Home Nieuwe niche Deel 4: De gratis plugins die ik áltijd installeer en het thema

Deel 4: De gratis plugins die ik áltijd installeer en het thema

1436
0
DELEN
plugins

In de vorige blogs heb je kunnen lezen dat ik mijn nieuwe niche zenuwpijnen heb gekozen voor mijn nieuwste affiliate/Adsense project. Ook heb ik uitgelegd hoe ik een gratis SSL certificaat er op heb gezet. In deze blog lees je hoe ik deze ga activeren met één simpele plugin. Daarnaast lees je welke plugins ik altijd gebruik als ik een nieuwe WordPress affiliate/Adsense website maak. Nogmaals: Ik doe dit op mijn eigen manier. Er zijn vast honderden andere manieren om bepaalde dingen te bereiken en misschien doe ik het niet helemaal volgens hoe het hoort volgens SEO specialisten en andere experts, maar dit werkt voor mij. Misschien dat het voor jou ook werkt!

Plugins en WordPress

Als je zelf graag programmeert en handig bent met code, dan heb je niet veel plugins nodig. In alle andere gevallen zijn plugins erg handig en essentieel als je een leuke WordPress website wilt gaan maken. Voor het grootste deel van mijn websites maak ik gebruik van dezelfde plugins. Op enkele specifieke na, zijn deze allemaal gratis. De betaalde plugins zijn eigenlijk alleen voor mijn grotere websites of websites waar gratis plugins niet voldoende functies boden. Voor kleine affiliate/Adsense websites zoals zenuwpijnen.nl zijn de gratis versies meer dan voldoende!

Deze plugins installeer ik:

Voor de nieuwe website installeer ik, net zoals bij veel andere websites, de volgende plugins. Het zijn overigens allemaal gratis plugins. Je kunt de plugins installeren als je naar WordPress gaat en aan de linkerkant van het menu klikt op Plugins>nieuwe toevoegen. Je zoekt dan op de naam van de plugin en drukt op installeren en daarna activeren.

plugin toevoegen

Captcha by BestWebSoft

Deze plugin zorgt er voor dat de contactformulieren en het inlogformulier extra beschermd zijn met een Captcha. Dit is de vorm van een simpele rekensom. Zo kun je spam en aanvallen op jouw website grotendeels voorkomen. Soms vervloek ik deze plugin als ik een hele lastige rekensom moet oplossen, maar hij doet zijn werk verder goed.

Contactform by BestWebSoft

Als ik een pagina aanmaak met contact, wil ik er niet teveel over nadenken. Daarom installeer ik deze plugin ook mee. Je hoeft hier enkel een simpele shortcode te plaatsen op de contactpagina en je hebt een contactformulier dat werkt. Je kunt bij de instellingen van de plugin zelf invoeren naar welk emailadres de ingevulde formulieren opgestuurd moeten worden. Ik ben er zelf fan van om dit naar een emailadres te laten sturen die bij het domein hoort. Dus bijvoorbeeld redactie[at]zenuwpijnen.nl.

Google Analytics Dashboard for WP

Ik ben gek op statistieken. Hoeveel bezoekers heb ik gehad? Hoe lang zijn zij op mijn website gebleven? Dagelijks kijk ik van mijn grootste websites de statistieken na in Google Analytics. Met deze plugin kun je erg simpel de statistieken van jouw website bijhouden. Bij de instellingen van de plugin kun je met een paar klikken alle trackingcodes op jouw website plaatsen.

Orbisius Child Theme Creator

Misschien heb je wel eens gelezen over een child theme en waarom dat zo belangrijk is of heb je de term wel eens gehoord. Je komt het namelijk vaak tegen. Ontwikkelaars van thema’s hameren er op dat je een child theme moet gebruiken en niets in de code van het echte thema aan moet gaan passen. Je kunt dat beter in een child theme doen. Als je, net als ik, niet veel zin hebt om je hier erg veel in te gaan verdiepen. Installeer je ook deze plugin mee. Je kunt met een paar klikken een child theme aanmaken van het thema dat je wilt gaan gebruiken. Daarna kun je de plugin weer deactiveren en weggooien in de prullenbak.

Pretty Link Lite

Mensen die affiliate websites maken willen graag de optie hebben om links wat mooier te maken. Dit kan met Pretty Link Lite. Het is een gratis versie met optie tot betaalde versie. Echter biedt de gratis versie zoveel opties, dat je nooit tot betaling over hoeft te gaan. Een voorbeeld: Als ik hier een affiliate link wil plaatsen naar TradeTracker, waar je geschikte affiliate partners kunt vinden, dan kan dat op twee manieren. Optie 1 is de lelijke manier: http://tc.tradetracker.net/?c=27&m=12&a=222773&u=%2F , optie 2 is: https://mijnonlineinkomen.nl/TradeTracker. Beiden komen op dezelfde website uit met mijn affiliate link erin. De tweede is gemaakt met Pretty Link Lite. Ik vind dat een stuk mooier staan.

Really Simple SSL

We hebben in de vorige blog een SSL certificaat aangemaakt via Cloudflare, maar de website vooralsnog niet met https geïnstalleerd. Met het installeren en activeren van deze plugin heb je plots wel een veilige verbinding, geen problemen met onveilige content, een groen slotje voor je domeinnaam en een werkend SSL certificaat! Gratis en voor niets. Let op: Dit werkt alleen als je de stappen via Cloudflare (of een andere aanbieder naar keuze) hebt gevolgd.

Yoast SEO

Deze plugin mag niet ontbreken. Dit is voor mij een van de leukste en belangrijkste plugins op een website. Yoast heeft enorm veel mogelijkheden, maar de belangrijkste zijn:

  • Breadcrumbs aanzetten (vaak onder de menubalk. Bijvoorbeeld: Home>nieuwe niche>berichtnaam. Dit vindt zowel de bezoeker als Google erg handig.
  • Sitemap maken
  • Bij ieder bericht een controle op SEO en leesbaarheid

WP Super Cache

Als laatste installeer ik WP Super Cache. Hiermee wordt er bij de bezoeker een versie opgeslagen van de website in cache. Hierdoor laadt de website sneller in als de bezoeker terugkeert naar een pagina waar hij of zij al is geweest. Een belangrijk onderdeel van de ranking in Google. Ook voor mensen die jouw pagina vaak bezoeken is het fijn.

Het thema

Voor een aantal websites gebruik ik betaalde themes, ook wel premium themes genoemd. Zo heb ik voor mijn Europereis website het betaalde theme Travelog gebruikt en voor deze website en edelstenen.blog Newsmag. Allebei zeer gebruiksvriendelijk en mooi. Voor zenuwpijnen heb ik jullie echter beloofd om het zo goedkoop mogelijk te maken. Daarom heb ik gekozen voor het mooie thema Hueman (niet being Hueman).

Deze kun je gratis downloaden bij WordPress>Dashboard>Thema’s>Nieuwe toevoegen>Hueman. Het thema heeft alles wat ik nodig heeft en is mobielvriendelijk. Tip: Als je een nieuwe website maakt, zorg dan dat deze volledig responsive is. Niet mobielvriendelijke websites worden in de toekomst keihard afgestraft door Google.

Nu kan ik gaan beginnen met de overige instellingen goed te zetten en content schrijven.

Totale kosten: €2,36
Tijd geïnvesteerd: 3,5 uur
Totale verdiensten: €0,00

DELEN
Vorig artikelDeel 3: WordPress installeren en SSL certificaat
Volgend artikelDeel 5: Content maken en schrijvers inhuren
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here