Home Geld online verdienen Maart 2017 – Inkomen verslag €8568,03

Maart 2017 – Inkomen verslag €8568,03

4510
0
DELEN
Adsense Infonu inkomsten

Zoals beloofd hierbij mijn online inkomen van de afgelopen maand. Dit is het eerste volledige income report sinds ergens halverwege 2015. Mijn algemene verslag over het inkomen van 2016 heb ik wel geschreven. De eerste maanden van 2017 waren ongeveer gelijk aan maart. Vandaar dat ik heb besloten gewoon vanaf hier de draad weer op te pikken.

Maart 2017

Je hebt in het verslag over 2016 kunnen lezen dat er een hoop is veranderd. In het verleden was ik voornamelijk erg veel bezig met affiliate marketing en het schrijven van artikelen voor InfoNu en Ciao. Affiliate marketing doe ik nog steeds, maar wel in mindere mate. Ook met het schrijven in opdracht ben ik volledig mee gestopt. Dit om mij meer te concentreren op eigen websites. Ik huur tegenwoordig zelfs maandelijks schrijvers in.

Adverteerders zoeken

Voor een aantal game gerelateerde websites is mijn inkomen in de wintermaanden het hoogst. In de zomer valt het soms vies tegen. Toen ik hier een rustig over nadacht, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik liever een vast bedrag krijg van de bedrijven die ik promoot dan een percentage van een sale.

Op de websites waar ik met vergelijkingstabellen werk is de nummer 1 nog steeds op commissiebasis, omdat geen enkele adverteerder €5500 euro gemiddeld per maand over heeft voor die positie. De nummers 2 tot en met 4 zijn allemaal voor een vast bedrag per maand. Zo heb ik zekerheid dat mijn inkomen ook in de zomer geen grote dip kent. Uiteindelijk lever ik misschien op jaarbasis hier en daar wat in, maar soms kan ik ook een hele goede deal sluiten waardoor ik juist hoger uitkom.

De meeste adverteerders ken ik al, omdat na jarenlang werken in de game-niche mijn netwerk best groot is geworden. Ik ben met allemaal in discussie gegaan. Met meer dan de helft heb ik nu een goede advertentiedeal gesloten. De anderen promoot ik nog steeds op commissiebasis.
Game affiliate inkomen

SEO-advies en linkbuilding

Sinds kort ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in SEO, oftewel search engine optimization. Ik was/ben altijd van mening dat goede content die voor de bezoeker nuttig is en aanzet tot actie, bijvoorbeeld het delen van een artikel op Social Media, de basis is van een succesvolle website. Aan linkbuilding of het optimaliseren van een website deed ik eigenlijk niet veel. Dit doe ik nog steeds niet extreem. Ik focus mijn tijd ongeveer voor 90% op het schrijven van content en het onderhouden van mijn websites.

Toch ben ik hier en daar wat aan linkbuilding gaan doen. Een aantal vaste adverteerders hebben mij ook gevraagd om links te bouwen voor hun websites. Hier krijg ik per maand een leuk bedrag voor.

Tip: Ga meer lezen over SEO en wordt expert in SEO en linkbuilding voor één kleine niche. Veel bedrijven willen links hebben op websites die relevant zijn. Veel grote SEO-bedrijven gebruiken vaak algemene websites in het eigen netwerk of mailen relevante websites om een link te mogen plaatsen. Als jij op een bepaald gebied een aantal websites hebt, de markt kent en goed contact hebt met andere mensen binnen deze niche, valt er heel veel geld te verdienen!

Domeinnamen

In juni 2015 schreef ik dat ik 43 domeinnamen had. Ik twijfelde toen of dit niet teveel was. Op het moment van schrijven zit ik op de 149 domeinnamen, waarvan 82 ook daadwerkelijk een website hebben. Deze websites heb ik als volgt onderverdeeld bij hosts:

 • Neostrada: 63 domeinnamen verspreid over meerdere ip adressen en hostingpakketten. Ik heb Neostrada altijd een geweldige host gevonden met een snelle support.
 • Bluehost: 48 domeinnamen, meerdere pakketten. Al mijn Engelstalige websites heb ik ondergebracht bij deze Engelstalig host. Een logische keuze. Zij zijn de absolute marktleider op dit gebied. Snelle en betrouwbare hosting voor weinig geld.
 • YourHosting: 23 domeinnamen, één hostingpakket. Voor een aantal simpele WordPress websites heb ik het zeer gebruiksvriendelijke YourHosting gekozen. Zij zijn zeker voor beginners de absolute aanrader
 • Overig: Bij een aantal andere kleine hosts heb ik domeinnamen gekocht, omdat deze bijvoorbeeld in de aanbieding waren of omdat ik ze simpel doorverwijs naar een hoofdwebsite (redirect). Dit zijn 15 domeinen.

Eigen websites

In mijn nieuwe serie beschrijf ik hoe ik een nieuwe nichewebsite opzet. De volgende blogs zijn in deze serie al geschreven:

Inkomen van maart 2017

Alle online verdiensten van deze maand op een rij:

Schrijven van artikelen en reviews:

Ik heb al jaren geen nieuw artikel geschreven voor InfoNu. Toch blijf ik dagelijks leuke advertentie-inkomsten via Google Adsense verdienen. Met name aan aantal tijdloze artikelen doen het erg goed. Eén artikel verdient zelfs gemiddeld 50 euro per maand. Ook heeft InfoNu een nieuw affiliate systeem. Je kunt relevante artikelen en affiliate campagnes bij jouw artikelen plaatsen.

Adsense van InfoNu: €189,14

Totaal €189,14 met alleen de advertentie-inkomsten van InfoNu. In het verleden was dit een stuk hoger, maar omdat ik een aantal artikelen heb voorzien van affiliate campagnes, zijn de Adsense advertenties bij deze artikelen verdwenen. Ook zijn een aantal artikelen niet tijdloos, omdat ze bijvoorbeeld over een populaire app gaan of over een eenmalig evenement.

Adsense Infonu inkomsten

Affiliate van InfoNu: €25,76 – Refferal InfoNu €0,22

InfoNu affiliate leverde mij in maart iets meer dan 25 euro op. Een leuk extra bedrag. Ik heb hier één keer de advertenties in moeten stellen. Ik heb dankzij affiliate links van onder andere deze website een aantal refferals gekregen. Als zij iets verkopen krijg ik een klein percentage over de vergoeding die zij krijgen. Mijn refferals missen hier geen geld door, omdat InfoNu dit bedrag zelf uitkeert boven het bedrag wat de refferal zelf krijgt

Ciao-Shopping: €29,33

Eens per maand schrijf ik nog een uitgebreide productreview op Ciao-Shopping. Ik krijg hier vrijwel iedere maand een Diamant voor. Dit is deze maand een bedrag van 25 euro extra. Totaal kwam ik op bijna 30 euro uit.

Eigen websites

 • Myasthenia.nl (website over mijn spierziekte. Helaas al jaren niets mee gedaan)
  • Bol.com affiliate: €32,89
  • Adsense: €35,74

Game websites

 • Affiliates totaal: €3831,78 (affiliates in dollars omgerekend naar euro via wisselkoers.nl)

Websites over huisdieren

 • Affiliates: 80 euro aan verzekeringen campagne
 • Adsense: 38,12

Overig

Travel websites:

 • Affiliates €120,34

Gezondheid websites:

Totaal: €8568,03

DELEN
Vorig artikelOnline inkomen uit 2016
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here