Home Nieuwe niche Deel 3: WordPress installeren en SSL certificaat

Deel 3: WordPress installeren en SSL certificaat

1448
0
DELEN
SSL cloudflare

In de vorige blogs heb je kunnen lezen hoe ik mijn nieuwe niche heb gevonden, hoe ik van plan ben er geld mee te verdienen en welke zoekwoorden belangrijk zijn. De niche is zenuwpijnen geworden. Het exacte .nl domein was vrij dus die heb ik direct geregistreerd. Daarna heb ik via KWFinder (3 gratis searches per dag met een gratis account) het zoekvolume en de ranking moeilijkheidsgraad nagekeken. Nu kan ik eindelijk WordPress installeren en een SSL certificaat erop zetten.

SSl, wat is dat eigenlijk?

Een SSL certificaat is een gecodeerde verbinding tussen de bezoeker van een website en de server. Er wordt in de browser een veilige sessie tot stand gebracht. Je kunt bijvoorbeeld in Google Chrome in de adresbalk zien of een website als niet veilig of veilig wordt beschouwd. Een website met certificaat kun je herkennen aan een groen slotje of het woord veilig in de adresbalk. Voorheen werd dit alleen noodzakelijk geacht voor webwinkels, grote bedrijven of websites waar je gevoelige gegevens moest invoeren. Tegenwoordig is het een hype dat iedereen het heeft voor zijn website. Ook voor zenuwpijnen.nl ga ik dit dus gewoon doen. Ook al heeft de website niet de intentie om gevoelige gegevens te stelen van bezoekers. Het is tevens een kleine positieve factor voor de ranking in de zoekmachine. Ik denk dat SSL in de toekomst steeds belangrijker gaat worden voor de rankings.

ssl certificaat veilig browser

Betalen voor een SSL certificaat?

Zoals ik in de categorieomschrijving van Nieuwe Niche al aangaf, wil ik de website zo goedkoop mogelijk op zien te zetten. SSL ga ik dus ook niet voor betalen. Je kunt op meerdere manieren aan een gratis SSL certificaat komen, maar ik gebruik eigenlijk altijd Cloudflare. Als alternatief zou je voor het gratis Let’s Encrypt kunnen gaan. Hostingbedrijven waarbij je flink moet betalen voor een certificaat moet je wat mij betreft zo snel mogelijk betalen. Helemaal als dit een maandelijks of jaarlijks bedrag is. Een eenmalig bedrag voor een certificaat die de host er voor jou opzet, zodat jij er geen omkijken naar hebt, vind ik minder erg. Ik doe het liever zelf. Het is niet eens zo moeilijk!

Aanmelden bij Cloudflare

Bij Cloudflare kun je gratis een SSL certificaat regelen voor een website. Je kunt dit voor een onbeperkt aantal domeinen doen. Tot dusver heb ik er meer dan 40 verschillende domeinnamen staan. Je kunt er gratis een account aanmaken. Om een certificaat voor zenuwpijnen.nl te regelen onderneem ik de volgende stappen:

 1. Maak een gratis account aan via deze link
 2. Druk op de website van CloudFlare op +Add Site
 3. Voer in de balk waar staat “Enter comma-seperated domain names” de domeinnaam in. In mijn geval dus zenuwpijnen.nl
 4. Druk op Begin Scan en wacht tot Cloudflare klaar is. Dit duurt niet langer dan twee minuten.
 5. Druk op Continue Setup en kijk of de records overeen komen met die van jouw hosting. Als je de domeinnaam goed hebt ingevuld en er verschijnen records, kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat dit goed is gegaan.
 6. Druk op continue en selecteer de bovenste optie: Free website $0/month
 7. Nu moet je bij jouw hosting de nameservers veranderen. Dit klinkt misschien lastig, maar dat is niet zo. Je kunt bij alle hosts, dus ook Neostrada, YourHosting en Bluehost, klikken op de naam van het domein. Kijk dan bij de opties totdat je nameservers wijzigen vindt. Deze wijzig je in de nameservers van Cloudflare. Als je dit hebt gedaan kun je weer op continue klikken.
 8. Wacht nu geduldig af totdat je een mail krijgt dat de domeinnaam is toegevoegd aan jouw account. Tussendoor kun je wat anders gaan doen. Dit kan tot 24 uur duren, maar meestal is het binnen het uur wel klaar.

SSL cloudflare

Website erop zetten

Nu ik mijn SSL certificaat heb geregeld via Cloudflare kan ik WordPress op het domein installeren. Dit hoort heel erg simpel te zijn, maar dat is wel afhankelijk van de host die je hebt gekozen. Ik kies mijn hosting uit bij:

 • Yourhosting (Beste optie voor beginners)
 • Vimexx (goedkope hosting)
 • Neostrada (gekozen voor zenuwpijnen omdat domeinnaam goedkoop was)
 • Bluehost (voor Engelstalige websites, WordPress met een paar klikken)

Voor zenuwpijnen.nl zit ik vast aan Neostrada, waar een startershosting nog geen €0,85 per maand kost. Zij maken gebruik van Softaculous. Een handige installer voor scripts zoals WordPress. Ik log in met de gegevens die Neostrada mij heeft gegeven en klik in het beheerpanel op “Add domains”. Daar voer ik zenuwpijnen.nl in. Binnen enkele tellen is de website succesvol toegevoegd.

In Softaculous, ook in cPanel (beheerpanel), klik ik op WordPress en voer alle gegevens in die nodig zijn, zoals sitenaam, gebruikersnaam die ik wil gebruiken en nieuw wachtwoord. Softaculous begeleidt je goed door het gehele proces, dus ik ga hier niet teveel over zeggen. Wel moet je hier nog kiezen voor de optie http://www. en niet https://www. Dit heeft te maken met het SSL certificaat wat we later in orde gaan maken. Kies altijd voor www bij je domeinnaam. Dit geeft volgens onderzoeken meer kliks in de zoekmachine, omdat je wat meer opvalt (had ik voor mijnonlineinkomen ook moeten doen, iets wat op mijn te lange to-do lijst staat). Ik installeer nog geen nieuw thema of andere dingen mee.

WordPress is succesvol geïnstalleerd

Zenuwpijnen staat online. Althans, het standaardthema van WordPress staat er als je naar zenuwpijnen.nl gaat. Nu is het tijd om SSL te activeren, instellingen goed te zetten en mijn favoriete plugins te installeren. Dit lees je in de volgende blog.

Totale kosten: €2,36
Totale tijd: 2,5 uur
Totale verdiensten: €0,00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here