Home Inkomen report Income Report: Mei 2015 – €8704,71

Income Report: Mei 2015 – €8704,71

1877
0
DELEN

Iedere maand schrijf ik een kort verslag over mijn online (passief) inkomen van de vorige maand. Hierbij leg ik uit hoe ik aan de bedragen kom, van welke affiliate ze komen of op welke andere manier ik het online bij elkaar heb weten te sprokkelen. Ik probeer daarbij ook tips te geven, zodat jij misschien ook een (passief) online inkomen op kan gaan bouwen. Mijn online income report bevat in ieder geval de volgende inhoud:

 • Wat heb ik gedaan?
 • Wat heb ik geleerd?
 • Mijn Income Report/samenvatting
 • Doelen voor de volgende maand

Heb je vragen bij een income report, stel deze dan gerust in de comments. Ik zal mijn best doen om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Lees ook:
[catlist id=2 title_tag=h3]

Mei 2015

Vorige maand heb ik, voor mijn doen, een flinke klapper gemaakt. Met meer dan €4000,00 was het een leuke maand. In mei heb ik weinig nieuwe dingen gedaan. Ik ben een week op vakantie geweest in een bungalowpark in Nederland. Niet om vakantie te vieren en tot rust te komen, maar om te schrijven. Het aantal betaalde schrijfopdrachten stapelde zich in hoog tempo op. Thuis had ik moeite om echt tijd te nemen om te gaan werken. Helemaal omdat het geld toch binnen bleef stromen. Ik spendeerde veel tijd aan onze nieuwe hond en aan leuke uitstapjes.

Op vakantie heb ik veel kunnen doen. Ik heb 5 dagen lang 12 uur per dag gewerkt. Met resultaat! Mijn eigen websites begonnen steeds meer vorm te krijgen. Alleen bleef ik mij storen aan het lelijke design van de meerderheid van mijn websites. Zoals ik al eerder heb aangegeven:

Ik ben totaal geen designer en bezit niet over creatief talent. Toch maak ik zeer winstgevende websites.

In mei heb ik 1 nieuw project opgestart. Een website met als thema honden, hondenvoer en wat mag een hond wel of niet eten. Ik verwijs hier ook door naar enkele verzekeringswebsites, waar mijn bezoekers een huisdierenverzekering kunnen afsluiten. Commissie loopt al snel (per sale!) in de tientallen euro’s. De website draait, nadat ik veel geld heb uitgegeven aan het schrijven van teksten, nu op auto-pilot. Mijn vaste schrijfster voegt wel eens per week een nieuwe blog toe. Ik heb het idee dat het algoritme van Google dit wel fijn vindt. Bezoekersaantallen stijgen iedere dag iets, maar Google moet nog wel een vaste plek vinden binnen de zoekresultaten. Dit duurt vaak enkele maanden. Ik heb geduld met dit project. In mei 2015 heb ik al wel 3 verzekeringen verkocht. Hier heb ik een commissie van €22,50 per sale voor ontvangen. Met Adsense verdiende ik in de eerste weken €3,45 met deze website. Niet slecht voor een eerste maand!

Waar kwam het geld vandaan in mei 2015?

De belangrijkste vormen van inkomsten waren via InfoNu, eigen websites, tekstschrijven in opdracht, social media beheer en affiliate marketing

InfoNu: geld verdienen met schrijven
De statistieken van InfoNu.nl worden op de website slechts voor een week bewaard per Infoteur (schrijver van InfoNu). Ik heb nooit de tijd genomen om deze statistieken te bewaren of te noteren. Ook ben ik niet van plan dit in de toekomst te gaan doen. Ik bekijk deze statistieken wel dagelijks op de website zelf. Bij afwijkingen onderneem ik direct actie.

In mei 2015 heb ik geen artikelen geschreven voor InfoNu. Ik was te druk met het nieuwe project en de huidige websites. Waar ik in april nog een flinke daling zag, is deze in mei niet te zien. Ik blijf stabiel rond de 300 euro verdiensten houden met de advertenties, die bij mijn artikelen staan.

