Home Inkomen report Income Report: Jaar 2010 – €2,27

Income Report: Jaar 2010 – €2,27

533
0
DELEN

Iedere maand schrijf ik een kort verslag over mijn inkomen van de vorige maand. Hierbij leg ik uit hoe ik aan de bedragen kom, van welke affiliate ze komen of op welke andere manier ik het online bij elkaar heb weten te sprokkelen. Ik probeer daarbij ook tips te geven, zodat jij misschien ook een (passief) online inkomen op kan gaan bouwen. Mijn online income report bevat in ieder geval de volgende inhoud:

 • Wat heb ik gedaan?
 • Wat heb ik geleerd?
 • Mijn Income Report/samenvatting
 • Doelen voor de volgende maand

Omdat een aantal verslagen van maanden of jaren uit het verleden zijn, zijn deze iets korter dan je van mij gewend bent. De website MijnOnlineInkomen bestaat namelijk pas sinds juli 2015, maar toch wil ik mijn pieken en dalen uit het verleden met jullie delen. Heb je vragen bij een income report, stel deze dan gerust in de comments. Ik zal mijn best doen om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Lees ook:
[catlist id=2 title_tag=h3]

Wat heb ik dit jaar gedaan?

2010
In 2009 was ik 20 jaar en werkte ik bij Albert Heijn als leidinggevende en studeerde ik Management Economie en Rechten (MER) in Utrecht.  De studie kon mij niet echt bekoren. De stof vond ik weliswaar interessant, de mensen waar ik mee in de klas zat echter totaal niet. Na de eerste week kwam ik er al achter dat het niet ‘mijn volk’ is. Iedereen was met geld, dure auto’s en onhaalbare toekomstdromen bezig. Ik ben nooit zo geweest. Toch heb ik een tweetal vrienden gemaakt, die ik anno 2015 nog steeds vaak spreek. In 2010 ben ik dan ook weer met de opleiding gestopt. Ik kon gelukkig voor 32 – 40 uur bij Albert Heijn terecht als leidinggevende. Het was niet wat ik van mijn leven had verwacht, maar het betaalde leuk en ik werkt met veel leuke mensen. Van schrijven kwam niet bijzonder veel in 2010. Net als in 2009 was ik voornamelijk bezig met korte artikelen schrijven voor InfoNu en Ciao-Shopping. Door een fout van mijn kant (ik noem het desinteresse), heb ik geen verdiensten via Google Adsense en Infonu. Mijn account moest namelijk nog geverifieerd worden. Dit heb ik pas in 2011 gedaan. Hierdoor ben ik alle inkomsten misgelopen via Adsense. Bah.

Ciao-Shopping

Op Ciao-shopping.nl (affiliate, gratis registreren) kun je Nederlandstalige reviews achterlaten bij producten die je gebruikt. Al twijfel ik er aan of de actieve schrijvers (mensen met duizenden reviews) daadwerkelijk alles zelf hebben uitgetest. Ik begon met schrijven over mijn mobiele telefoon, printer, televisie, en talloze andere producten die ik gebruikte. Zelfs oude kinderboeken en films waren opeens weer interessant. Een review kon ik binnen een kleine 20 minuten gemaakt hebben. Deze plaatste ik vaak zonder nog een keer door te lezen. Daarna werd de review door andere leden beoordeeld (je beoordeelt elkaar op Ciao). Uitzonderlijk goede reviews worden genomineerd voor het “Ciao Bonusfonds”. Iedere maand krijgen een groot aantal reviews een extra geldbeloning van de website. In 2009 ben ik niet actief geweest voor Ciao en heb enkel een paar cent verdient aan beoordelingen, die ik van andere leden heb ontvangen.

Een gemiste kans, maar ik was dan ook meer bezig met mijn studie en werk.

Al had ik geweten wat ik nu wist, had ik er toch wat vrije tijd aan besteed.

