Home Inkomen report Income Report: Jaar 2014 – €919,13

Income Report: Jaar 2014 – €919,13

917
0
DELEN

Iedere maand schrijf ik een kort verslag over mijn onine (passief) inkomen van de vorige maand. Hierbij leg ik uit hoe ik aan de bedragen kom, van welke affiliate ze komen of op welke andere manier ik het online bij elkaar heb weten te sprokkelen. Ik probeer daarbij ook tips te geven, zodat jij misschien ook een (passief) online inkomen op kan gaan bouwen. Mijn online income report bevat in ieder geval de volgende inhoud:

 • Wat heb ik gedaan?
 • Wat heb ik geleerd?
 • Mijn Income Report/samenvatting
 • Doelen voor de volgende maand

Omdat een aantal verslagen van maanden of jaren uit het verleden zijn, zijn deze iets korter dan je van mij gewend bent. De website MijnOnlineInkomen bestaat namelijk pas sinds juli 2015, maar toch wil ik mijn pieken en dalen uit het verleden met jullie delen. Heb je vragen bij een income report, stel deze dan gerust in de comments. Ik zal mijn best doen om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

De verslagen tot en met 2014 zijn per jaar. Vanaf januari 2015 zal ik alles per maand netjes bij gaan houden.

Lees ook:
[catlist id=2 title_tag=h4]

2014

Dit was een zeer belangrijk jaar voor mij. Ik begon tijdens mijn ziekte veel te lezen over online geld verdienen. Ik zag het immers niet meer zo zitten (lichamelijk) om weer fulltime als leidinggevende in een supermarkt te staan. Mijn vrienden maakten mij vaak een beetje ‘belachelijk’ om het werk dat ik deed. Vaak heb ik dingen gehoord als: “Je kan toch veel meer dan dat?”, “Waarom blijf je zo lang bij een uit te hand gelopen bijbaantje hangen?” of “Je bent hier te slim voor!”. Toch vond ik het geweldig werk. Nog steeds overigens. Zodra ik een supermarkt binnenstap, schieten er allemaal ideeën door mijn hoofd en vallen er allerlei zaken mij op. Waarom groet de groenteman mij niet? Waarom zijn de mandjes op? Waarom staan er rijen bij de kassa? Hoe kan het dat een medewerker een oude man moet helpen zoeken naar een product, maar niet rustig met hem meeloopt en alleen maar zegt waar hij het kan vinden?

Helaas zei mijn lichaam keihard: “NEE!”. Ik moest wel wat anders zoeken. Waarom zoeken naar een 9-5 baan, als ik misschien ook wel ‘slim genoeg’ ben om online mijn inkomen te gaan verdienen. Het hoefde niet eens veel te zijn. Ik heb al eerder bewezen dat ik goed op de kleintjes kon letten (70% ziektewetuitkering was geen pretje). Ik begon met het lezen van verhalen van succesvolle online ondernemers.

Waar heb ik mijn inspiratie opgedaan?

Omdat ik in 2014 vanaf de zomervakantie ziek thuis zat (lees het vorige income report) wegens een spierziekte, heb ik mij verdiept in online inkomen verdienen. Ik heb misschien wel honderden blogs, tips en artikelen gelezen op verschillende websites. Een aantal daarvan wil ik met je delen, omdat deze mij enorm hebben geholpen:

Werkenvanuithetbuitenland.nl
De digitale nomade André Gussekloo leeft al sinds 2007 vanuit het buitenland als tekstschrijver. Hij woont, anno 2015, in Chiang Mai, Thailand. Toevallig gaan mijn vriendin en ik daar per half november 2015 ook wonen voor een aantal maanden. Inmiddels heb ik via de mail contact gehad met André. Hij heeft voorgesteld om een interview met mij af te nemen zodra ik in het mooie Thailand woon. Leuk! Voor mensen die vanuit het buiten willen gaan werken, biedt zijn website veel nuttige en waardevolle informatie.

SmartPassiveIncome.com
De Amerikaan Pat Flynn verloor in 2008 zijn goedbetaalde baan als architect. De economie zat in een groot zwart gat, er was geen werk meer voor hem. In plaats van mopperen, solliciteren en afwachten, besloot Pat om een passief online inkomen op te bouwen. En met succes! Hij verdiende in de eerste maanden online meer dan dat hij als architect verdiende. Anno 2015 is zijn inkomen gestegen naar bedragen boven de $100.000 per maand. Hij deelt zijn inkomen op zijn website SmartPassieIncome.com (ook wel SPI afgekort). Daarnaast deelt hij zijn pieken en dalen in zijn blog. Bijzonder leerzaam.

CloudIncome.com
Lewis Ogden woont in Engeland en is de oprichter van de website CloudIncome.com. Net als Pat Flynn deelt hij zijn pieken en dalen met betrekking tot zijn online inkomen. Waar Pat Flynn alles erg persoonlijk aanpakt en een zeer vriendelijke manier van schrijver hanteert, is Lewis een stuk zakelijker. Desalniettemin deelt hij zeer nuttige en waardevolle informatie met zijn volgers. Ik ben dan ook lid van zijn nieuwsbrief.

Wat heb ik geleerd?

