Home Inkomen report Income Report: April 2015 – €4082,06

Income Report: April 2015 – €4082,06

2187
0
DELEN

Iedere maand schrijf ik een kort verslag over mijn online (passief) inkomen van de vorige maand. Hierbij leg ik uit hoe ik aan de bedragen kom, van welke affiliate ze komen of op welke andere manier ik het online bij elkaar heb weten te sprokkelen. Ik probeer daarbij ook tips te geven, zodat jij misschien ook een (passief) online inkomen op kan gaan bouwen. Mijn online income report bevat in ieder geval de volgende inhoud:

 • Wat heb ik gedaan?
 • Wat heb ik geleerd?
 • Mijn Income Report/samenvatting
 • Doelen voor de volgende maand

Heb je vragen bij een income report, stel deze dan gerust in de comments. Ik zal mijn best doen om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Lees ook:
[catlist id=2 title_tag=h3]

April 2015

April was een zeer belangrijke maand, die ook nog eens veel geld opbracht. Aan het begin van de maand kreeg ik via InfoNu een persoonlijk bericht van een marketing bureau. Zij vroegen of ik vaste schrijver wilde worden voor meerdere websites gericht op gadgets. Hierbij moet je denken aan drones, virtual reality, fun gadgets en dergelijke. We hebben even onderhandeld over de prijs per woord en de duur van de opdracht.

Ik heb kort getwijfeld of ik het wel moest gaan doen. Ik begon namelijk eindelijk veel geld te verdienen met mijn websites. Toch heb ik het gedaan. Het is toch een soort van zekerheid voor de komende jaren. Ik heb kort daarna een kleine advertentie geplaatst op mijn Infoteurpagina (de persoonlijke pagina die iedere schrijver voor InfoNu krijgt). Binnen een week had ik nog meer opdrachten binnen.

Daarnaast ben ik bij bekenden van mij ‘in dienst getreden’. Zij hebben twee kleine bedrijven en wilden meer gaan doen met social media. Aangezien dit ‘online inkomen’ is, zal ik dit in het vervolg ook melden bij mijn inkomsten. Ik beheer sinds 3 april alle social media kanalen van twee websites en schrijf voor opdrachtgevers een groot aantal uren per week. Ik heb hier zelf niet naar gezocht; het is gewoon ‘aan komen waaien’, omdat ik voor InfoNu schrijf. Mijn inkomen is dus deze maand erg gestegen. Hoe ik te werk ga voor al deze nieuwe opdrachten, kun je binnenkort lezen in meerdere blogposts. Dat beloof ik.

Waar kwam het geld vandaan in april 2015?

De belangrijkste vormen van inkomsten waren via InfoNu, eigen websites, tekstschrijven in opdracht, social media beheer en affiliate marketing

InfoNu: geld verdienen met schrijven
Ik heb op InfoNu veel artikelen geschreven die tijdloos zijn. Al zijn de artikelen die het beste lopen niet tijdloos, maar juist erg actueel. Omdat ik al een paar maanden geen nieuwe artikelen heb toegevoegd, merk ik dit ook direct in de inkomsten. Update juli 2015: deze daling was eenmalig, de komende maanden stijgt het weer naar een –voor mij- acceptabel bedrag. Uiteindelijk hebben de advertenties bij mijn artikelen totaal €276,42 opgeleverd. Dit is een stuk minder dan de vorige maand, maar toch mag ik niet klagen. Ik heb er de afgelopen maanden helemaal niets voor gedaan!

Adsense Infonu april
Mijn Adsense inkomsten van InfoNu. Gefilterd op de maand april en alleen kanalen van InfoNu.

InfoNu Affiliate
In februari 2015 ben ik uitgenodigd door de beheerder van InfoNu voor de BÈTA advertentiebeer. Het is nu mogelijk om affiliate advertenties te plaatsen bij mijn artikelen. Ik mag/kan hier verder nog niet veel over melden. Er moet nog teveel getest worden hiervoor. Ook zullen er nog veel aanpassingen gedaan worden. Screenshots en een uitgebreide uitleg zijn dan ook zonde van mijn tijd. Ik heb wel de toestemming om het totaalbedrag te plaatsen dat ik er per maand mee verdien. In april 2015 heb ik  € 14,70 verdient aan de advertenties. Mijn totale saldo van tweeënhalve maand is nu €54,82. Een leuke extra, waar ik zelf niets voor hoef te doen!

