Home Inkomen report Income Report: Januari 2015 – €520,22

Income Report: Januari 2015 – €520,22

566
0
DELEN

Iedere maand schrijf ik een kort verslag over mijn online (passief) inkomen van de vorige maand. Hierbij leg ik uit hoe ik aan de bedragen kom, van welke affiliate ze komen of op welke andere manier ik het online bij elkaar heb weten te sprokkelen. Ik probeer daarbij ook tips te geven, zodat jij misschien ook een (passief) online inkomen op kan gaan bouwen. Mijn online income report bevat in ieder geval de volgende inhoud:

 • Wat heb ik gedaan?
 • Wat heb ik geleerd?
 • Mijn Income Report/samenvatting
 • Doelen voor de volgende maand

Heb je vragen bij een income report, stel deze dan gerust in de comments. Ik zal mijn best doen om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Lees ook:
[catlist id=2 title_tag=h3]

Januari 2015

Na erg lang ziek te zijn geweest, was het nieuwe jaar echt een nieuwe start voor mij. Ik begon na te denken over wat ik wilde met mijn leven. Wilde ik wel iedere dag op kantoor van 9 – 5 werken, hele dagen in de supermarkt staan om klanten te helpen en leiding te geven of een ander baantje voor een baas zoeken? Ik kwam tot de conclusie dat ik graag op mijn eigen tempo wilde gaan werken. Mijn lichaam en spierziekte is te onvoorspelbaar om weer weken tussen de 40 – 50 uur te gaan werken.

Ik begon met het opschrijven van dingen waar ik in het verleden geld mee heb verdiend, waar ik geld mee wilde gaan verdienen en hoe ik dat aan zou gaan pakken. Mijn grote doel was om minimaal, na belastingen, €1600 over te houden. Hier kan ik mijn koophuis van afbetalen, leven en af en toe ook nog eens wat leuke dingen doen. Ik keek naar de statistieken van de afgelopen jaren en zag dat ik nog een lange weg te gaan had.

Ik besloot om me goed in te lezen. Welke websites ik veel heb bezocht kun je lezen in het verslag van mijn online inkomen van het jaar 2014. Ik heb daarna een aantal onderwerpen uiteengezet waar ik meer mee wilde gaan doen. Het ging om de volgende onderwerpen:

 • Games en gaming
 • Ziek zijn en spierziekten
 • Drones en gadgets
 • Geld online verdienen
 • Thuiswerk
 • Online marketing en internetondernemers

Hoe ik mijn onderwerpen kies

Een onderwerp verzinnen blijft lastig. Soms kan ik wekenlang zoeken naar het juiste onderwerp. Veel mensen kiezen een onderwerp waar commercieel gezien veel geld mee te verdienen valt, maar hebben er te weinig verstand van om er een succes van te maken. Ik kies alleen maar onderwerpen die dicht bij mij liggen en waar ik honderden artikelen van hoge kwaliteit over kan schrijven. Ook probeer ik onderwerpen voor artikelen voor InfoNu (schrijven en geld verdienen, affiliate link, gratis aanmelden) of voor nieuwe websites uit te kiezen waar nog weinig over is geschreven of waar weinig tot geen concurrentie is. Hoe ik dit precies uitzoek, zal ik later in een aparte blogpost toelichten. Samengevat:

Kies een onderwerp:

 • Waar je honderden artikelen over kan schrijven
 • Waar je veel verstand over hebt
 • Waar je met passie over kunt schrijven
 • Waar je niet over uitgepraat raakt
 • Waar nog niet veel over geschreven is
 • Waar weinig concurrentie is
 • Waar je een geschikt verdienmodel voor kan vinden

Waar kwam het geld vandaan in januari 2015?

De belangrijkste vormen van inkomsten waren via InfoNu, eigen websites en affiliate marketing

InfoNu:
Zoals je in het inkomen verslag van 2014 hebt kunnen lezen heb ik bijna 400 artikelen geschreven in dat jaar. De meeste heb ik na de zomervakantie geschreven. Het duurt altijd even voordat een zoekmachine de artikelen oppikt en een positie binnen de zoekresultaten weet te geven. Ik verwacht dus in 2015 meer te gaan verdienen per maand met InfoNu. En dat is gelukt. Dankzij een aantal game-artikelen die erg veel bezoekers trokken, heb ik €431,09 bij elkaar weten te sprokkelen in januari 2015. Op sommige dagen klikten meer dan 400 bezoekers op de advertenties die bij mijn artikelen staan weergeven.

