Home Inkomen report Income Report: Maart 2015 – €1170,98

Income Report: Maart 2015 – €1170,98

956
0
DELEN

Iedere maand schrijf ik een kort verslag over mijn online (passief) inkomen van de vorige maand. Hierbij leg ik uit hoe ik aan de bedragen kom, van welke affiliate ze komen of op welke andere manier ik het online bij elkaar heb weten te sprokkelen. Ik probeer daarbij ook tips te geven, zodat jij misschien ook een (passief) online inkomen op kan gaan bouwen. Mijn online income report bevat in ieder geval de volgende inhoud:

 • Wat heb ik gedaan?
 • Wat heb ik geleerd?
 • Mijn Income Report/samenvatting
 • Doelen voor de volgende maand

Heb je vragen bij een income report, stel deze dan gerust in de comments. Ik zal mijn best doen om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Lees ook:
[catlist id=2 title_tag=h3]

Maart 2015

In deze maand heb ik InfoNu een beetje links laten liggen en heb ik de focus op eigen websites gelegd. Ik heb het aanpassen van het thema ook links laten liggen en puur content geschreven voor de domeinnamen die ik de afgelopen twee maanden heb geregistreerd. Ik vond dit op het begin nog wel lastig. InfoNu vormt namelijk een groot deel van mijn online inkomen. Achteraf gezien was het starten van een eigen websites eigenlijk een hele goede start. In deze maand begon ik goed te verdienen aan affiliates. Ik heb dan ook meer dan een dag uitgetrokken om juiste affiliates te zoeken, te onderhandelen over commissies en registreren. Dit lijkt lang, maar uiteindelijk verdien ik dit snel terug.

Veel mensen geven de tip om pas na het verdienen van de eerste inkomsten bij een affiliate te onderhandelen over een hogere commissie. Ik zie dit anders. Ik vergelijk aanbieders in dezelfde niche en kijk naar de verdienmodellen. Zo geeft de ene affiliate 10% commissie standaard, terwijl een andere affiliate met hetzelfde product 15% geeft. Het is mij vaak gelukt om een hogere commissie te krijgen door de URL van de website te geven en het plan erachter.

Waar kwam het geld vandaan in maart 2015?

De belangrijkste vormen van inkomsten waren via InfoNu, eigen websites en affiliate marketing

InfoNu
Ook al heb ik InfoNu (affiliate link)bijna volledig links laten liggen, de inkomsten gingen gewoon door. Dat is het fijne aan InfoNu. Je blijft verdienen aan de artikelen die je hebt geschreven, ook al besluit je om een lange tijd niets te doen. Probeer daar wel zoveel mogelijk tijdloze artikelen te schrijven. Een artikel over het WK voetbal van een bepaald jaar zal op gegeven moment bezoekersaantallen gaan verliezen, terwijl een artikel over een ziekte juist stabiel qua bezoekersaantallen zal blijven. Ik schrijf, omdat actuele artikelen op korte termijn veel op kunnen leveren, gemiddeld 2 artikelen van de 10 over actuele onderwerpen. De rest zijn zoveel mogelijk tijdloos.

Adsense InfoNu maart 2015

InfoNu Affiliate
Zoals je in mijn vorige rapport al hebt kunnen lezen, ben ik eind februari uitgenodigd voor de BÈTA advertentiebeheer. Ik heb de mogelijkheid om gerelateerde affiliate advertenties bij mijn artikelen te zetten. Ik mag hier echter nog niet veel over verklappen, omdat deze functie nog volop in ontwikkeling is. Ik heb er echter wel toestemming om de totaalbedragen per maand voor mijn account te plaatsen. In februari 2015 verdiende €8,08 met deze nieuwe functie. Een goed begin. In maart 2015 heb ik €32,04 met advertentiebeheer bij elkaar weten te sprokkelen. En dat terwijl er nog veel verbeteringen doorgevoerd gaan worden door de redactie van InfoNu. Op termijn moet deze functie voor iedereen beschikbaar zijn. Dus ook voor jou! Aanmelden kan via mijn link. Ik krijg hier een kleine commissie voor, maar hier merk jij helemaal niets van! Ik ben alleen heel erg blij als je dat doet. Het helpt mij om mijn dromen te verwezenlijken.

