Home Inkomen report Income Report: Juni 2015 – €10179,02

Income Report: Juni 2015 – €10179,02

3017
0
DELEN

Iedere maand schrijf ik een kort verslag over mijn online (passief) inkomen van de vorige maand. Hierbij leg ik uit hoe ik aan de bedragen kom, van welke affiliate ze komen of op welke andere manier ik het online bij elkaar heb weten te sprokkelen. Ik probeer daarbij ook tips te geven, zodat jij misschien ook een (passief) online inkomen op kan gaan bouwen. Mijn online income report bevat in ieder geval de volgende inhoud:

 • Wat heb ik gedaan?
 • Wat heb ik geleerd?
 • Mijn Income Report/samenvatting
 • Doelen voor de volgende maand

Heb je vragen bij een income report, stel deze dan gerust in de comments. Ik zal mijn best doen om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Lees ook:
[catlist id=2 title_tag=h3]

Juni 2015

Nadat ik de cijfers van mei voor mijn ogen kreeg schrok ik even. Wat een hoop geld zeg! Ik ben dankzij mijn spierziekte vanuit de ziektewet met een mager inkomen, naar een behoorlijk inkomen online gegaan. Ik heb dit met vrienden en familie even goed gevierd. Dat mag ook wel eens. Dat de maand juni 2015 nog beter zou zijn dan de vorige, had ik nooit durven dromen. Deze maand heb ik weer een korte schrijfvakantie genomen in een bungalowpark in Nederland. Hier heb ik veel kunnen schrijven, maar minder dan ik van tevoren had gehoopt. Daarom heb ik kort daarna, samen met mijn vriendin en onze hond, besloten om nog een vakantie te boeken in een ander bungalowpark. Hier zou ik verder gaan werken aan mijn huidige projecten en ook mijn vriendin zou beginnen met schrijven voor InfoNu. Zij hoeft dan, als we in Thailand zijn, niet constant te vragen om geld aan mij. Zij heeft haar eerste artikelen geschreven in deze vakantie. Ik vond het bijzonder leuk om haar hiermee te helpen en ben hard aan het twijfelen of ik niet meer mensen moet gaan helpen met het verdienen van een online inkomen. Misschien toch maar eens goed verdiepen in het maken van een E-book. Dat wil ik al een aantal maanden, maar is er nog niet van gekomen.

Teveel domeinnamen?

In juni heb ik bijzonder veel domeinnamen geregistreerd bij Neostrada (mijn vaste host). Ik ben een klein beetje doorgeslagen denk ik. Misschien moet ik maar eens wat leuke domeinnamen gaan verkopen op bijvoorbeeld Flippa.com en Sitedeals.nl. Ik kan niet alles tegelijk! (heb ik een virtual assitant nodig?). Ik heb een aantal domeinnamen verder opgevuld met content. Omdat ik deze maand veel zelf wilde schrijven, heb ik geen schrijver of schrijfster ingehuurd deze maand. Ook de vaste schrijfster voor mijn hondenwebsite heb ik een maandje vrij gegeven. Ik heb zelfs een klein beetje vakantiegeld meegegeven.

goedkope domeinnamen bij neostrada
Ja, ik weet het. Er zijn mensen die honderden domeinnamen in bezit hebben, maar ik vind dit al veel te veel.

Ik heb zelfs, sinds vier maanden, weer een paar artikelen geschreven voor InfoNu. En ook een aantal artikelen weggehaald. Deze voldoen niet meer aan mijn eisen (en waarschijnlijk ook niet aan de huidige eisen van InfoNu).

Redesign

Ook heb ik een grote opdracht (rond de 2000 dollar) op Elance geplaatst. Zoals ik al eerder heb aangegeven word ik het design van mijn websites zat. Het ziet er slecht uit. Ik heb zelf te weinig kennis om alles te veranderen. Elance biedt een prima oplossing! Na het plaatsen van mijn opdracht kunnen tienduizenden bedrijven en personen bieden op mijn opdracht. Ik zoek, na overleg met meerdere bieders, de beste eruit. Ik kijk niet alleen naar de prijs, ook de kwaliteit en het portfolio spelen mee. Omdat het een zeer omvangrijke opdracht is, wacht ik twee weken voordat ik een definitieve keuze maak. Het redesign van mijn websites en een de ontwikkeling van een nieuwe website moet begin augustus klaar zijn. Ik houd jullie zeker op de hoogte van dit proces!

Waar kwam het geld vandaan in juni 2015?

