Home Inkomen report Online inkomen uit 2016

Online inkomen uit 2016

2048
0
DELEN

Als eerste wil ik sorry zeggen tegen de trouwe lezers, de mensen die mij vorig jaar berichten hebben gestuurd of er nog een update kwam en de nieuwe bezoekers. Ik heb het erg druk gehad vorig jaar met veel nieuwe online projecten. Hierdoor heb ik MijnOnlineInkomen onderaan mijn to-do lijst moeten zetten. Ik had er waarschijnlijk wel tijd voor kunnen maken, maar ik heb dat niet gedaan.

Ben ik nog actief?

Om de meest gestelde vraag van iedereen te beantwoorden: Ja, ik ben nog steeds erg actief met mijn online werk. Ik werk gemiddeld tussen de 30 en 40 uur achter mijn laptop op diverse locaties. Thuis, bij mijn ouders, bij mijn schoonouders, in het vakantiehuis van mijn schoonouders of op andere willekeurige plekken waar ik internet kan vinden. Het is nu alweer maart 2017 en het is voor mij niet te doen om alle income reports van 2016 per maand te gaan schrijven. Jullie moeten het dus doen met een algemene update.

Het jaar 2016: nieuwe projecten, nieuwe kansen

Zoals jullie hebben kunnen lezen verdien ik mijn online inkomen op een aantal manieren. De twee grootste zijn InfoNu en affiliate marketing. De artikelen die ik jaren geleden voor Infonu heb geschreven leveren mij nog steeds meer dan 300 euro per maand op. Dit is over de jaren erg stabiel gebleken. Al zakken de inkomsten van een aantal artikelen die vroeger populair waren wel weg. Deze zijn gewoonweg niet meer relevant of verouderd. Wel verdien ik maandelijks nog een leuk bedrag extra bij InfoNu aan de nieuwe affiliate optie. Hierdoor kan ik nog eens tussen de 20 en 70 euro per maand extra optellen bij mijn inkomen.

infonu affiliate 2016
Afiliate van InfoNu

Qua affiliate marketing heb ik flinke slagen gemaakt. Ik heb veel kennis opgedaan en vooral geleerd hoe iets niet moet. Ik ben meer gebruik gaan maken van premium themes en heb het aantal websites uitgebreid naar over de 100. Het zijn veel kleinere websites of websites die ik heb opgezet om aan linkbuilding te doen. Op het moment beheer ik 8 grotere websites waar ik wekelijks aandacht aan moet besteden.

Nieuw thema Mijn Online Inkomen en updates

Aan het begin van 2017 kreeg ik in één week van meer dan 12 mensen een bericht via mijn Facebook over deze website. Ook hadden zij vragen hoe zij zelf aan de slag konden gaan om een online inkomen op te bouwen. Ik werd hierdoor geprikkeld om weer verder te gaan met de website. Ik heb een nieuw thema gekocht (Newsmag van Themeforest) en heb het een en ander veranderd. Ook ben ik een nieuwe niche begonnen en leg ik stap voor stap uit hoe ik dit aanpak. Dit doe ik verspreid over meerdere delen. Ik heb aan de vragen via de mail of Facebook gemerkt dat hier behoefte aan was.

Nieuwe niche

Grote reis gepland, leven als digitale nomade

“Digitale nomaden zijn personen die het internet gebruiken om hun werk locatieonafhankelijk uit te voeren. Tegelijkertijd leven ze een “nomadisch” bestaan door veel te reizen en op die manier optimaal gebruik te maken van hun flexibele manier van werken en geld verdienen.” Bron

Samen met mijn vriendin en onze hond gaan we vanaf eind juli 2017 in onze nieuwe kampeerbus door Europa toeren. Onderweg gaan we allebei door met het opbouwen en onderhouden van ons online inkomen. Ons huidige huis gaan we verlaten en als we terug zijn… dan zien we wel wat we doen. Het plan is om dit minstens een jaar tot anderhalf jaar vol te houden. Mochten jullie nog tips hebben voor leuke landen, plaatsen, werkplekken en bezienswaardigheden in Europa, dan horen wij dat graag! Onze trip kun je volgen via europetrip.nl. Hier heb ik gebruik gemaakt van het Travelog theme, ook via Themeforest.

Verdiensten 2016

Het is bijna niet te doen om voor iedere maand in 2016 met terugwerkende kracht de income reports te schrijven. Ik heb daarom dan ook besloten om dit niet te gaan doen. Wel zal ik een aantal hoogte- en dieptepunten uit het jaar benoemen. Helaas kan ik dit niet met exacte bedragen doen, want ik kan helaas niet alles per website of per affiliate terugzoeken. In april 2017 kun je gewoon weer mijn inkomen van de maand maart teruglezen. Beloofd!

Schrijven van artikelen en reviews

In 2016 heb ik nauwelijks artikelen of reviews geschreven voor mijn twee favoriete websites Ciao en InfoNu. Wel heb ik een aantal artikelen een update gegeven, omdat er nieuwe informatie beschikbaar was of het artikel echt verouderd was.