Jij kunt dit zelf ook! Aanmelden kan via deze link: Geld verdienen met artikelen schrijven. Je helpt mij hier een klein beetje mee. Als je dit doet: Heel erg bedankt! Ik ontvang refferal verdiensten als je dat doet. Jij merkt hier overigens helemaal niets van. Hoe dit precies zit kun je lezen op deze pagina. Als je wilt gaan schrijven voor InfoNu, maar geen idee hebt hoe je moet beginnen, laat dan een bericht achter in de comments hieronder! Ik help je graag op weg.

Infonu Adsense mei 2015
Klik voor groot


InfoNu Affiliate
Zoals je in de eerdere verslagen al hebt kunnen lezen, ben ik uitgenodigd voor de bèta advertentiebeheer van InfoNu. Ik mag hier helaas nog niet teveel over vertellen, maar ik heb wel toestemming om mijn inkomsten te delen. Mei was de beste maand voor deze nieuwe functie van InfoNu tot nu toe. Ik heb met de extra reclamemogelijkheden (voorheen commerciële links) € 45,73 verdient. Een leuk extraatje waar ik zelf niets voor hoef te doen. InfoNu regelt alles achter de schermen.

Eigen websites

In mijn vorige rapporten kun je uitgebreid lezen wat ik allemaal heb gedaan op mijn websites. Ik zal er in dit income report iets korter over zijn. Ik heb deze maand vier nieuwe domeinnamen geregistreerd voor toekomstige projecten bij mijn vaste Nederlandse host Neostrada. Een aanrader!

Op maandag 11 mei waren al mijn websites in de ochtend een paar uur onbereikbaar. Ik kreeg binnen een paar minuten reactie van de klantenservice via de mail. Ik had teveel verkeer en een shared hosting pakket was voor mij nu minder geschikt. Zij deden (in Jip en Janneke taal gelukkig) een voorstel voor een andere soort hosting: Cloud Hosting. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier weinig tot geen verstand van heb, maar ik ben mij direct gaan inlezen. Dit leek mij wel wat! Ze konden mij een mooie aanbieding doen. Ik heb deze aangenomen en binnen een paar uur was alles geregeld. Ik heb sindsdien geen downtime gehad. Geweldige service van Neostrada. Ik had niet verwacht dat een goedkope hosting een goede klantenservice zou hebben!

Bovenstaande links van Neostrada zijn affiliate links. Als je jouw hosting ook bij Neotrada afsluit, ontvang ik 21% commissie. Bijvoorbeeld: jij koopt 1 domeinnaam voor 2 jaar voor €2,95 en sluit daarbij het goedkoopste hostingpakket af van €0,85 per maand. Ik krijg dan bijna 80 cent commissie. Het is misschien niet veel, maar ik ben er wel enorm blij mee! Plus ik weet ook dat ik jou doorverwijs naar een zeer goede, goedkope en betrouwbare hosting.

Ik verdien voornamelijk geld met mijn websites met het verdienmodel Affiliate Marketing. Adsense van Google levert ook een leuk zakcentje op, maar is bij lange na niet het belangrijkste verdienmodel. Ik zit er zelfs over te twijfelen om de advertenties helemaal weg te halen. Waarom zou ik voor een paar cent per klik mensen doorverwijzen naar een concurrent, terwijl ik zelf tientallen euro’s per sale kan verdienen? Tip: Probeer niet alle verdienmodellen te implementeren in een website, maar zoek goed naar het juiste model en buit dat maximaal uit.

Ik ben sinds kort begonnen met het tracken van mijn bezoekers via Google Analytics (aanrader!). De statistieken van mijn beste website met het thema games zagen er in mei 2015 als volgt uit:

Analytics mei 2015 beste affiliate website

Affiliate inkomen websites

Vorige maand heb ik een uitgebreid verslag gemaakt van verschillende affiliates die ik promoot. Het volledige verslag telt dan ook meer dan 2000 woorden. Erg lang voor een inkomen rapport vind ik. Ik heb op de websites waar ik de meeste bezoekers op krijg een aantal aanpassingen gemaakt. Er zijn mooiere en duidelijkere Call To Action buttons bijgekomen en ik ben een kortingsactie begonnen samen met een affiliate. Mijn conversion rate is flink gestegen deze maand. Eerder klaagde ik hier nog over, maar ik ben steeds meer tevreden.

