Home Nieuwe niche Deel 1: Een nieuwe niche vinden

Deel 1: Een nieuwe niche vinden

1713
0
DELEN

Een nieuwe niche zoeken vind ik vaak wel een van de moeilijkste dingen in het gehele proces. Ik ben altijd op zoek naar de beste niche. Het liefste iets waar erg veel per maand op gezocht wordt en waar nog niet veel concurrentie in is. Het vinden van de juiste niche lukt mij best vaak en ik heb hier dan ook al flink wat geld mee verdient. Sommige ideeën komen mij gewoon aanwaaien en soms moet ik er echt veel moeite voor doen om een juiste niche te vinden.

Wat is een niche?

“Een nichemarkt, vaak ook aangeduid met alleen het woord niche, is een specifiek, vaak klein, afgebakend en bewerkbaar deel van een markt. (bron)”

Ik ben dus op zoek naar een klein stukje van de markt. Een nichewebsite is dus niet een website over bijvoorbeeld zwembroeken. Dat is erg algemeen. Een website die zich richt op zwembroeken met Zwembroek met Hawaii print is dat weer wel. Het is een stuk makkelijker om op #1 in Google te komen op dit keyword. Helaas hebben, volgens de zoekwoordenplanner van Adwords (gratis account), de belangrijkste zoekwoorden nog geen 20 searches per maand.

Filter in Adwords

Als je een goed overzicht wilt hebben van het aantal zoekresultaten per maand in Adwords, moet je goed gebruik maken van de filters. Je wilt natuurlijk niet weten hoeveel er totaal in Zimbabwe wordt gezocht op een woord. De filters die ik altijd gebruik zijn:

 • België, Nederland
 • Alle talen of alleen Nederlands als het een internationaal woord is
 • Google
 • Gemiddelde aantal maandelijkse zoekopdrachten weergeven voor: afgelopen 12 maanden

Zoekvolume checken adwords

Je krijgt dan een grafiek met een duidelijk overzicht hoe vaak er per maand op gezocht wordt.

Volume adwords

Ik klik dan altijd wel even op het tabblad met advertentiegroepen. Hier staan relevante zoekwoorden met daarachter het aantal zoekopdrachten per maand. Hier zie ik bijvoorbeeld dat er meer dan 1300 keer per maand wordt gezocht op corrigerende badpakken. Niet mijn niche, maar misschien wat voor iemand anders die hier wel affiniteit mee heeft.

Waar moet mijn nieuwe onderwerp minimaal aan voldoen?

Ik ga niet zomaar ergens veel tijd en moeite insteken. Het moet wel enige potentie hebben en ik moet het leuk vinden om de website te onderhouden. De onderstaande punten vind ik erg belangrijk als ik op zoek ga naar een nieuw onderwerp voor een website:

 • Het moet zoveel mogelijk een tijdloos onderwerp zijn. Dus geen WK 2018 of Pokemon Go, maar wel edelstenen of stedentrip naar Sofia.
 • Het moet minimaal 1500 zoekopdrachten per maand hebben
 • De moeilijkheidsgraad moet niet boven de 30/100 zijn in KWFinder. De concurrentie moet dus niet enorm hoog zijn met megaveel backlinks.
 • Het EMD is beschikbaar. Ook al schijnt de kracht van een Exact Matching Domain af te nemen, ik vind het nog wel prettig. Dus bijvoorbeeld: www.corrigerendebadpakken.nl zou een EMD zijn. Als de niche echt heel goed is dan zou ik ook genoegen nemen met corrigerende-badpakken.nl of een andere extensie zoals corrigerendebadpakken.info, .nu of .info.
 • Ik moet er zelf affiniteit mee hebben. Corrigerende badpakken vallen daarom dus voor mij af.
 • (optioneel) een affiliate product beschikbaar waar ik naar toe kan gaan linken. Als eventueel de aantal zoekopdrachten per maand hoog zijn, ben ik ook tevreden met Adsense.