Ciao: Geld verdienen met reviews schrijven
Ik schrijf iedere maand vier korte reviews voor de website Ciao-Shopping (affiliate link, gratis aanmelden). Jij kunt hier ook geld mee verdienen! Als je je via mijn link besluit aan te melden, merk jij hier niets van. Ik krijg hier echter een kleine vergoeding van €0,50 voor. Dit lijkt niet veel, maar ik ben er erg blij mee.

In april heb ik een korte review geplaatst over mijn lievelingsboek (Anna Karenina), een film, mijn televisie en een soort thee van Pickwick. O, Anna Karenina linkt naar Bol.com en is een affiliate link. Ik kon het niet laten, sorry.

Mijn review over Anna Karenina (nu doe ik het weer!) werd genomineerd voor het ‘bonusfonds’ van Ciao. Ik kreeg hier een beloning van €20,00 voor. In totaal heb ik €54,87 verdient met deze vier reviews voor Ciao.

Eigen websites
Ik had het nooit durven dromen… maar het is toch gebeurd. Mijn websites leveren meer geld op dan mijn andere online activiteiten. Dit bewijst voor mij dat als je ergens voor 100% achterstaat en er met passie over kan schrijven, het uiteindelijk ook wat op gaat leveren. Deze maand heb ik niet veel aan de websites gedaan. Het was qua werken aan mijn eigen websites eigenlijk een zeer luie maand voor mij. Ik denk dat ik ongeveer 10 uur aan mijn eigen projecten heb gewerkt.

Ik heb wel een schrijver ingehuurd via Elance (in 2016: Upwork). Deze heeft 50 blogposts van 300 woorden geschreven voor $170 dollar. Deze waren binnen twee weken af. Ik was zeer tevreden over de kwaliteit, dus heb ik $30 dollar fooi gegeven aan deze digitale nomade (een Schot in Thailand). Tips en trucs voor een geslaagde Elance (affiliate link, krijg gratis connects) opdracht kun je vinden in de desbetreffende blogpost over Elance en gratis connects

De geplaatste affiliate links op de 13 websites hebben goed werk geleverd. Vorige maand promootte ik nog maar 3 bedrijven. Nu zijn dat er 7 geworden. Ik ben echter wel kieskeurig wie ik toevoeg als affiliate. Ik koop dan ook altijd een product bij de desbetreffende affiliate. Zo ben ik er zeker van dat mijn bezoekers kwaliteit geleverd krijgen. Het bestellen van de producten, die ik zelf vaak weggeef aan mijn ouders of schoonouders, reken ik onder kosten die ik maak voor mijn websites.

Affiliate inkomen websites
In totaal heb ik deze maand een gemiddelde van 1400 bezoekers per dag ontvangen. Dit is voor alle websites die ik beheer. Analytics statistieken voeg ik de komende maanden toe. Ik ben veel te laat gestart met het toevoegen van deze plugin op WordPress. Tip: doe dit altijd meteen als je een nieuwe website maakt! Een opsomming van een aantal affiliates:

Affiliate 1:
Dit is een affiliate die ik niet op de homepage promoot. Ik maak af en toe een melding van deze affiliate in een blogpost. Toch levert mij dat $26,27 op. Omgerekend via wisselkoers.nl is dat €24,21.

Affiliate 1 april 2015

Affiliate 2:
Dit is een Nederlandse affiliate die voor mijn type websites erg geschikt is. Deze promoot ik op 1 website, omdat de rest in het Engels, Duits, Frans of Spaans is. De meeste websites zijn overigens gewoon in het Engels, omdat deze taal mij beter ligt. Voor de rest moet ik iemand inhuren of zelf heel erg mijn best doen. In april 2015 heb ik hier €30,18 verdient. Dit kwam door enkele sales van hoge waarde. Ook de commissie van 20% (in plaats van 5%) helpt. Hier onderhandel ik altijd over met bedrijven. Soms lukt het, soms heb ik pech.