InfoNu

Zoals eerder aangegeven verdien ik nog steeds rond de 300 euro per maand aan InfoNu. In 2016 was dit niet anders. Ook werd het mogelijk om kleine affiliate advertenties te plaatsen bij artikelen. Hierdoor verdiende ik gemiddeld 350 euro per maand aan alleen InfoNu. Alle artikelen (rond de 480) zijn tussen 2012 en 2015 geschreven. In 2016 heb ik er slechts een handjevol bijgeschreven. Zelf meeschrijven kan hier

Adsense

Ciao-shopping

Op Ciao kun je korte reviews schrijven over producten die je zelf gebruikt. Ik deed dit in een ver verleden erg actief, maar tegenwoordig slechts één keer per maand. Mijn verdiensten met Ciao-shopping zijn daarom wel flink achteruit gegaan, maar ik ben er nog steeds erg blij mee. Ik heb in 2016 tussen de 20 en 35 euro per maand verdient met het schrijven van 1 review per maand. Ik zorgde dat deze erg uitgebreid was en goed beoordeeld werd door de andere schrijvers. Hierdoor kreeg ik elke maand een bonusvergoeding, omdat mijn reviews bij de top 10 beste reviews van de maand hoorde. Zelf ook reviews maken en geld verdienen kan hier.

Schrijven in opdracht

In 2016 ben ik steeds meer gaan werken aan eigen websites en minder aan artikelen op externe websites of tekstschrijven in opdracht. Ik merkte dat ik veel meer energie haalde uit het maken van eigen dingen. In de eerste maanden van 2016 verdiende ik tussen de 500 en 1000 euro met het schrijven in opdracht. Vanaf de zomervakantie is dit volledig weggevallen, omdat ik alle opdrachtgevers stop heb gezet. Ik heb ze wel netjes aangegeven in mei 2016 dat ik in juli zou gaan stoppen. Zo hadden zij voldoende tijd om een nieuwe schrijver of schrijfster te vinden.

Eigen websites

Voor de toekomstige inkomen verslagen heb ik mijn websites (meer dan 100) verspreid over meerdere categorieën. Dit zijn:

  • Edelstenen
  • Medisch/gezondheid
  • Gaming
  • Huisdieren
  • Reizen
  • Televisie
  • Financieel
  • Overig

Ik ga niet alle websites die ik beheer bekendmaken, omdat ik niet zit te wachten op concurrentie bij sommige niches. Ik hoop dat jullie dat begrijpen!

SEO advies

Omdat een aantal van mijn websites erg hoog scoren in Google op keywords waarbij de concurrentie er hoog is, kreeg ik veel vragen of ik SEO advies kon geven en linkbuilding kon doen. Dit waren vaak grotere buitenlandse bedrijven. Ik heb hier het meeste aan verdient in 2016. Dit waren bedragen van tussen de 1000 en 4000 euro per bedrijf per maand. Daarnaast kreeg ik ook een budget om bijvoorbeeld links te kopen.

Ik ben zelf geen held op het gebied van SEO, maar ik heb gelukkig wel deze bedrijven goed kunnen helpen en doe nog steeds zaken met de meeste bedrijven. Hierdoor heb ik ook enorm veel geleerd over SEO en met name dingen die je niet moet doen. Nog steeds beschouw ik mij niet als een SEO-expert en doe ik vast nog heel veel fout. In 2017 ben ik gaan minderen met SEO voor grotere bedrijven, omdat ik merkte dat ik weinig tijd overhield voor mijn eigen werk. Deze bedrijven heb ik doorverwezen naar een betrouwbaar professioneel SEO-bureau, waar ik natuurlijk een goede deal mee heb gesloten ;).

Adverteerders

Affiliate marketing vormde in 2016, naast SEO advies en linkbuilding, een groot deel van mijn inkomen. Toch ben ik meer actief op zoek gegaan naar bedrijven die wilden adverteren op mijn websites in plaats van op commissiebasis. Ik vond het wel fijn om van tevoren te weten hoe mijn inkomen er uit zou zien en niet iedere maand afwachten hoeveel sales er werden goedgekeurd. Ik merkte dat grotere bedrijven het ook wel fijn vonden dat ik hoge kortingen kon geven als zij bijvoorbeeld per half jaar of jaar betaalden. Deals waren soms zo klein als 25 euro per maand tot wel 2000 euro per maand.

Kosten

Als ik mijn inkomen verslagen teruglees zie ik dat mijn kosten erg laag waren. Deze zijn in de loop van 2016 wel flink gestegen. Zo heb ik nu bij meerdere hosts zoals Yourhosting, Bluehost, Vimexx, en Neostrada contracten afgesloten en gebruik ik veel handige tools voor mijn websites. Ook huur ik regelmatig schrijvers in, besteed ik veel geld aan linkbuilding en koop premium themes en plugins.

En nu weer verder..

Zo. Dit was in het kort mijn jaar 2016. Nogmaals excuses van mijn kant dat ik niets met de website heb gedaan. Ik beloof plechtig dat ik vanaf nu iedere maand een gedetailleerd overzicht van mijn online inkomen ga schrijven. De eerste kun je halverwege volgende maand (april 2017) verwachten.

DELEN
Vorig artikelDeel 5: Content maken en schrijvers inhuren
Volgend artikelMaart 2017 – Inkomen verslag €8568,03
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here