Home Inkomen report Income Report: Februari 2015 – €563,15

Income Report: Februari 2015 – €563,15

2232
0
DELEN

Iedere maand schrijf ik een kort verslag over mijn online (passief) inkomen van de vorige maand. Hierbij leg ik uit hoe ik aan de bedragen kom, van welke affiliate ze komen of op welke andere manier ik het online bij elkaar heb weten te sprokkelen. Ik probeer daarbij ook tips te geven, zodat jij misschien ook een (passief) online inkomen op kan gaan bouwen. Mijn online income report bevat in ieder geval de volgende inhoud:

 • Wat heb ik gedaan?
 • Wat heb ik geleerd?
 • Mijn Income Report/samenvatting
 • Doelen voor de volgende maand

Heb je vragen bij een income report, stel deze dan gerust in de comments. Ik zal mijn best doen om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Lees ook:
[catlist id=2 title_tag=h3]

Februari 2015
Vorige maand heb ik mijn favoriete onderwerpen voor nieuwe websites opgeschreven. Deze maand ben ik begonnen met het uitwerken van deze ideeën. Gaming en games heb ik als eerste gepakt, omdat ik daar het meeste kennis over heb. Ook kan ik binnen dit onderwerp honderden artikelen schrijven van hoge kwaliteit. Iets dat ik erg belangrijk vind bij nieuwe onderwerpen en websites. Ik heb mijn hosting (Neostrada) gemaild om te vragen of zij bulkkortingen konden bieden. Zij wezen mij netjes op een huidige actie (goedkope .nl en .be domeinnamen). Deze actie was goedkoper dan een eventuele bulkkorting. Ik heb direct 12 domeinnamen (ook voor mijn andere ideeën) geregistreerd binnen een paar klikken. Betalen kan direct via iDeal, maar ik heb voor automatisch afschrijven gekozen. Dan heb ik er zelf het minste last van. Ik wil gewoon bezig zijn met schrijven, niet teveel met administratie. Ook al ontkom je hier als zzp’er niet aan.  Na het registreren heb ik alleen de lay-out van vier websites gemaakt. Daarna heb ik voornamelijk voor Ciao en InfoNu teksten geschreven. Achteraf had ik liever voor mijn websites geschreven. Waarom? Dat lees je in de komende rapporten wel.

Waar kwam het geld vandaan in januari 2015?
De belangrijkste vormen van inkomsten waren via InfoNu, eigen websites en affiliate marketing

InfoNu:
Zoals je in het inkomen verslag van 2014 hebt kunnen lezen heb ik bijna 400 artikelen geschreven in dat jaar. De meeste heb ik na de zomervakantie geschreven. Het duurt altijd even voordat een zoekmachine de artikelen oppikt en een positie binnen de zoekresultaten weet te geven. Ik verwacht dus in 2015 meer te gaan verdienen per maand met InfoNu (affiliate link, gratis aanmelden). En dat is gelukt. Dankzij een aantal game-artikelen die erg veel bezoekers trokken, heb ik €426,12 bij elkaar weten te sprokkelen in februari 2015. Een mooi bedrag al zeg ik het zelf!

De inkomstenverdeling van InfoNu lijkt op het eerste oog erg ongunstig (50/50), maar dat is het eigenlijk helemaal niet. InfoNu regelt namelijk alles achter de schermen. Dit doet InfoNu erg goed. Veel van mijn artikelen ranken bijzonder goed bij onder andere Google. Soms staan ze binnen enkele weken al in de top 3 op de eerste pagina. Dit red ik niet met artikelen op mijn eigen websites.

InfoNu Affiliate – Advertentiebeheer

In februari ben ik ook uitgenodigd voor de BÈTA Advertentiebeheer. Het is mogelijk om passende producten van meerdere aanbieders te plaatsen bij mijn advertenties. Dit zijn altijd gerelateerde producten. Deze advertenties leveren natuurlijk ook geld op voor mij. Omdat het allemaal nog in BÈTA is en er pas een handjevol mensen hiervoor uitgenodigd zijn, ga ik niet alles delen. Dit doe ik op een later tijdstip alsnog. Ik heb van de beheerder van InfoNu, Remco Groeneveld, toestemming om de totaalbedragen per maand te plaatsen op MijnOnlineInkomen. Uitleg en foto’s volgen op een later tijdstip.