Ciao: Geld verdienen met reviews schrijven
Ik verdien geld via de website Ciao-Shopping (affiliate link, gratis aanmelden) door het schrijven van korte reviews over producten die ik zelf gebruik. In februari 2015 heb ik voornamelijk geschreven over hotels, landen en steden die ik heb bezocht. Hiermee verdiende ik deze maand €68,76. Meer dan de helft van dit bedrag heb ik verdient met het Ciao bonusfonds. Iedere maand wordt er namelijk €1500 verdeelt over de beste reviews. Dit zijn reviews met een hoge beoordeling (uitzonderlijk), die je kunt ontvangen van andere leden. Een leuke bijverdienste! Ik ben met het schrijven van deze reviews ongeveer 4 uur bezig geweest. Schrijf ook mee!

Eigen websites
Mijn websites beginnen eindelijk veel bezoekers te trekken. Stom dat ik op dit moment nog mijn statistieken via de gratis WordPress plugin WP Statistics. Ik heb tegen het einde van de maand eindelijk Google Analytics erop gezet. Tip: Doe dit altijd direct! Dit is naar mijn mening de beste tool om bezoekersstatistieken bij te houden. Ook biedt Neostrada (mijn goedkope host) een zeer betrouwbare tool via cPanel.

Ik heb deze maand mijn websites verder opgevuld en een klein beetje gesleuteld aan het thema. Het is nog steeds niet perfect, maar er kwamen steeds meer bezoekers. Ik was zeer tevreden. Het geld stroomde dan ook binnen bij diverse affiliates. Ik promootte in maart 2015 drie verschillende affiliates op mijn game websites.

De eerste affiliate leverde mij €23,41 op. Deze website heb ik dan ook het minst prominent op de belangrijke pagina’s gezet. Dit merk ik natuurlijk in de inkomsten. De website is dan ook minder professioneel en ze bieden een vrij lage commissie, vergeleken met de andere affiliates.

De tweede affiliate leverde mij in maart $112,56 op. Zie de onderstaande afbeelding.

Affiliate 2 maart 2015
Bedragen zijn in USD en heb ik omgerekend via wisselkoers.nl in de huidige maand zelf

Mijn beste affiliate leverde mij maar liefst €464,77 op. Zie onderstaande afbeelding.

Affilaite 1 maart 2015
Erg tevreden met dit resultaat. Alleen de conversion rate mag wat mij betreft veel hoger.

Wat heb ik geleerd?

Een aantal dingen die ik in de maand maart 2015 heb geleerd:

 • Als ik een maand (of meerdere maanden) niet voor InfoNu schrijf, gaan de inkomsten gewoon door. Ik kan het dus passief inkomen noemen. Een term die ik niet snel gebruik.
 • Affiliate marketing kan, als je het goed aanpakt, erg veel geld opleveren
 • Gebruik altijd Google Analytics op de websites, vertrouw niet op WP Statistics alleen.
 • De aanhouder wint

Samenvatting: Mijn Online Inkomen maart 2015

Alle verdiensten van deze maand op een rij:

Schrijven van artikelen/reviews:

Eigen websites

 • Myasthenia.nl
  • Bol.om affiliate: 11,87
  • Adsense: €7,30
 • Game websites
  • Affiliates: €590,64
  • Adsense: €215,41

Kosten deze maand

Totaal kosten: €4,90

Totaal online inkomen: €1170,98

Doelen voor volgende maand:

 • Verdiepen in het maken van E-books.
 • Uitwerken lege domeinen of eventueel verkopen
DELEN
Vorig artikelIncome Report: Februari 2015 – €563,15
Volgend artikelIncome Report: April 2015 – €4082,06
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here