Home Inkomen report Income Report: Jaar 2009 – €734,05

Income Report: Jaar 2009 – €734,05

11414
0
DELEN

Iedere maand schrijf ik een kort verslag over mijn inkomen van de vorige maand. Hierbij leg ik uit hoe ik aan de bedragen kom, van welke affiliate ze komen of op welke andere manier ik het online bij elkaar heb weten te sprokkelen. Ik probeer daarbij ook tips te geven, zodat jij misschien ook een (passief) online inkomen op kan gaan bouwen. Mijn online income report bevat in ieder geval de volgende inhoud:

 • Wat heb ik gedaan?
 • Wat heb ik geleerd?
 • Mijn Income Report/samenvatting
 • Doelen voor de volgende maand

Omdat een aantal verslagen van maanden of jaren uit het verleden zijn, zijn deze iets korter dan je van mij gewend bent. De website MijnOnlineInkomen bestaat namelijk pas sinds juli 2015, maar toch wil ik mijn pieken en dalen uit het verleden met jullie delen. Heb je vragen bij een income report, stel deze dan gerust in de comments. Ik zal mijn best doen om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Wat heb ik dit jaar gedaan?

2009

In 2009 was ik 19 jaar en werkte ik bij Albert Heijn als leidinggevende. Dit deed ik fulltime. Nadat ik op mijn 17e terugkwam van een grote reis door Australië, Nieuw-Zeeland, Maleisië en Thailand, heb ik mijn oude baantje weer opgepakt. Toch was ik daarnaast op zoek naar een manier om geld te verdienen. Het liefste online. Via een uitgebreide Google search, kwam ik (weer) terecht bij Ciao-shopping. Ik had mij daar in het verleden (lees: 2007) al eens aangemeld en een aantal korte reviews geschreven. Tot mijn grote verbazing stond er nog €11,67 op mijn account bij Ciao-Shopping. Nice!

Ciao-Shopping

Op Ciao-shopping.nl (affiliate, gratis registreren) kun je Nederlandstalige reviews achterlaten bij producten die je gebruikt. Al twijfel ik er aan of de actieve schrijvers (mensen met duizenden reviews) daadwerkelijk alles zelf hebben uitgetest. Ik begon met schrijven over mijn mobiele telefoon, printer, televisie, en talloze andere producten die ik gebruikte. Zelfs oude kinderboeken en films waren opeens weer interessant. Een review kon ik binnen een kleine 20 minuten gemaakt hebben. Deze plaatste ik vaak zonder nog een keer door te lezen. Daarna werd de review door andere leden beoordeeld (je beoordeelt elkaar op Ciao). Uitzonderlijk goede reviews worden genomineerd voor het “Ciao Bonusfonds”. Iedere maand krijgen een groot aantal reviews een extra geldbeloning van de website. Ik heb hier in 2009 iedere maand van kunnen profiteren.

Mijn inkomen uit Ciao zag er in 2009 als volgt uit:

 • Januari: €11,93
 • Februari: €0,00
 • Maart: €0,00
 • April: €0,00
 • Mei: €0,00 (€11,93 uit laten betalen)
 • Juni: €0,00
 • Juli: €50.67 (waarvan 30 euro uit het “bonusfonds”)
 • Augustus: €300,20 (waarvan 192 euro uit het “bonusfonds”)
 • September: € 307,43 (waarvan 251 euro uit het “bonusfonds”. €322,54 laten uitbetalen)
 • Oktober: €63,38 (€307,47 uit laten betalen)
 • November: €0,44 (€63,38 uit laten betalen)
 • December: €0,50

Totaal 2009 Ciao-Shopping: €734,05

Op de onderstaande screenshot zie je mijn beste maand van het jaar 2009 op Ciao-Shopping.nl:

Ciao-2009
Augustus 2009. Mijn beste maand op Ciao. Een hoge uitbetaling en veel ‘nieuw’ geld weten te verdienen.

Infonu

Op 12-08-2009 heb ik mij geregistreerd op de website Infonu (affiliate link, gratis inschrijven). Ben je benieuwd hoe dit werkt? Lees dan mijn uitgebreide verslag over hoe je geld kan verdienen met artikelen schrijven.