In februari 2015 heb ik €8,08 verdient met deze nieuwe functie. Dit is nog niet veel, maar ik werd ook pas tegen het einde van de maand lid. Ik ben zeer blij met deze functie en ook erg dankbaar dat ik er op een vroeg stadium mee aan de slag kan.

Het leuke van schrijven voor InfoNu is dat ik de komende jaren iedere maand blijft verdienen aan artikelen die ik heb geschreven.

InfoNu adsense februari 2015
Klik voor groot. Mijn Adsense inkomsten via InfoNu.

Ciao: Geld verdienen met reviews schrijven
Ik verdien geld via de website Ciao-Shopping (affiliate link, gratis aanmelden) door het schrijven van korte reviews over producten die ik zelf gebruik. In februari 2015 heb ik voornamelijk geschreven over hotels, landen en steden die ik heb bezocht. Hiermee verdiende ik deze maand €74,36. Meer dan de helft van dit bedrag heb ik verdient met het Ciao bonusfonds. Iedere maand wordt er nameijk €1500 verdeelt over de beste reviews. Dit zijn reviews met een hoge beoordeling (uitzonderlijk), die je kunt ontvangen van andere leden. Een leuke bijverdienste! Ik ben met het schrijven van deze reviews ongeveer 4 uur bezig geweest. Een salaris van €18,59 per uur. Niet slecht. Een uitgebreide uitleg kun je lezen op de pagina websites

Eigen websites
In februari heb ik, volgens mijn goedkope Nederlandse host Neostrada (affiliate link), twaalf nieuwe domeinnamen geregistreerd. De meeste domeinnamen hebben te maken met het onderwerp gamen. Maar er zitten ook een aantal domeinen tussen die zich lenen voor het onderwerp gadgets, drones en virtual reality.

Ik heb op alle domeinnamen hetzelfde thema geüpload en dezelfde plugins geïnstalleerd. De opbrengst was nog niet hoog, maar dat kun je ook niet verwachten in de eerste maand waarop je website live staat. De zoekmachines hebben even de tijd nodig om jouw website een plekje te geven in de zoekresultaten. Totaal heb ik met mijn eigen websites in februari 2015 €49,93 met Adsense verdient en €6,95 met affiliate marketing. Dit is een groot verschil met januari. Dit kwam omdat een van de grootste affiliates voor mijn websites bijna een halve maand niet bereikbaar was. Ik heb daarom Adsense advertenties een betere plek gegeven op meerdere websites.

Affiliate - games
Februari was een slechte maand voor mijn beste game-affiliate.

Hierbij reken ik de website over mijn spierziekte Myasthenia Gravis niet mee. Dit geld doneer ik namelijk maandelijks aan het goede doel. Via deze website verdiende ik €9,31 met het Bol.com partnerprogramma en €6,74 via Adsense. Een klein bedrag, maar ik neem aan dat het Prinses Beatrix Spierfonds er toch blij mee is.

Wat heb ik geleerd?
Ik heb deze maand veel domeinnamen geregistreerd, omdat er een leuke actie bij mijn host Neostrada (tip) was. Ik wilde alle domeinnamen direct opvullen met tekst, een leuk thema en de juiste plugins voor WordPress. Niet slim! Focus je liever op één project tegelijk. Sommige domeinnamen besluit je namelijk achteraf toch niet te gaan gebruiken.

Samenvatting: Mijn Online Inkomen januari 2015
Alle verdiensten van deze maand op een rij:

Schrijven van artikelen/reviews:

Eigen websites

 • Myasthenia nl
  • Bol.com affiliate: 9,31
  • Adsense: €6,74
 • Game websites
  • Affiliates: €6,95
  • Adsense: €49,93

Kosten deze maand

Totaal kosten: €18,34

Totaal online inkomen: €563,15

Doel voor volgende maand:

Meer met eigen websites gaan doen

DELEN
Vorig artikelSchrijvers inhuren op Elance en gratis connects
Volgend artikelIncome Report: Maart 2015 – €1170,98
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here