Beste tools voor eigen websites

Ik werk dagelijks (of bijna dagelijks), behalve de weekenden natuurlijk, met verschillende tools, plugins en programma’s. Omdat ik er over het algemeen niet van houd om te betalen voor tools, tenzij ze echt geweldig zijn, zijn de meeste tools die ik gebruik gewoon gratis. Wat mag er niet missen als jij een website start of al bent begonnen?

Top tools

YourHosting  – Hosting die ik vertrouw

Yourhosting biedt sinds 2001 gevarieerde kwaliteitsproducten op het gebied van domeinnamen, webhosting en websites. Zij zijn – met 1,1 mln. geregistreerde domeinnamen voor meer dan 350.000 klanten – de grootste shared webhostingprovider van Nederland. Ik registreer hier vaak losse domeinnamen en heb ook een WordPress basis hosting lopen bij deze provider.

Bekijk Yourhosting

Hosting wordpress

Bluehost- voor Engelstalige websites

Als ik een website in het Engels maak (en dat zijn er een hele boel), dan gebruik ik het liefste een host in een Engelstalig land. Mijn favoriet – by far – is Bluehost. Zij hebben de goedkoopste hosting met de hoogste kwaliteit. Voor een paar dollar per maand kun je al een website in de lucht hebben. Tevens hebben zij voor WordPress een hoop goede tools beschikbaar. Kom je er niet uit? Dan mag je mij altijd een bericht sturen natuurlijk.

Bekijk Bluehost

Accuranker – De #1 keyword rank tracker

Voor mijn websites wil ik goed in de gaten houden op welke posities belangrijke zoekwoorden staan in de zoekmachine. Google is natuurlijk het belangrijkste, maar onderschat het verkeer via Bing zeker niet. Om alles goed in de gaten te houden heb ik een account bij Accuranker. Je kunt hier zelf zoekwoorden ingeven voor jouw website, maar ook van jouw concurrent, om te kijken hoe hoog je staat. Zo weet je precies waar je staat in de zoekmachine en aan welke keywords je nog hard moet gaan werken.

Gratis trial en $10 krediet

Kwfinder – Zoekvolume en keyword ideeën

Ik gebruik Kwfinder van Mangools regelmatig. Op het begin had ik aan de drie gratis zoekopdrachten per dag voldoende. Tegenwoordig heb ik maar een abonnement afgesloten om 100 keer per dag te kunnen zoeken. De meeste van jullie hebben aan drie keer per dag voldoende, dus dat komt erg mooi uit. Je kunt in de tool een keyword invoeren. Als je op zoeken drukt krijg je onder andere te zien hoe vaak er gezocht wordt op het keyword per maand, hoeveel er op relevante keywords gezocht wordt en hoe makkelijk (of moeilijk) je kunt ranken op het woord. Een geweldige tool. Ik kan niet meer zonder.

Overige tools

Adwords (gratis)

Bekijk hier

Een deel van het marktonderzoek doe ik via de gratis tool van Google: AdWords. Een degelijke tutorial hoe ik precies dit marktonderzoek doe, kun je binnenkort verwachten in een blogpost. Daarnaast gebruik ik ook andere betaalde tools. Deze kun je bijvoorbeeld tegenkomen bij de top tools. Accuranker is nog goed betaalbaar, maar er zijn ook hele dure programma’s op de markt. Je kunt beter niet vertrouwen op met een programma van $149, zonder dat je precies weet hoe dit werkt.

Neostrada

Bekijk hier

Veel van de tools die ik vaak gebruik zitten gewoon in het pakket van mijn goedkope hosting. Neostrada host 75% van mijn websites. Ik neem daar onder andere shared hosting en cloud hosting af. Bij de gedeelde hosting (ideaal en goedkoop voor beginners), zit gratis het geweldige (!!) Softaculous. Met deze software kun je snel en makkelijk scripts installeren op jouw website. Hierbij moet je denken aan: WordPress, AbanteCart, PrestaShop, Drupal, Joomla, SMF, Magento, WHMCD en MyBB.

Paint.net

Bekijk hier

Ik heb zelf niet veel verstand van Photoshop of andere ingewikkelde programma’s waarmee je foto’s kunt bewerken. Paint vind ik te basic en gebruik ik alleen maar om tijd te dooien (lijntjes tekenen en opvullen met mooie kleuren). Tijdens mijn zoektocht naar een leuke tool om foto’s te bewerken, kwam ik uit bij Paint.net. Dit programma heeft een aantal functies die je in Photoshop tegenkomt (lagen bijvoorbeeld), maar werkt even gemakkelijk als Paint. Iedereen kan het gratis gebruiken!

WordPress

YourHosting en Bluehost

Ik ben zelf fan van WordPress. Al mijn websites draaien op dit systeem. Geen uitzondering. Het is mogelijk om zelf een gratis blog aan te maken via de Nederlandse WordPress website (gratis). Er zitten echter ook een groot aantal beperkingen aan een gratis blog. Zo is niet (of nauwelijks) mogelijk om Adsense te implementeren. Ook staat er altijd reclame van WordPress zelf op jouw website.Ik kies er dan ook voor om een paar euro per maand te besteden aan een betaalde hosting.