Home Nieuwe niche Deel 5: Content maken en schrijvers inhuren

Deel 5: Content maken en schrijvers inhuren

1535
0
DELEN
schrijvers huren

In de vorige vier delen heb ik besproken hoe ik op mijn nieuwe niche ben uitgekomen na kort onderzoek. Ik heb het EMD (exact matching domain) weten te registreren. In de vorige blog heb ik uitgelegd welke plugins ik altijd installeer op mijn nieuwe websites. De kosten heb ik tot nu toe zo laag mogelijk weten te houden. Alleen de kosten voor het registeren van het domein ben ik kwijt geweest. Nu de website online is en WordPress geïnstalleerd is, kan ik het thema een klein beetje aanpassen en content gaan schrijven. Dit kan op meerdere manieren. Hieronder lees je hoe ik dat meestal aanpak.

Twee manieren van content maken

Content kun je op meerdere manieren krijgen. Voor dit project heb ik besloten om alles zelf te gaan schrijven, omdat ik de kosten zo laag mogelijk wil houden. Dit gaat mij dus wel veel meer tijd kosten. Voor veel andere projecten en al helemaal als het Engelstalige projecten zijn, huur ik schrijvers of schrijfsters in. Dit doe ik op vier manieren:

  1. Direct contact zoeken met een tekstschrijver
  2. Op Sitedeals.nl bieden op een veiling van x aantal woorden
  3. Via Upwork (voorheen Elance) schrijvers inhuren
  4. Via Textbroker willekeurige mensen inhuren (doe ik niet zo vaak meer)

Hoeveel betaal ik hier voor?

Veel ondernemers willen voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Toen ik net begon wilde ik zo goedkoop mogelijk enorm veel woorden hebben. Alles onder de cent vond ik heerlijk. Totdat ik de kwaliteit van de teksten zag. Er zaten erg veel fouten in en SEO-technisch zat het belabberd in elkaar. Ik heb hier van geleerd en ik merk ook dat websites waar ik meer voor heb betaald per woord, het een stuk beter doen in de zoekmachine. Ik verdien er dus ook echt veel meer mee.

Mijn favoriete optie is dan ook om direct contact te zoeken met een tekstschrijver. Zo heb ik voor mijn Stedentrip Sofia website gevraagd of Suzanne Peters, ook bekend van Websitezzper.nl, de teksten kon schrijven van alle bezienswaardigheden in de stad. Dit heeft ze gedaan en ik ben er zeer tevreden mee. Uiteindelijk verdien je de kosten van de teksten dubbel en dwars terug. Ik heb er dus geen probleem mee om meer te betalen voor simpele affiliate websites.

Via Sitedeals echter zijn er regelmatig veilingen voor een groot aantal woorden (10.000 – 50.000) waar de prijzen onder de 2 cent per woord liggen. Deze teksten die ik daar heb ‘gewonnen’ zijn van hoge kwaliteit geweest.

Textbroker

In het verleden heb ik via Textbroker.nl ook teksten besteld. Je kunt hier een opdracht aanmaken en een prijsklasse kiezen. Je geeft daarmee aan in wat voor kwaliteit je de teksten wilt ontvangen. De categorieën zijn:

  • 2 sterren: 1,3 cent per woord – lage kwaliteit met fouten in spelling, grammatica en uitdrukkingen
  • 3 sterren: 1,7 cent per woord – Nagenoeg foutloze teksten
  • 4 sterren: 2,2 cent per woord – Uitstekende, vloeiend leesbare teksten voor een hoogstaand eisenpakket
  • 5 sterren: 6,5 cent per woord – Stilistisch zeer aansprekende teksten van professionele kwaliteit

Na het plaatsen van de opdracht heb je zelf geen invloed wie de aanneemt. Je ziet vanzelf wie de opdracht schrijft. Als je iemand specifiek wilt hebben voor de opdracht, betaal je minimaal 2,2 cent per woord. Als je, net zoals ik, niet weet wie er allemaal schrijven voor Textbroker, dan is dat geen optie.

Is tekstbroker goed?

Ik heb alle sterren uitgeprobeerd behalve de laatste. Van meer dan 8 opdrachten, waaronder een aantal grotere, heb ik slechts één tekst in één keer goed kunnen keuren. De rest heb ik allemaal meerdere malen moeten terugsturen. De ene keer was de kwaliteit echt laag en stond het vol met spelfouten en een andere keer had iemand iets geschreven over iets wat totaal niet in de opdracht stond. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar andere opties. Als je het echter geen probleem vindt om zelf de aangeleverde teksten te controleren of eventueel te herschrijven… probeer dan Textbroker.

Een voorbeeld voor een website over eiwitrijke voeding:

Ik had een duidelijke opdracht aangemaakt voor 3 sterren. Deze opdracht werd vier keer aangenomen en daarna weer afgewezen zonder reden. Uiteindelijk werd de tekst toch geschreven. Deze heb ik herhaaldelijk af moeten keuren, totdat ik er echt geen zin meer in had. Er zaten nog steeds veel spelfouten in en de schrijver heeft ook echt moeite gehad om de tekst te schrijven. Alle zinnen waren zo opgerekt, puur om het aantal woorden te halen. Ik was er al zoveel tijd aan kwijt dat ik het beter zelf had kunnen schrijven.

Een fragment:

“Groeten zijn een zeer goede bron voor eiwitten. Toch moet je ook goed opletten dat j niet te veel eiwitten tot je neemt en doe het zoals het voorgeschreven. Indien er bijvoorbeeld staat, een schepje eiwitpoeder op 1 liter water, moet je er geen twee schepjes van maken.”

Misschien heb jij meer geluk 😉

Zenuwpijnen

Aan de hand van de zoekwoordenanalyse ga ik beginnen met het schrijven van nieuwe content. Dit kost mij best veel tijd, omdat ik het ook echt goed wil doen. Een medische website kun je gewoon echt niet afraffelen. Ik heb meerdere ideeën om de website grafisch mooi te gaan maken. Zo lijkt het mij wel wat om op de homepage een groot plaatje te hebben van het menselijk lichaam. Daar kunnen mensen dan op een lichaamsdeel klikken om te gaan naar de juiste pagina, bijvoorbeeld zenuwpijn in benen. Echter doe ik grafisch zeer weinig met websites als ik start. Ik merk dat ik dan dagenlang bezig ben om alles mooi te maken, terwijl ik toch alles aan ga passen zodra alle teksten erop staan.

De volgende blog ga ik schrijven zodra ik de teksten voor de website online heb geplaatst!

Totale kosten: €2,36
Geïnvesteerde tijd: 3,5 uur
Totale verdiensten: €0,00

DELEN
Vorig artikelDeel 4: De gratis plugins die ik áltijd installeer en het thema
Volgend artikelOnline inkomen uit 2016
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here