De belangrijkste vormen van inkomsten waren via InfoNu, eigen websites, tekstschrijven in opdracht, social media beheer en affiliate marketing

InfoNu: geld verdienen met schrijven
Ik ben ooit (zie oudere verslagen van mijn online inkomen) begonnen met schrijven op Ciao-shopping en InfoNu. Dankzij InfoNuben ik gegroeid als schrijver en heb ik goed kunnen uittesten welke onderwerpen veel geld op kunnen brengen. Nog steeds ben ik actief op InfoNu en schrijf ik vaak nog artikelen in nieuwe onderwerpen. Als deze veel bezoekers trekken, besluit ik om hier een website over te maken. Daarnaast vind ik het ook heerlijk dat alle artikelen die ik heb geschreven nog geld blijven opbrengen. Ik verdien van mijn artikelen, die ik vorig jaar heb geschreven, nog steeds geld. Deze maand heb ik er iets meer dan 300 euro mee verdient.

Adsense alleen InfoNu juni 2015
De inkomsten via de advertenties, die bij mijn artikelen van InfoNu staan, blijven lekker stabiel!

Ook jij kunt een online (passief) inkomen verdienen door te gaan schrijven voor InfoNu. Je kunt je via deze link aanmelden. Als je dit doet, krijg ik 5% vergoeding over jouw inkomsten. Jij merkt hier overigens helemaal niets van. Jij krijgt gewoon het deel waar jij recht op hebt. Ik ben er alleen heel erg blij mee als je je toch besluit aan te melden via mijn link. Dit hoeft overigens niet.

 

InfoNu Affiliate

Deze maand was geen beste als het gaat om de extra advertenties bij mijn artikelen van InfoNu. Dit zijn niet de standaard advertenties van Google Adsense, maar advertenties van producten die mensen via mijn link kunnen kopen. Doen zij dit, dan vang ik een bepaald percentage aan commissie. Vorige maand heb ik hier meer dan 40 euro mee verdient. Deze maand ‘slechts’ €17,36. Mijn totale saldo sinds eind februari is nu €117,91. Deze functie is op dit moment nog in bèta, maar verwacht wordt dat deze functie voor alle leden beschikbaar gaat worden. Ik heb het geluk gehad om bij de eerste 11 te zitten.

Eigen websites

Ik heb in juni nog meer domeinnamen geregistreerd. Allemaal bij mijn vaste host Neostrada. Deze bevalt zo goed dat ik hier niet snel weg zou gaan. Ook als er een nieuwe goedkopere host op mijn pad komt (op het moment is Neostrada een van de goedkoopste in Nederland overigens). Het belangrijkste verdienmodel is nog steeds affiliate marketing in de vorm van tekstlinks en banners. Hoe ik precies te werk ga zal ik binnenkort toelichten in een blogpost.

Bovenstaande links bij Neostrada zijn affiliate links. Als je jouw hosting ook bij Neotrada afsluit, ontvang ik 21% commissie. Bijvoorbeeld: jij koopt 1 domeinnaam voor 2 jaar voor €2,95 en sluit daarbij het goedkoopste hostingpakket af van €0,85 per maand. Ik krijg dan bijna 80 cent commissie. Het is misschien niet veel, maar ik ben er wel enorm blij mee! Plus ik weet ook dat ik jou doorverwijs naar een zeer goede, goedkope en betrouwbare hosting.

Affiliate inkomen websites

Vorige maand heb ik (te)veel geld verdient met het promoten van bedrijven middels affiliate links. Ik heb daarom de Google Adsense advertenties weggehaald op websites waar ik hoofdzakelijk affiliates promoot. Ik vind het onverstandig om maar een paar cent te ontvangen voor een klik op een Adsense advertentie, terwijl ik tientallen euro’s kan verdienen aan een sale bij een affiliate. Kijk ook eens goed naar jouw websites.. misschien is het ook een optie voor jou. Ik heb deze maand bizar veel geld weten te verdienen met affiliate marketing. Hieronder heb ik drie (van de 11) affiliates kort toegelicht.

Affiliate 1
Deze affiliate promoot ik nauwelijks. Ik noem deze niet in nieuwsbrieven en ik toon er ook geen banners van op belangrijke pagina’s (homepage). Ik heb enkel tientallen tekstlinks geplaatst in meerdere blogposts. That’s it. Het is mij ook (nog) niet gelukt om een hogere commissie voor te krijgen bij deze website. In juni heb ik $165,10 aan commissie gekregen. Dat is, omgerekend bij wisselkoers.nl, €151,31.