In 2014 heb ik geleerd dat luisteren naar je eigen lichaam het belangrijkste was. Na een terugval van mijn spierziekte belandde ik rond de zomervakantie in de ziektewet. Omdat ik net – heel slim – van baan was gewisseld (hogere functie aangeboden gekregen bij een concurrent), zat ik nog vol in de proeftijd. Hierdoor ontving ik direct maar 70% van mijn inkomen, in plaats van twee jaar lang 100%. Dankzij steun van mensen om mij heen (lees: rijke schoonouders 😉 konden mijn vriendin en ik net aan rondkomen. Ik begon schrijver voor InfoNu en Ciao-Shopping weer op te pakken. Daarnaast nam ik zeer goedkope hosting af bij de klantvriendelijke Neostrada. Met een paar klikken had ik WordPress met een leuk gratis thema geïnstalleerd. Ik las wel eens: “iedereen kan dit!”. En dat blijkt. Zelfs ik kon het! Myasthenia.nl was geboren. En dit bleek slechts het begin te zijn.

Ik leerde dus vooral dat het best makkelijk was om hosting af te nemen, een domeinnaam te registreren en WordPress te installeren. Ook leerde ik dat het niet eens zo moeilijk was om online geld bij te verdienen.

Waar kwam het geld vandaan?

Mijn belangrijkste vorm van inkomsten waren via InfoNu, Ciao-Shopping en Affiliate Marketing (eigen websites). Ik zal mijn inkomen kort toelichten:

InfoNu:
Hier schrijf ik met enige regelmaat artikelen voor. In 2014 heb ik ruim 400 artikelen weten te schrijven. Geld verdien in aan kleine advertenties die bij de artikelen worden geplaatst. Ik hoef zelf geen moeite te doen om hoog te komen in de resultaten bij zoekmachines. De website InfoNu heeft namelijk een hoge PageRank . Websites met een hoge PageRank worden doorgaans hoger geplaatst in de zoekresultaten bij Google.  Hoe InfoNu precies werkt, kun je in mijn artikel over geld verdienen met artikelen schrijven, lezen. Dankzij het bijschrijven van ruim 400 artikelen, werd het geld dat ik passief verdiende, ook een stuk hoger. Er zaten zelfs dagen bij waar ik, met InfoNu alleen al, meer dan €15 euro verdiende. Wat was dit een heerlijk gevoel! Uiteindelijk verdiende ik in heel 2014 €723,39 met de kleine advertenties bij mijn artikelen. Dit kun je zien in de onderstaande grafiek.

Infonu-2014
Pas na de zomer van 2014 ben ik veel gaan schrijven voor InfoNu. Dit zie je dan ook duidelijk terug in de Adsense grafiek.

Ciao-Shopping
Omdat ik niveau van schrijven op Ciao vrij slecht vond en omdat ik met enige regelmaat een ‘afwijkende beoordeling’ gaf aan een ander lid, heb ik mij met een nieuw account geregistreerd op de website. Ik had namelijk geen vrienden gemaakt met mijn goedbedoelde commentaar.

Op Ciao-Shopping (affiliate link, gratis registeren) is het mogelijk om reviews te schrijven over producten/diensten die je zelf gebruik of waar je gebruik van hebt gemaakt. Zo schreef ik graag over mijn nieuwe televisie, telefoon en printer. Maar ook over hotels die ik tijdens mijn reis door Australië, Nieuw-Zeeland en Azië heb gebruikt. Nadat je een review hebt geplaatst, wordt deze beoordeelt door andere leden. Hoe Ciao precies werkt, lees je binnenkort in een blogpost. Ik heb in drie maanden tijd slechts 25 reviews geschreven. Toch waren de verdiensten erg leuk:

 • Februari 2014: €7,91
 • Maart 2014: €86,91
 • April 2014: €55,84

Totaal Ciao: €150,66

Meer dan 150 euro met slechts 25 korte reviews. Ik was gemiddeld 15 tot 20 minuten per review bezig. Dat is dus, snel uitgerekend, een uurloon van ongeveer 21 euro. Dat verdiende ik bij de Albert Heijn niet. Ook geld verdienen met het schrijven van reviews? Meld je snel aan!

Registreer je jezelf via mijn link, dan krijg ik daar een kleine vergoeding van €0,50 voor. Je merkt hier zelf helemaal niets van. Je bent overigens niet verplicht om jezelf aan te melden via mijn link. Doe je dit wel? Dan wil ik je heel erg bedanken voor jouw steun!

Ciao-2014
Mijn beste maand op Ciao-Shopping.nl.

 

Affiliate Marketing

Met de website over mijn spierziekte, verdiende ik in 2014 €61,93. Een deel via de Adsense advertenties, een ander deel via affiliate marketing. Wat dit precies is, leg ik op de pagina “Geld verdienen met Affiliate Marketing” uit. Ik doneer dit geld wel iedere maand trouw aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Het voelt niet goed om er zelf iets mee te doen. De belangrijkste affiliate partner voor deze website is Bol.com.

Samenvatting: Mijn Online Inkomen 2014

Schrijven van artikelen:

Kosten voor het hele jaar:

Totaal kosten: €16,95

Totaal online inkomen: €919,13

Doelen voor 2015

 • Geen 9-5 baan
 • Online mijn inkomen verdienen
 • Werken vanuit een ander land
 • Een aantal goedlopende InfoNu artikelen vertalen naar websites (als het op InfoNu werkt als artikel, waarom niet als website?)
 • Verdiepen in Affiliate marketing
 • Verdiepen in Vloggen
 • Verdiepen in webdesign met WordPress
DELEN
Vorig artikelIncome Report: 2011, 2012, 2013: €286,61
Volgend artikelIncome Report: Januari 2015 – €520,22
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here