De Pat Flynn methode

Oké, het is geen officiële methode, maar ik gebruik hem wel altijd. Ook is dit mijn tip aan mensen die nog niet weten waar ze een website over willen maken. Pat Flynn is de bekende online ondernemer van de website Smart Passive Income (verplicht leesvoer voor de beginnende online ondernemer). Als hij een nieuwe website begint, dan gebruikt hij vaak zijn 777 methode. Dit heeft iets te maken met het winnen van veel geld op een Blazing 7s gokkast in een casino. Sindsdien is 7 zijn geluksnummer. Hij maakt een lijst met 7 passies, 7 ergernissen/problemen en 7 angsten. Uit deze lijst van 21 potentiele markten maakt hij een lijst van zijn favoriete top 10 niches. Hij doet voor elk keyword uitgebreid research. Hier komt bij hem vaak een leuke niche uit. Ik heb zelf geen volledige lijst gemaakt, maar ben wel op een soortgelijke manier op mijn niche uitgekomen.

Mijn niche is..

Mijn vader is recent geopereerd aan een hernia en heeft hier erg veel last van. Hij heeft voor zijn operatie urenlang op het internet gezocht naar alle informatie die hij kon vinden. Een hernia past voor mij dus goed thuis in het rijtje van de 7 ergernissen. Ik heb het keyword in de KWfinder tool ingevuld. Je kunt hier met een gratis account 3 gratis searches per dag doen. Ik heb er wel een betaald account genomen omdat ik het vaker wil gebruiken. Websites met informatie over hernia’s zijn er helaas al veel en ik heb geen zin om de concurrentie aan te gaan met deze websites… ook al wordt er veel op gezocht.

In de rij met relevante keywords kwam ik wel het woordje pijn in onderrug tegen met 5400 searches per maand. Volgens de tool is het vrij gemakkelijk om te ranken op dit keyword. Helaas is het EMD al bezet (pijninonderrug.nl). Dus ik heb snel verder gekeken in de rij met relevante keywords. Ik kwam zo uit bij het woord zenuwpijnen met 4400 zoekopdrachten per maand en een SEO Difficulty van 20/100.  Dit is erg laag. Ik kan dus vrij snel ranken op dit keyword. En wat zou ik graag op #1 willen staan met 4400 searches per maand! Na een snelle zoekopdracht bleek ook zenuwpijnen.nl nog vrij te zijn.

Keyword SEO Difficulty in KWfinder

Met een cijfer tussen de 0 en 100 geeft de tool aan hoe moeilijk het is om te ranken op het keyword. Ze kijken hier vooral naar de concurrentie, de huidige top 20, hoeveel backlinks er zijn en of er

0-9: zonder moeite
10-19: gewoon doen!
20-29: makkelijk
30-39: redelijk makkelijk
40-54: mogelijk
55-74: lastig
75-89: erg lastig
90-100: begin er maar niet aan

Zenuwpijnen valt dus onder de categorie makkelijk. Mooi!

Domeinnaam registeren

Wegens SEO overwegingen, waar ik later vast op terugkom, heb ik bij meerdere bedrijven hosting afgenomen. Dit is ook handig als er ergens weer een leuke aanbieding is. Ik kijk daarom bij de volgende hosts als ik een nieuwe domeinnaam registreer:

 • Yourhosting (beste WordPress hosting voor beginners)
 • Neostrada (goedkope en snelle hosting met vakkundige klantenservice per mail)
 • Bluehost (beste hosting voor Engelstalige websites)
 • Vimexx (Goedkope domeinnaamacties)

Ditmaal waren er bij Neostrada aanbieding voor een domeinnaam voor €1,95. Deze kon ik mooi aan mijn hosting koppelen. Met BTW erbij heeft de website mij tot nu toe €2,36 gekost. Nu moet ik de website online gaan zetten, een thema uitkiezen en nog verdere research naar het onderwerp doen. Ik begin meestal eerst met het laatste, omdat ik nog voordat ik alles ga regelen qua design en thema, het onderwerp beter wil leren kennen.

Totale kosten: €2,36
Totale tijd: 1 uur
Totale verdiensten: €0,00

DELEN
Vorig artikelSchrijven voor InfoNu
Volgend artikelDeel 2: Niche gevonden, wat nu?
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here