Affiliate 1 juni 2015
Ik moet de tekst highlighten, omdat het anders echt niet leesbaar is. Wie verzint dat! Grijze tekst in een grijs balkje.

Affiliate 2
Dankzij goede resultaten in het verleden heb ik wederom een 20% commissie kunnen afspreken voor de maand juni. Standaard krijgen affiliates 10%. Een verdubbeling dus. Ik heb hier $786,46 aan basiscommissie verdient. Verdubbeld en omgerekend is dat € 1441,51.

Affiliate 2 juni 2015 - dubbele commissie
Leuke bedragen weer. Helemaal *2
Skype deal commissie
Zo makkelijk gaat dat.. even ‘zeuren’ op Skype om een hogere commissie.

Kortingsactie met affiliate 3

Vorige maand ben ik gestart met een kortingsactie met mijn beste affiliate. Ik heb hier lang over onderhandeld via de mail (lees: veel gezeurd). Ik mocht voor €500,00 cadeaubonnen weggegeven. Dit waren 100 cadeaubonnen met een waarde van €5,00. Ik heb er via Facebook en aan de mensen die zich voor mijn nieuwsbrief hebben ingeschreven een groot aantal verloot. De meeste zijn weg, maar ik bewaar er nog een aantal voor terugkerende bezoekers die mij veel geld hebben opgeleverd. Men kon gewoon voor €4,99 een product kopen gratis met de cadeaubon, maar ook kiezen om iets voor €389,99 te kopen en €5,00 korting te krijgen. Mijn commissie is daardoor behoorlijk gestegen. Een zeer geslaagde actie! Totaal heb ik aan commissie €4386,73 gekregen. Daarnaast heb ik de terugkerende bonus van €1000 er 1000 sales ook weer ‘vrijgespeeld’. Lekker!

Ik heb besloten om de bedrijven die ik promoot niet prijs te geven. Omdat de meeste websites amper een paar maanden oud zijn, wil ik mijn niche (nog) niet verklappen.

Tekstschrijven in opdracht

Mijn drie opdrachtgevers hebben mij in totaal 24 teksten laten schrijven. Totaal waren dit 16800 woorden. Ik ontvang 3 cent per woord vergoeding. Totaal heeft mij dit €504 opgeleverd. Hier gaat nog een klein deel PayPal vergoedingen van af. Maar deze heb ik niet bijgehouden. Dit ben ik ook niet van plan om in de toekomst te gaan doen. Hoe ik aan deze opdrachtgevers kom? Allemaal toevallig via InfoNu. Zij hebben mij een privébericht gestuurd of ik interesse had om over bepaalde onderwerpen te schrijven. Ik heb er zelf niet naar gezocht. Ook dit ben ik niet van plan om te doen in de toekomst.

Wat heb ik geleerd?

Een aantal dingen die ik in de maand juni 2015 heb geleerd:

 • Leuke acties kun je samen met adverteerders bedenken
 • Elance is, naast het inhuren van schrijvers, ook goed voor webdesigners
 • Hoe bizar veel geld er te verdienen valt op het internet. Al moet ik daar wel bij zeggen dat ik enorm veel geluk heb gehad en de juiste niches heb gevonden. Ik bied zeker geen ‘snel rijk’ methode. Je moet er hard voor werken. Maar het is wel goed mogelijk om een leuk passief inkomen op te bouwen op internet.

Samenvatting: Mijn Online Inkomen juni 2015

Alle verdiensten van deze maand op een rij:

Schrijven van artikelen/reviews:

Eigen websites

 • Myasthenia.nl (website over mijn spierziekte. Al jaren niets mee gedaan)
  • Bol.com affiliate: €21,89
  • Adsense: €5,74
 • Game websites
  • Affiliates totaal: €6593,34 (affiliates in dollars omgerekend naar euro via wisselkoers.nl)
  • Bonus bij 1000 sales: €1000
  • Adsense: €185,54
 • Hondenwebsites (nu 4)
  • Verzekeringen affiliates: €405 (ongeveer de helft moet nog goedgekeurd worden, maar ik heb hier, gezien het verleden, wel vertrouwen in)
  • Adsense: €4,29

Schrijven in opdracht

 • 24 teksten: €504

Social media beheer voor twee bedrijven

 • Per maand: €1150,00

Kosten deze maand

Totaal kosten: €59,85

Totaal online inkomen: €10179,02 (WOW!)

Doel voor volgende maand:

 • Verdiepen in Ebooks (dit wil ik al heel lang)
DELEN
Vorig artikelIncome Report: Mei 2015 – €8704,71
Volgend artikelSchrijven voor InfoNu
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here