruik je bijvoorbeeld [content-egg module=Bolcom template=list]?

   • Waar wij het probleem tegenkomen is bij het gebruiken van de volgende shortcode: [content-egg-block template=popup_compare products], op onze pagina gebruiken wij ook nog een andere shortcode waar de titel geen heading krijgt. Maar het liefst willen wij hierboven genoemde shortcode blijven gebruiken. Is er een mogelijkheid om dit handmatig aan te passen?

    • Hoi Rick,

     Zonder de plugin aan te passen of een custom shortcode te laten schrijven is dit niet mogelijk. Wijzigingen in de plugin-bestanden / css codes hebben weinig zin met de vele updates die uitkomen bij content egg. Wat je als alternatief zou kunnen doen is de shortcode:  [content-egg-block template=popup_compare products hide=title] gebruiken. Vul dan bij de producten die je wilt selecteren overal dezelfde description in. Bijvoorbeeld Product A. Dan wordt de omschrijving wel weergeven als p en is er geen titel zichtbaar. Niet ideaal, maar wel een alternatief..

     Met vriendelijke groet,
     Edwin

Reacties zijn gesloten.

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.