Home Inkomen report Income Report: 2011, 2012, 2013: €286,61

Income Report: 2011, 2012, 2013: €286,61

689
0
DELEN

Iedere maand schrijf ik een kort verslag over mijn inkomen van de vorige maand. Hierbij leg ik uit hoe ik aan de bedragen kom, van welke affiliate ze komen of op welke andere manier ik het online bij elkaar heb weten te sprokkelen. Ik probeer daarbij ook tips te geven, zodat jij misschien ook een (passief) online inkomen op kan gaan bouwen. Mijn online income report bevat in ieder geval de volgende inhoud:

  • Wat heb ik gedaan?
  • Wat heb ik geleerd?
  • Mijn Income Report/samenvatting
  • Doelen voor de volgende maand

Omdat een aantal verslagen van maanden of jaren uit het verleden zijn, zijn deze iets korter dan je van mij gewend bent. De website MijnOnlineInkomen bestaat namelijk pas sinds juli 2015, maar toch wil ik mijn pieken en dalen uit het verleden met jullie delen. Heb je vragen bij een income report, stel deze dan gerust in de comments. Ik zal mijn best doen om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Lees ook:
[catlist id=2 title_tag=h3]

Wat heb deze jaren gedaan?

2011, 2012, 2013
Waar ik in 2009 nog bijna 800 euro wist te verdienen online, viel dit in de jaren erna behoorlijk tegen. Gelukkig heb ik (na een jaar en vier maanden…) mijn Adsense account weten te activeren. Hierdoor liep ben ik in een jaar toch wel wat misgelopen. Ik gok rond de 80 euro.

Myasthenia.nl

In de jaren tot 2014 heb ik weinig tot niets geschreven. Ik werd namelijk erg ziek. De spierziekte Myasthenia Gravis was de uiteindelijke diagnose. Ik zag dubbel, kon bijna niet praten, en ook het eten werd mij lastig gemaakt. Aan de ene kant was dit een enorme rottijd, aan de andere kant heb ik er ook veel van geleerd. Ik ben mezelf dan ook meerdere malen tegengekomen, zoals men dat altijd zo netjes zegt. Met het kleine beetje energie op een dag, ben ik begonnen met de website http://myasthenia.nl. Hier heb ik mijn verhaal opgeschreven. Ook heb ik de website aangevuld met aanvullende informatie.

De website verdient zeker geen schoonheidsprijs (zoals eigenlijk bijna al mijn websites), maar wordt toch erg goed gevonden. Meerdere keren per week ontvang ik nog een e-mail van mensen die informatie willen, vragen hebben of gewoon een lotgenoot zoeken. Vanaf 2014 heb ik op de website een aantal Adsense advertenties geplaatst. De inkomsten daarvan, wat zeker geen vetpot is, maak ik maandelijks trouw over naar het Prinses Beatrix Spierfonds (géén affiliate link). Je kunt namelijk kiezen om eenmalig een willekeurig bedrag te doneren.

Als ik nu terugkijk naar de website en de verhalen, word ik een beetje verdrietig. Wat een spelfouten zeg! Ik wil de verhalen ooit nog eens gaan verbeteren, maar ben ook druk bezig met andere projecten.

Hoe host ik Myasthenia?

Voor de website heb ik naar de goedkoopste hosting gezocht. Ik zag op gegeven moment door de bomen het bos niet meer, en ben eens wat rond gaan vragen bij vrienden. Een goede vriend opperde Neostrada (affiliate link). Ik was die naam wel eens tegengekomen, maar was nog niet op de website terecht gekomen. Na een simpele registratie en het registreren van het domein, kon ik al met WordPress aan de slag. Wat ging dat makkelijk zeg! Sinds die tijd registreer ik 90% van mijn nieuwe domeinen bij Neostrada. Ook hosten zij 75% van mijn websites. Alleen buitenlandse projecten breng ik onder bij de goedkoopste buitenlandse host genaamd BlueHost (affiliate link). Ik ben met beiden zeer tevreden.

Ciao-Shopping

Op Ciao-shopping.nl (affiliate, gratis registreren) kun je Nederlandstalige reviews achterlaten bij producten die je gebruikt. Ik begon met schrijven over mijn mobiele telefoon, printer, televisie, en talloze andere producten die ik gebruikte. Zelfs oude kinderboeken en films waren opeens weer interessant. Een review kon ik binnen een kleine 20 minuten gemaakt hebben. Deze plaatste ik vaak zonder nog een keer door te lezen. Daarna werd de review door andere leden beoordeeld (je beoordeelt elkaar op Ciao). Uitzonderlijk goede reviews worden genomineerd voor het “Ciao Bonusfonds”. Iedere maand krijgen een groot aantal reviews een extra geldbeloning van de website.

In 2011, 2012 en 2013 heb ik nauwelijks iets geschreven. Volgens mijn statistieken heb ik in drie jaar tijd slechts 9 reviews geschreven. Dit leverde mij €28,64 op. Toch een leuk extraatje! Maar ik had, achteraf gezien (ja, dat is makkelijker praten), toch liever wat actiever geweest.

InfoNu

Op 12-08-2009 heb ik mij geregistreerd op de website InfoNu (affiliate link, gratis inschrijven). Ben je benieuwd hoe dit werkt? Lees dan mijn uitgebreide verslag over hoe je geld kan verdienen met artikelen schrijven.

In 2009 heb ik 43 artikelen geschreven. Pas in 2014 ben ik verder gaan schrijven. Gelukkig blijft het geld gewoon binnenrollen, ook al ben je niet actief! Dankzij een fout, die ik in het inkomen verslag van 2010 heb toegelicht, werd mijn account bij Google Adsense pas op maandag 4 april 2011 weer actief. Ik heb met de advertenties, die bij mijn artikelen staan, €265,92 verdient in drie jaar tijd.

Hier heb ik slechts 15 uur werk aan besteed! Anno 2015 profiteer ik nog steeds van de geschreven artikelen. Heerlijk!

Infonu-2011-2012-2013
Van 1 januari 2011 tot 1 januari 2014. Mijn online inkomen dankzij 43 artikelen uit 2009 op InfoNu

Wat heb ik geleerd?
Ik heb ook deze jaren op persoonlijk vlak een groei doorgemaakt. Vooral mijn spierziekte gooide flink wat roet in het eten. Ik heb hier ruim twee jaar flink last van gehad. En ook op latere leeftijd zal ik dit soms blijven houden. Qua online inkomen waren deze jaren niet het meest spectaculair. Ik heb wel mijn hosting bij de goedkoopste van Nederland aangevraagd. Zodoende maakte ik mijn eerste kosten. Vanaf dit income report, zal ik deze zo zorgvuldig mogelijk meenemen in de cijfers.

Samenvatting: Mijn Online Inkomen 2011, 2012, 2013

Schrijven van artikelen:

Kosten:

Totaal kosten: €7,95

Totaal online inkomen: €286,61

Doelen:

Mijn eigen gezondheid was mijn belangrijkste bezigheid in 2011, 2012 en een deel van 2013. Daarnaast wilde ik Myasthenia.nl aanvullen met betrouwbare informatie om lotgenoten te kunnen helpen.

 

DELEN
Vorig artikelIncome Report: Jaar 2010 – €2,27
Volgend artikelIncome Report: Jaar 2014 – €919,13
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here