De inkomstenverdeling van InfoNu lijkt op het eerste oog erg ongunstig (50/50), maar dat is het eigenlijk helemaal niet. InfoNu regelt namelijk alles achter de schermen. Dit doet InfoNu erg goed. Veel van mijn artikelen ranken bijzonder goed bij onder andere Google. Soms staan ze binnen enkele weken al in de top 3 op de eerste pagina. Dit red ik niet met artikelen op mijn eigen websites.

In januari 2015 heb ik €0,91 gemiddeld per artikel weten te verdienen. Een mooi gemiddelde al zeg ik het zelf. Het leuke van schrijven voor InfoNu is dat ik de komende jaren iedere maand blijft verdienen aan artikelen die ik heb geschreven.

Income report januari 2015
Inkomsten uit InfoNu – Januari 2015

Eigen websites
In januari heb ik, volgens mijn goedkope Nederlandse host Neostrada (affiliate link), drie nieuwe domeinnamen geregistreerd. Twee binnen het onderwerp gamen, één binnen het onderwerp nachtrust. Slapen en nachtrust heb ik uitgekozen als onderwerp na lang nadenken en zoeken. Het is eigenlijk geen onderwerp dat bij mij past. Ik wijk in de eerste maand van het nieuwe jaar al af van mijn strategie. Deze website gaat waarschijnlijk niet lang bestaan. Wat een stomme fout.

Ik ben begonnen met de twee domeinen te vullen met content. Hoe ik een website maak en welke plugins ik gebruik lees je op de pagina: Een website maken. Als verdienmodel voor de game websites heb ik gekozen voor een combinatie van affiliate marketing en Adsense. Affiliates heb ik de meest prominente plek gegeven. Ik heb de eerste maand bij twee affiliates totaal €34,09 weten te verdienen. Best netjes al zeg ik het zelf. Adsense bleef voor deze twee websites steken op €8,31

Game affiliate
Eén van de twee affiliates. Bedragen in dollar heb ik omgerekend in euro’s via wisselkoers.nl

Met de websites over mijn spierziekte Myasthenia Gravis heb ik deze maand €24,94 verkregen. Een deel via Adsense en een deel via het partnerprogramma van Bol.com. Dit bedrag heb ik, zoals altijd, overgemaakt naar het Prinses Beatrix Spierfonds.

Wat heb ik geleerd?

Belangrijkste wat ik heb geleerd is dat een 9-5 baan of meer dan 50 uur werken, niets voor mij is. Er zijn genoeg manieren waarmee je geld online kunt verdienen. Je hoeft hier niet eens veel kennis voor te hebben of foutloos Nederlands voor te kunnen schrijven. Ook heb ik januari 2015 geleerd dat:

 • Ik alleen moet schrijven over onderwerpen die ik zelf interessant vind
 • Affiliate marketing een leuke bron van inkomsten kan zijn
 • InfoNu best veel passief inkomen op kan leveren

Samenvatting: Mijn Online Inkomen januari 2015

Alle verdiensten van deze maand op een rij:

Schrijven van artikelen/reviews:

Eigen websites

 • Myasthenia.nl
  • Bol.om affiliate: 13,93
  • Adsense: €11,11
 • Game websites
  • Affiliates: €34.09
  • Adsense: €8.31

Kosten deze maand

Totaal kosten: €10,80

Totaal online inkomen: €520,22

Conclusie:

Nog €1079,78 te gaan om mijn doel van €1600 per maand te bereiken.

Doelen februari 2015:

 • Eigen websites uitwerken
 • Meer geschikte affiliates zoeken
 • Minstens 10 artikelen toevoegen op InfoNu.nl
DELEN
Vorig artikelIncome Report: Jaar 2014 – €919,13
Volgend artikelSchrijvers inhuren op Elance en gratis connects
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here