Home Nieuwe niche Deel 2: Niche gevonden, wat nu?

Deel 2: Niche gevonden, wat nu?

1384
0
DELEN
niche gevonden

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen hoe ik mijn nieuwe niche zoek. Mijn keuze is gevallen op het woord zenuwpijnen. Via Neostrada heb ik voor €1,95 het domeinnaam zenuwpijnen.nl kunnen registeren. Er wordt maandelijks 4400 keer gezocht op dit woord in Google en de concurrentie is volgens mijn favoriete keyword tool erg laag. Het moet dus niet veel tijd en moeite kosten om te ranken op dit woord. Zoals ik het nu inschat gaat het misschien enkele maanden duren voordat ik aanwezig ben op de eerste pagina en maximaal 5 maanden om in de top 3 te komen. Misschien wel eerder..

Verder onderzoek doen

Op veel van mijn websites komt uiteindelijk slechts maximaal de helft van het totale verkeer binnen via het keyword waar ik onderzoek naar heb gedaan. Ik vind het toch fijn om te kijken naar de andere zoektermen binnen een bepaalde niche. Dit doe ik ook met KWfinder (worden jullie al gek van me?). Je hebt daar een tabblad Autocomplete. Hier vul je jouw zoekwoord in en de tool zoekt automatisch alle termen (betaald) of de belangrijkste termen (gratis) waar ook op gezocht wordt. Bijvoorbeeld voor zenuwpijnen zijn dat onder andere:

  • zenuwpijnen – 4400
  • zenuwpijnen rug – 480
  • zenuwpijnen in benen – 320
  • zenuwpijnen arm – 320
  • zenuwpijnen voeten – 320
  • zenuwpijnen schouder – 170
  • zenuwpijnen hoofd – 170
  • zenuwpijnen tanden – 170

Nu weet ik meteen hoe ik de website in kan gaan delen en waar ik eventueel over kan gaan bloggen. Hoe ik dit allemaal aanpak lees je in komende blogs. In totaal heb ik een lijst met 200 zoekopdrachten met een totaal zoekvolume van 8690 per maand. Ik download dit overzicht altijd als CSV document, zodat ik het later makkelijk terug kan kijken in Excel. Dit is helemaal aan te raden als je de tool gratis gebruikt. Je krijgt per dag 3 gratis searches. Als je door deze drie gratis zoekopties per dag heen bent, kun je het ook via Adwords gratis doen. Ik vind het zelf alleen iets omslachtiger werken.

Keywords volume vinden

Hoe ga ik er geld mee verdienen?

Toen ik het zoekvolume zag van zenuwpijnen heb ik het domein direct geregistreerd. Ik kan begrijpen dat jij liever eerst het grondige onderzoek doet voordat je tot registratie overgaat. In mijn hoofd had ik al direct bij het zien van het keyword een aantal ideeën over hoe ik er geld mee kan gaan verdienen. Ik heb dit na registratie nog verder uitgezocht.

Adsense

Adsense advertenties betalen per klik. Je hebt zelf geen grote invloed op de advertenties die worden weergeven. Wel kun je een aantal advertenties zelf uitschakelen in het beheerpanel van Adsense. Zo heb ik voor al mijn websites Thuisbezorgd uitgeschakeld. Ik werd er gek van dat advertenties van dit bedrijf overal werden weergeven, terwijl dit totaal niet relevant was voor de website. Voor zenuwpijnen ga ik Adsense wel inzetten. Volgens KWFinder en Adwords is de gemiddelde Cost Per Click (CPC) $1,21, wat ongeveer €1,14 is. In de praktijk haal je dit niet heel snel en deel ik het bedrag door 2. Dan blijft er nog genoeg geld over per klik.

Affiliate

Affiliate marketing is een vorm van internet marketing waar adverteerders hun partners (ik dus) belonen voor gegenereerde verkopen of leads. Je wijst dus via jouw website, YouTubekanaal, Facebookpagina etc. etc. naar een product van de adverteerder. In de link zit een affiliate code verwerkt. Je krijgt commissie over de aankoop die de consument doet of een vast bedrag als een consument bijvoorbeeld een formulier invult. Voor veel affiliate websites is het niet verstandig om naast Adsense ook affiliate links te gebruiken, maar voor zenuwpijnen maak ik een uitzondering. Als je bijvoorbeeld een website hebt over zwembroeken met Hawaii print, dan wil je het liefste dat mensen via jouw link een zwembroek bestellen en dat je hier commissie over krijgt. Een Google Adsense advertentie waar je €0,10 per klik over krijgt met daarin een zwembroeken advertentie is dan een stuk minder aantrekkelijk.

Voor zenuwpijnen.nl zijn er meerdere opties voor affiliates. Een volledig aansluitend product is er niet, want er zijn gelukkig geen bedrijven die zenuwpijnen verkopen. Maar er zijn wel websites waar je spullen kunt kopen die de pijn kunnen verlichten. Zo vinden sommige mensen die met dit soort pijnen kampen het erg fijn om de plek koud of warm te maken. Dit kan bijvoorbeeld met een hittepitkussen of koelkompres. Ook wordt er gebruik gemaakt van capsaïcine crème in sommige gevallen. Iets wat bijvoorbeeld op AliExpress erg goedkoop is. Erg fijn dat dit bedrijf bij Tradetracker is aangesloten.

Tijdens het schrijven van de blogs en pagina’s kom ik vast meer geschikte producten tegen die ik kan promoten. Dit kunnen bijvoorbeeld ook boeken bij Bol.com zijn die gaan over het onderwerp.

Geld verdienen aan pijn of ziektes?

Ik heb zelf eerlijk gezegd geen probleem om oplossingen te bieden tegen pijn op mijn websites. Ik heb zelf een aantal kleine medische websites waar ik dit ook doe. Zo heb ik een website over de spierziekte Myasthenia Gravis. Dit was een van mijn eerste websites ooit en dat valt ook te zien aan de schrijfstijl en design. Het is de ziekte waar ik zelf ook last van heb. Ik wijs hier onder andere naar affiliates die goede pillendozen met alarm verkopen of websites waar je zonnebrillen kunt kopen die prettig voor de ogen zijn. Met deze ziekte kun je daar namelijk last van hebben. Verdien ik hier geld aan? Ja. Voel ik mij hier schuldig over? Nee. Als een website goede informatie biedt en de bezoeker ook echt helpt, dan vind ik het prima. Zenuwpijnen.nl gaat dan ook een website worden met goede, duidelijke en eerlijke informatie.

Nu ik weet hoeveel er naar het woord gezocht wordt, hoe ik er geld mee ga verdienen en welke andere zoekwoorden belangrijk zijn, kan de website online zetten en WordPress installeren.

Totale kosten: €2,36
Totale tijd: 1,5 uur
Totale verdiensten: €0,00

DELEN
Vorig artikelDeel 1: Een nieuwe niche vinden
Volgend artikelDeel 3: WordPress installeren en SSL certificaat
Ik ben Edwin en inmiddels ben ik 29 jaar oud. Sinds begin 2015 heb ik mijn werk opgezegd en ben begonnen als ZZP’er. Mijn inkomen haal ik uit mijn websites, met affiliate marketing, klein beetje SEO advies en tekstschrijven in opdracht. Middels dit blog probeer ik jullie op de hoogte te houden van mijn inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here