Mijn inkomen uit Ciao zag er in 2010 als volgt uit:

 • Januari: €0,04
 • Februari: €0,50
 • Maart: €0,11
 • April: €0,00
 • Mei: €0,00
 • Juni: €0,00
 • Juli: €0,06
 • Augustus: €0,00
 • September: €0,00
 • Oktober: €0,00
 • November: €0,00
 • December: €0,02

Totaal 2009 uit Ciao-Shopping: €0,73

Infonu

Op 12-08-2009 heb ik mij geregistreerd op de website Infonu (affiliate link, gratis inschrijven). Ben je benieuwd hoe dit werkt? Lees dan mijn uitgebreide verslag over hoe je geld kan verdienen met artikelen schrijven.

Ik had vorige jaar een groot aantal artikelen weten te schrijven. Maar dankzij een fout van mijn kant (Adsense niet juist geverifieerd), heb ik in totaal een maar een aantal cent weten te verdienen. De trieste grafiek van deze maand toont een hele flinke dip.

Infonu-2010
Oeps.. 🙁

Wat heb ik geleerd?

Sinds mijn grote fout in 2009, controleer ik iedere maand alle kanalen waar ik geld verdien. Ook al is het ergens maar tien euro. Als een website het geld op de 15e van de maand over hoort te maken, stuur ik op de 16e een mail of privé bericht met de vraag: “Waar blijft mijn geld?”. Het is na 2009 ook niet meer fout gegaan. Hopelijk kan ik dit vol blijven houden.

De voordelen van schrijven voor Ciao-Shopping.nl op een rij:

 • Je schrijft over artikelen die je zelf gebruikt
 • Een ruime keuze waar je over kunt schrijven
 • Andere leden kunnen jou beoordelen (hier krijg je ook geld voor)
 • Je kunt makkelijk genomineerd worden voor het Ciao Bonusfonds
 • Je hoeft niet foutloos te schrijven, zolang de informatie maar klopt
 • Je helpt andere mensen bij de aanschaf van artikelen

De nadelen:

 • Nadat je een stuk hebt geschreven, krijg je maar 1 keer geld voor een review
 • Vriendjespolitiek: De actieve schrijvers beoordelen sneller een ander actief lid positief
 • Geen passief inkomen. Je moet er echt wat voor doen.

Toch ben ik fan van het verdienmodel van de website. Ook is het de ideale manier om een online schrijfcarriere op te starten. Je kunt hier goed oefenen!

Ook enthousiast? Schrijf je dan nu in! (ik ontvang €0,50 cent commissie per aangebracht lid. Hier merk jij niets van). Heb je hulp nodig met het schrijven van je eerste review? Laat dan een comment achter!

Infonu
Meld je nu aan en bouw ook een passief inkomen!
(ik ontvang 5% commissie over jouw inkomsten, hier merk je zelf niets van. Jij krijgt gewoon het geld waar je recht op heb). Heb je hulp nodig bij het schrijven van je eerste artikel, of het aanmelden bij Google Adsense? Laat dan een comment achter!

Samenvatting: Mijn Online Inkomen 2010

In 2009 ben ik actief gaan schrijven voor InfoNu en Ciao-Shopping. Ik was nog niet bezig met het beheren van websites of affiliate marketing. In het kort de cijfers die ik heb besproken:

Schrijven van artikelen:

Verschil met 2009: -€731,80

Doelen:

2011 was een jaar waarin ik niet echt actiever ben gaan schrijven. De eerste artikelen heb ik dan ook pas geschreven in 2014. De jaren 2011, 2012 en 2013 waren jaren waarin ik mij voornamelijk persoonlijk heb weten te ontwikkelen. En waarin ik een lange tijd in het ziekenhuis heb moeten liggen dankzij een vervelende spierziekte.

DELEN
Vorig artikelIncome Report: Jaar 2009 – €734,05
Volgend artikelIncome Report: 2011, 2012, 2013: €286,61
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here