Affiliate 2 april 2015

Affiliate 3:
Deze affiliate besloot, zonder het aan mij te melden, een actie te houden waarbij ze gratis producten weggaven. Het ging hier om een aantal keys voor steam games. Ik heb er weliswaar 210 sales in april, maar het valt toch enorm tegen als ik het totaalbedrag van $145,45 zie. Volgens de wisselkoers is dat €134,10. Leuk meegenomen! Gelukkig is de cookieduur van deze website 45 dagen. Dus hopelijk komen een aantal van deze bezoekers nog terug om spullen voor keiharde dollars te kopen.

Affiliate 3 april 2015

Affiliate 4:
Bij deze affiliate, die van hetzelfde bedrijf is als affiliate 3, hebben ze ook een actie gehouden waarbij ze gratis spullen weg hebben gegeven. Dit hebben zij wel netjes laten weten aan de webmasters. Toch hebben veel mensen ook via mijn affiliate link spullen gekocht. In totaal 224 sales, waarvan driekwart voor geld en een kwart gratis spullen met 0 dollar commissie. In totaal heb ik hier $270,75 verdient. Dat is toch €249,62.

Affiliate 4 april 2015

Affiliate 5:
Dit is de website die ik het meeste promoot. Zij hebben meerdere banners verspreid over de website. Ook heb ik deze link één keer in een mailing vermeld. De ‘conversion rate’ is nog niet naar mijn zin. Het doet mij wel goed om te zien dat er bizar veel mensen klikken op de banner en links op de websites. Totale commissie in april was hier €1471,70. WOW!
Affiliate 5 april 2015

Tekstschrijven in opdracht
Aangezien dit rapport al aan de lange kant is, zal ik mijn nieuwe opdrachtgevers niet uitvoerig bespreken. Ik beloof dat ik dit in een later rapport wel doe. Volgens het Excel document, waar ik trouw mijn inkomsten in bijhoud, heb ik in totaal 31 teksten in opdracht geschreven in april. Dit waren –op twee teksten na – teksten van 500 woorden. Twee teksten waren van 1500 woorden. Ik verdien 3 cent per woord bij deze opdrachtgever. Dat komt voor deze maand neer op €525,00. Volgens mij PayPal is het €553,00. Dus ik heb vast ergens een rekenfout gemaakt. Ik ben echt slecht met administratie, helaas.

Sociale Media beheer en bijhouden
Zoals ik bovenaan al heb aangegeven beheer ik voor twee bedrijven (van dezelfde mensen) alles wat met sociale media en websites te maken heeft. Het gaat hier om blogposts, aanmelden bij sociale media, bijhouden van alle kanalen, foto’s maken bij de bedrijven en het plaatsen daarvan. Ik ontvang hier een vaste vergoeding voor van €1150,00. Er werd eerst meer geboden, maar dat vond ik mijn diensten niet waard. Ik ben hier gemiddeld een uur tot twee uur per dag, zes dagen per week, mee bezig (exclusief foto’s maken). Ik zal de komende maanden uitleggen hoe ik dit allemaal doe.

Wat heb ik geleerd?

Een aantal dingen die ik in de maand april 2015 heb geleerd:

 • Als ik een maand (of meerdere maanden) niet voor InfoNu schrijf, gaan de inkomsten gewoon door. Ik kan het dus passief inkomen noemen. Een term die ik niet snel gebruik.
 • Affiliate marketing kan, als je het goed aanpakt, erg veel geld opleveren
 • Gebruik altijd Google Analytics op de websites, vertrouw niet op WP Statistics alleen.
 • De aanhouder wint
 • Schrijven in opdracht komt vanzelf als je maar actief genoeg bent op InfoNu.
 • Mijn online verdiensten rapporten/Income reports te lang worden

Samenvatting: Mijn Online Inkomen april 2015

Alle verdiensten van deze maand op een rij:

Schrijven van artikelen/reviews:

Eigen websites

 • Myasthenia.nl
  • Bol.com affiliate: €18,33
  • Adsense: €11,49
 • Game websites
  • Affiliates totaal: €1909,81
  • Adsense: €313,54

Schrijven in opdracht

 • 31 teksten: €553,00

Social media beheer voor twee bedrijven

 • Per maand: €1150,00

Kosten deze maand

Totaal kosten: €220,10

Totaal online inkomen: €4082,06

Doelen voor volgende maand:

 • Genieten
 • Meer werken aan eigen websites

 

DELEN
Vorig artikelIncome Report: Maart 2015 – €1170,98
Volgend artikelIncome Report: Mei 2015 – €8704,71
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here