Affiliate 1
Met deze affiliate heb ik een verdubbeling van de commissie afgesproken. Ik moest hiervoor wel een aantal banners plaatsen op belangrijke pagina’s. Dit vond ik geen probleem. Achteraf is dit een zeer goede keuze geweest van mijn kant. Ik heb 169 goedgekeurde verkopen gehad. Totale commissie was $551,80. Dit werd aan het einde van de maand verdubbeld en overgemaakt naar mijn zakelijke PayPal rekening. In totaal dus €1016,52 (omgerekend via wisselkoers.nl in mei 2015).

Affiliate 1 mei 2015
Kortingsactie met affiliate 2
Vorige maand verdiende ik bij deze affiliate meer dan 1400 euro. Qua sales was het net te weinig om de hoogste ‘bonus’ vrij te spelen. Ik kreeg bij het halen van 1000 goedgekeurde verkopen, 1000 euro bonus.  Dat is mij deze maand wel gelukt! Ik heb het bedrijf meteen een mail gestuurd met de vraag of ik meer commissie kon krijgen (standaard 15%). Dit was helaas niet mogelijk. Wel kreeg ik de optie om bij de volgende 1000 verkopen weer opnieuw de bonus van 1000 euro vrij te spelen. Ook hadden ze een leuke kortingsactie met vouchers voor mij in gedachten. Ik ben hier akkoord mee gegaan. Tegen het einde van de maand ben ik begonnen met de kortingsactie. Hier merkte ik in mei niet direct resultaat van. Wat ik wel heb geleerd is dat het zeker loont om te ‘zeuren’ om meer commissie. Deze maand heb ik met normale sales €3353,15 aan commissie verdient. Daar komt nog de bonus van €1000 bij. Mooie bedragen!

Affiliate 2 mei 2015

Tekstschrijven in opdracht
Mijn drie opdrachtgevers hebben mij in totaal 29 teksten laten schrijven. Totaal waren dit 20300 woorden. Ik ontvang 3 cent per woord vergoeding. Totaal heeft mij dit €603 opgeleverd. Hier gaat nog een klein deel PayPal vergoedingen van af. Maar deze heb ik niet bijgehouden. Dit ben ik ook niet van plan om in de toekomst te gaan doen. Hoe ik aan deze opdrachtgevers kom? Allemaal toevallig via InfoNu. Zij hebben mij een privébericht gestuurd of ik interesse had om over bepaalde onderwerpen te schrijven. Ik heb er zelf niet naar gezocht. Ook dit ben ik niet van plan om te doen in de toekomst.

Wat heb ik geleerd?

Een aantal dingen die ik in de maand april 2015 heb geleerd:

 • Zeuren om hogere commissie helpt
 • Probeer niet teveel verdienmodellen in één website te proppen
 • Sta altijd open voor nieuwe opdrachten
 • Schrijven voor InfoNu loont zeker
 • Zonder jezelf een week af in een bungalowpark (of bij vrienden/familie) om te schrijven. Je zult verbaast zijn hoeveel je kan doen in een week
 • Je hoeft geen foutloos Nederlands te schrijven om voor InfoNu en Ciao-Shopping te schrijven
 • Ook niet voor schrijven in opdracht

Samenvatting: Mijn Online Inkomen mei 2015

Alle verdiensten van deze maand op een rij:

Schrijven van artikelen/reviews:

Eigen websites

 • Myasthenia.nl
  • Bol.com affiliate: €9,70
  • Adsense: €7,44
 • Nieuw project: Hondenwebsite
  • Verzekeringen affiliate: €67,50
  • Adsense: €3,45
 • Game websites
  • Affiliates totaal: €5198,31 (inkomsten in dollar omgerekend naar euro via wisselkoers.nl)
  • Bonus bij 1000 sales: €1000,00
  • Adsense: €289,31

Schrijven in opdracht

 • 29 teksten: €603,00

Social media beheer voor twee bedrijven

 • Per maand: €1150,00

Kosten deze maand

Totaal kosten: €158,29

Totaal online inkomen: €8704,71

Doel voor volgende maand:

 • Verdiepen in Ebooks (dit wil ik al heel lang)
DELEN
Vorig artikelIncome Report: April 2015 – €4082,06
Volgend artikelIncome Report: Juni 2015 – €10179,02
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here