De verschillende soorten logo’s die je kan maken

Voorbeelden soorten logo's

Dit artikel is onderdeel van deze gratis cursus affiliate marketing, waar je stap voor stap leert hoe je een affiliatewebsite maakt.

Elke website heeft een logo. Bij de ene website is het logo wat opvallender dan bij de andere. Ook voor een simpele affiliate website of een ander online project, maak je een logo. Een logo is een essentieel onderdeel van je website. Het is je merkidentiteit. Het helpt bezoekers om je website te herkennen en draagt bij aan het creëren van een professionele uitstraling. In dit artikel lees je over de verschillende soorten logo’s. Daarbij geef ik een duidelijk voorbeeld.

Soorten logo’s

Er zijn enorm veel soorten logo’s. Hieronder geef ik 8 voorbeelden van de soorten die er zijn. Er zijn wellicht nog meer soorten, maar deze heb ik voor nu even buiten beschouwing gelaten. Per soort geef ik een visueel voorbeeld. Als voorbeeld heb ik de fictieve website http://gelukkigmetplanten.nl/ gebruikt.

Logo’s van combinatiemerken

Dit is de meest voorkomende soort. Het gaat hier om een logo met een visuele component met daarbij een vorm van tekst. Bekende voorbeelden zijn Adidas en Pepsi

Logo's van combinatiemerken

Lettermark-logo’s

Deze vorm wordt veel gebruikt voor logo’s van namen die te lang zijn. Ik vind zelf gelukkigmetplanten ook een erg lange naam. De afkorting GMP zou ik dan kunnen inzetten in het logo. Hier zou ik dan echt een merk omheen kunnen bouwen. Bekende voorbeelden zijn NASA, BBC en H&M.

Lettermark-logo's

Monogram

Je gebruikt in dit soort logo’s de initialen van je merknaam en voegt deze letters samen tot een logo. De letters zijn vaak samengesmolten. De kledingmerken Louis Vuitton Under Armour maakt hier bijvoorbeeld gebruik van.

Monogram

Woordmerklogo’s

Dit is ook een hele populaire vorm voor een logo van een website. Het logo bestaat hier voornamelijk uit de naam van de website / het merk zelf. Je kan dit zelf doen door jouw websitenaam in een editor te plakken, bijvoorbeeld Canva, en te spelen met verschillende lettertypes. Soms bevat dit logo ook een klein element. HBO en Amazon zijn hier voorbeelden van.

Woordmerklogo's

Logo met letter

Sommige bedrijven kiezen er voor om één letter als hoofdkenmerk te maken in een logo. Denk bijvoorbeeld aan McDonalds en Unilever. Erg herkenbaar en vaak ook een rustig logo.

Logo met letter

Symbool

Deze keuze heb ik op MijnOnlineInkomen gemaakt. Ik heb hier gekozen voor alleen een symbool. Een vrij gewaagde keuze, die ik niet meteen aan zou raden voor je nieuwe affiliate website. Bekende voorbeelden zijn Twitter, Shell en Apple. Deze merken zijn echter wel enorm groot, dat zij er goed mee weg kunnen komen.

Symbool

Logo met een mascotte

Dit soort logo zie je veel in Amerika. Er is gekozen voor een menselijk element in het logo. Soms in de vorm van een mens, soms in de vorm van een poppetje, cartoon of alleen de kenmerken van een gezicht. Denk bijvoorbeeld aan de generaal van KFC en het Michelin mannetje. Deze stijl zie je vaak bij logomakers (die goedkoop een logo voor je kunnen maken) via bijvoorbeeld Upwork.

Logo met een mascotte

Logo met embleem / schild

Ook deze vorm kom je veel tegen in het buitenland en iets minder in Nederland. Het is een logo met een schild / embleem. Op het embleem zie je de merknaam staan. Harley Davidson en het automerk Alfa Romeo zijn hier uitstekende voorbeelden van.

Logo met embleem / schild

Huiswerkopdracht

Je hoeft nog geen logo te maken. Dat doen we in het volgende hoofdstuk. De huiswerkopdracht van dit hoofdstuk is simpel. Bekijk de verschillende stijlen en bedenk hoe jouw logo eruit moet gaan zien.

Check het zoekvolume van je zoekwoord hieronder:

Foto van auteur

Edwin

Edwin is sinds 2012 volop bezig met websites ontwikkelen en affiliate marketing. Op MijnOnlineInkomen.nl deelt hij al zijn ervaring.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.