In 2009 heb ik een knappe 43 artikelen geschreven voor de website. Deze artikelen voldoen nu niet meer aan mijn eisen, maar leveren desondanks nog steeds geld op. Dat is, naar mijn mening, het grote voordeel van schrijven voor InfoNu. In totaal heb ik in 2009 met de Adense advertenties, die bij de artikelen verschijnen op InfoNu, €57,54 weten te verdienen. Net niet genoeg voor een uitbetaling op mijn bankrekening. Hier moet je minstens €70,00 als saldo hebben staan bij Adsense. In de jaren daarna ben ik, dankzij een nieuwe studie, InfoNu volledig vergeten. Totdat ik geld op mijn bankrekening kreeg. Hier lees je meer over in de verslagen van de jaren na 2009.

Adsense 2009
Adsense 2009. Een aantal gegevens heb ik weggehaald, omdat ik deze van Google Adsense niet mag delen.

Wat heb ik geleerd?

Ik maakte in 2009 mijn eerste stapjes online. Ik had hier geen kennis voor nodig. Ook was mijn schrijfwerk van belabberd niveau. Dit is tegenwoordig (2015) wel iets beter geworden, maar nog steeds maak ik teveel fouten (spreek mij hier gerust op aan in de comments, ik kan hier alleen maar beter van worden!). Ik begon, zonder dat ik het wist, een goede basis te leggen voor een passief online inkomen.

Via Cia-Shopping.nl verdiende ik vrij makkelijk geld. Ik moest hier wel iedere maand wat voor doen. Je krijgt alleen in de huidige maand geld voor je schrijfwerk (plus eventueel wat losse centen in de maanden daarna, als je een positieve beoordeling krijgt van een ander lid). Toch liep dit, in de maanden waar ik per week gemiddeld 8 uur voor Ciao had gewerkt, aardig op. Ciao is, naar mijn mening, een goede start voor een beginnend schrijver.

De voordelen van schrijven voor Ciao-Shopping.nl op een rij:

 • Je schrijft over artikelen die je zelf gebruikt
 • Een ruime keuze waar je over kunt schrijven
 • Andere leden kunnen jou beoordelen (hier krijg je ook geld voor)
 • Je kunt makkelijk genomineerd worden voor het Ciao Bonusfonds
 • Je hoeft niet foutloos te schrijven, zolang de informatie maar klopt
 • Je helpt andere mensen bij de aanschaf van artikelen

De nadelen:

 • Nadat je een stuk hebt geschreven, krijg je maar 1 keer geld voor een review
 • Vriendjespolitiek: De actieve schrijvers beoordelen sneller een ander actief lid positief
 • Geen passief inkomen. Je moet er echt wat voor doen.

Toch ben ik fan van het verdienmodel van de website. Ook is het de ideale manier om een online schrijfcarriere op te starten. Je kunt hier goed oefenen!

Ook enthousiast? Schrijf je dan nu in! (ik ontvang €0,50 cent commissie per aangebracht lid. Hier merk jij niets van). Heb je hulp nodig met het schrijven van je eerste review? Laat dan een comment achter!

Infonu

Het schrijven van artikel voor InfoNu vond ik in het begin lastig en ook erg spannend. Je schrijfwerk wordt namelijk eerst gekeurd door de redactie, voordat het op de website terecht komt. Je krijgt waar nodig ook commentaar als een artikel niet aan de eisen voldoet. Het grootste voordeel is dat je je hele leven lang profiteert van de artikelen die je schrijft.

Meld je nu aan en bouw ook een passief inkomen! (ik ontvang 5% commissie over jouw inkomsten, hier merk je zelf niets van. Jij krijgt gewoon het geld waar je recht op heb). Heb je hulp nodig bij het schrijven van je eerste artikel, of het aanmelden bij Google Adsense? Laat dan een comment achter!

Samenvatting: Mijn Online Inkomen 2009

In 2009 ben ik actief gaan schrijven voor InfoNu en Ciao-Shopping. Ik was nog niet bezig met het beheren van websites of affiliate marketing. In het kort de cijfers die ik heb besproken:

Schrijven van artikelen:

Doelen:

Voor 2010 had ik, wat betreft online inkomen, weinig tot geen doelen. Mijn focus lag op een nieuwe studie en een eigen huis kopen of huren.

DELEN
Volgend artikelIncome Report: Jaar 2010 – €2,27
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here